razr777 Posted July 15, 2008 Share Posted July 15, 2008 (edited) Пусни нещо тестчета туй онуй. Да видим латентноста, скорости, свързаност ( БГ, Европа, Америка ). Пусни и през каде минава връзката То аз мога да кажа, вчера видях НЛО, ама къде ли ми е снимката ок вечерта ще пусна някакви тестове, само кажи до къде, със кой спийдтест, пинг тестове ако искаш торент, фтп ... Edited July 15, 2008 by razr777 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted July 15, 2008 Share Posted July 15, 2008 Speedtest.net най- добре ще е да пуснеш сега един тест в прайм тайм, когато са най- натоварени мрежите и след 12ч примерно или когато лягаш, да видим има ли разлика. Кажи колко ти е по тарифа скороста, т.е колко ти гарантирам и от спийдтест, като имаме предвид, че не е много точен ще си направим изводите, защото все пак като ти покаже 1Mbit Int. определено ще е доста зле. Естесвено няма как да стане това при ITD. Мерси предварително. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 (edited) Видях на центъра една реклама на ITD. Логото беше нещо от сорта на "Намалета скороста на автомобила, а си увеличете скороста на интернета. Нещо такова и пишеш скорости до 1gbit Edited July 20, 2008 by sasshko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 23, 2008 Share Posted July 23, 2008 От два часа са в офиса и пускат нет-а. Като тръгне и почвам с тестовете. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted July 23, 2008 Share Posted July 23, 2008 От два часа са в офиса и пускат нет-а. Като тръгне и почвам с тестовете. Идеално, пусни някой тук и кажи на коя тарифа си? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted July 24, 2008 Share Posted July 24, 2008 Всички казвате, че ще пускате линкове, няма нито един. Айде дайте да оплакнем окото малко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted July 24, 2008 Share Posted July 24, 2008 Евала мога само да кажа ! Към този момент са без конкуренция... А най-много се радвам, че няма да имам вземане-даване с БТК и в офиса и вкъщи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted July 25, 2008 Share Posted July 25, 2008 Кви линкове бе sasshko ? Нищо не се е променило от както пуснах тестове последния път >< Ако се промени нещо ще направя ъпдейт Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 25, 2008 Share Posted July 25, 2008 От днес в 11 часа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
avokado6 Posted July 25, 2008 Share Posted July 25, 2008 Добре де, ама нещо не виждам обявената симетрия в скоростите. Има ли я реално, или нещата са както се виждат по-горе- upload=50% download? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 25, 2008 Share Posted July 25, 2008 И коя е тази тарифа че нещо нисички ми се видят скоростите... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 25, 2008 Share Posted July 25, 2008 (edited) еднаква скорост за достъп до българското и международното интернет пространство Ето още една точка, по която реалността силно се разминава с обявеното. Edited July 25, 2008 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted July 25, 2008 Share Posted July 25, 2008 (edited) miRCata нещо ти е твърде ниска EU скороста ;о Edited July 25, 2008 by Evil_Hacker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted July 25, 2008 Share Posted July 25, 2008 И на двамата ви е много несиметрична, което не е хубаво. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Error Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 Естествено. Това са негарантирани скорости и услуги Още повече, че speedtest.net е някакъв глупав флаш, който зависи от хиляди параметри и никога не можете да разчитате на него за реално отчитане на скоростите. Още повече, че както съм казвал, мога да си платя 100$ или 100EUR колкото беше цената на speedtest.net сървъра и да си шейпна всички входящи и изходящи скорости през дадения протокол на глупавата програма. Тогава к'во праим ?! Прекалено дълго е за обяснение. Ако някой иска може да поспорим по темата Колкото до услугата на ITD - за домашен интернет в Пловдив е една от най-стабилните и добрите. Все пак съм длъжен да отбележа и разликата в закъсненията. При fiber трасетата и fiber switch-овете закъсненията са в пъти по-малко от колкото по LAN или друг вид пренос(да не говорим за Wireless или за DSL, Coaxial). Още повече, че изказването на познат в случая напълно важи "Има два вида интернет доставчици - телекомуникационни и всички останали". ITD са от телекомуникационните и един от най-добрите на пазара(имат достатъчно голям капацитет international свързаност). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 .. Аз пък бих казал, че домашния потребител не го е еня кой колко капацитет принципно имал, или кой какъв доставчик се наричал Той си гледа връзката, дали с спеедтест.