toti_barabata Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 Знаете ли точно коит пловдивски или софийски университети приемат оценките от матурите?Пожелавам на всички зрелостници да сме изкарали високи оценки! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 http://mon.bg/opencms/export/sites/mon/doc...vane_maturi.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 В Техническия мисля, че приемат в почти всички специалности с оценка от матура по математика/физика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 Тази година бала в университетите,приемащи с матура,ще е много висок.Матурата по математика беше на доста ниско ниво и ще има доста отлични оценки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 http://paper.standartnews.com/bg/article.p...;article=234877 Tva s teq ocenki e takava mygla, 4e nakraq 6te si gi izsmu4at da ne kazvam ot kyde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 За едни ще изсмучат,други ще го смучат. И в системата на образованието още личи комунистическата идеология да взимаме от "богатите" за да даваме на "бедните".Това е плода на 20 години "реформи" в образованието. Не съм против това прага за 3-ката да е нисък,имайки предвид начина на вкарване на матурата и подоготовката за учениците за нея,но да ощетяват добрите ученици е глупаво.Не го казвам от позицията на добър ученик,защото на матурата по български език не съм се представил цветущо,нито имам претенции за висока оценка,но всичко покрай тея матури се превръща в цирк. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 то ако само ситуацията с матурите беше цирк пак хубаво ама то.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted June 5, 2008 Share Posted June 5, 2008 Тази година бала в университетите,приемащи с матура,ще е много висок.Матурата по математика беше на доста ниско ниво и ще има доста отлични оценки. Абе тя хубаво беше на ниско ниво... ама защо, по дяволите, последните 3 задачи дават общо 45 точки?! Това е почти 50%! И честно, като погледнах решението на задачата от теория на вероятностите, разбрах, че колкото и да си мисля, че съм бил подготвен, явно не съм. А за последната задача... пререших я няколко пъти, всичко проверих, явно съм тъп и нещо ми убягва как така се получава техния отговор, а не моя. И ей ти ги 30 точки дето отиват на вятъра, нищо, че всичко друго съм изрешил. Пък и да не са 30 (все пак 15 е максимума за задача, който дават, да се надяваме, че за частично решение има бонуси) пак си е достатъчно да не ми харесва оценката :| намерих си грешката Изобщо, не знам кой и как е пресмятал на матурите къде и колко точки трябва да се получат, но според мен наистина е направено така, че да можеш да хванеш тройка, но за отличен трябва или да си гений, или да имаш луд късмет. Остава да видим резултатите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted June 5, 2008 Share Posted June 5, 2008 По скоро в тая ситуация с тия мътни и неясни критерии трябва да си късметлия Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted June 5, 2008 Share Posted June 5, 2008 По скоро в тая ситуация с тия мътни и неясни критерии трябва да си късметлия Кво ви е мътното и неясното на критериите не разбирам? Що не отиде никой от тия дето се оплакват на пробна матура да види кви са критериите... или те там не са като на тая? Да, сигурно не са... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted June 5, 2008 Share Posted June 5, 2008 The AnGeL - не съм съгласен с мнението ти. Последните 3 задачи дават най-много точки защото се изисква пълно решение.От една страна така се преписва по-трудно,от друга отпада варианта научкване на отговора.Последните 3 задачи си бяха доста лесни,както и всички останали.В интерес на истината,решил съм 30-на такива теста и този на матурата беше най-лесният,който съм правил през годината.Задачата,в която се търсеше вероятност беше съвсем стандартна,последната не беше трудна,но имаше последователност в намирането на отговора,неможе с два реда да се изведе.Отговорите са си точни,а в математиката няма двусмислици. Имам 98% на матурата по мат. и не съм единствен,нито съм гении и с голям късмет немога да се похваля.Повечето от приятелите ми,които са се готвили по математика също ще имат отлични оценки. Ако не си се справил добре,проблема не е бил в матурата.Дано се справиш по-добре на кандидат-студентските изпити! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted June 6, 2008 Share Posted June 6, 2008 Кво ви е мътното и неясното на критериите не разбирам? Що не отиде никой от тия дето се оплакват на пробна матура да види кви са критериите... или те там не са като на тая? Да, сигурно не са... Кажи кви са Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted June 6, 2008 Share Posted June 6, 2008 Кажи кви са Критериите не се знаят все още .... ще се разберат след като се проверят матурите и се сметне средният успех на зрелостниците ..... за това че двойките със сгиурност ще бъдат много малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted June 6, 2008 Share Posted June 6, 2008 Критериите не се знаят все още .... ще се разберат след като се проверят матурите и се сметне средният успех на зрелостниците ..... за това че двойките със сгиурност ще бъдат много малко Тва е ясно, ама Сашо мисли, че знае затва го питам Link to comment Share on other sites More sharing options...
geriniki Posted June 8, 2008 Share Posted June 8, 2008 Някъде има ли не само отговорите,но и решенията на задачите от матурата по математика??или ако ги няма някой може ли да ми реши 21? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted June 9, 2008 Share Posted June 9, 2008 Тва е ясно, ама Сашо мисли, че знае затва го питам Критерии за оценка на интерпретативно съчинение Критерии за оценка на есе Ето го това, което знам, и което го има от март месец да се чете и гледа за тия дето не знаят. Ако пък случайно става въпрос за другите матури (математика, география и т.н.), там наистина не знам какви са критериите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toti_barabata Posted June 10, 2008 Author Share Posted June 10, 2008 Някой знае ли кога излизат резултатите от матурите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 20 юни Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted June 13, 2008 Share Posted June 13, 2008 Интересно - на уж лесната матура... Добър 4.25 - средният успех на матурата по български език Средната оценка на държавния зрелостен изпит по български език и литература е около добър 4.20 - 4.30. Това обяви министърът на образованието Даниел Вълчев в студиото на БиТиВи. Двойките са 2 721, а отличните оценки - 891. Скалата на оценяване е била коригирана в най-горните и в най-долните стойности. Въпреки тези корекции двойки има и не се сбъднаха очакванията, че корекции ще бъдат правени, за да няма слаби оценки, обясни министърът. По