нет, дали с други средства. Мненията и тестовете пък според мен са показателни, особено ако се пусне един ping host_name от command prompt. Speedtest наистина не е много показателен, но команд промпта е. Особено ако след него няма някакъв рутер или суич. Човека си пуска торенти, и с времето добива представа и за скорости и закъснение. Дали са стабилни на практика, тепърва ще се види с времето. В България практиката и теорията силно се разминават. За момента параметрите скорост и закъснение не са нещо забележително според мен. Скоро в темата за Langame май никой не е пускал какви скорости има вече. Ще се види. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 Аз пък бих казал, че домашния потребител не го е еня кой колко капацитет принципно имал, или кой какъв доставчик се наричал E, аз съм домашен потребител, и ме е еня, че от както съм на ИТД имам нет и в хубаво и в лошо време (без разлика в качеството). Еня ме е и, че само за седмица в тракери като ТЛ и Демонид имам по над 120 - 150 ГБ ъплоуд (нещо за което при Визио не можех и да мечтая). Това е на 25лв тарифа. Еня ме е и, че вече не ми се налага да слушам глупости по телефона (което доста често ми се налагаше при Визио, като изобщо не правя сметка на парите които съм потрошил за да им звъня и да слушам същите тези простотий) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted July 31, 2008 Share Posted July 31, 2008 I\0_Error е казал много точно за какво става дума.Дори и пинг и трейс да пуснеш нещата са многооо относителни ( до къде пускаш заявка, колко още човека правят заявка за там - демек колко е натоварена машината и какви са капацитетите и, и т.н. ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 31, 2008 Share Posted July 31, 2008 Днеска ги гледах тия хиени до нас правеха нещо което може само да ме радва Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 31, 2008 Share Posted July 31, 2008 I\0_Error е казал много точно за какво става дума.Дори и пинг и трейс да пуснеш нещата са многооо относителни ( до къде пускаш заявка, колко още човека правят заявка за там - демек колко е натоварена машината и какви са капацитетите и, и т.н. ) важното е обаче, че вашият нет е бетон .... а пък при останалите доставчици нещата са относителни п.п. ама как винаги ще намериш да кажеш нещо в тоя тон именно в някоя от темите на конкуренцията Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted July 31, 2008 Share Posted July 31, 2008 I\0_Error е казал много точно за какво става дума.Дори и пинг и трейс да пуснеш нещата са многооо относителни ( до къде пускаш заявка, колко още човека правят заявка за там - демек колко е натоварена машината и какви са капацитетите и, и т.н. ) Виж ся ! Хич не ми пука коооолко са относителни нещата ! Компютъра ми е в ръцете, налага ми се да използвам интернет (не само за Р2Р) и смея да твърдя, че намирам известна разлика между това което съм получавал за същите пари от Визио и това което получавам в момента от ИТД. Всъщност разликата е осезателна ! Нали се сещаш, че когато фактите говорят........... ? Така, че айде пак да ми обясниш колко са относителни нещата, а !? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
15614 Posted July 31, 2008 Share Posted July 31, 2008 Виж ся ! Хич не ми пука коооолко са относителни нещата ! Компютъра ми е в ръцете, налага ми се да използвам интернет (не само за Р2Р) и смея да твърдя, че намирам известна разлика между това което съм получавал за същите пари от Визио и това което получавам в момента от ИТД. Всъщност разликата е осезателна ! Нали се сещаш, че когато фактите говорят........... ? Така, че айде пак да ми обясниш колко са относителни нещата, а !? като не си доволен от ITD що не си стоиш на Визио? аз специално нямам никакви оплаквания Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 31, 2008 Share Posted July 31, 2008 Мисля че той говореше в положителен смисъл че се усеща разликата между визио и итд Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 31, 2008 Share Posted July 31, 2008 E, аз съм домашен потребител, и ме е еня, че от както съм на ИТД имам нет и в хубаво и в лошо време (без разлика в качеството). Еня ме е и, че само за седмица в тракери като ТЛ и Демонид имам по над 120 - 150 ГБ ъплоуд (нещо за което при Визио не можех и да мечтая). Това е на 25лв тарифа. Еня ме е и, че вече не ми се налага да слушам глупости по телефона (което доста често ми се налагаше при Визио, като изобщо не правя сметка на парите които съм потрошил за да им звъня и да слушам същите тези простотий) А еня ли те е, че плащаш за 15мбит къмто навсякъде, а получаваш 12 и то само в пловдив? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paspartu Posted August 1, 2008 Share Posted August 1, 2008 понеже не ми се четеше направо ще си задам въпроса. какво е качеството на телефонията която предлагат? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts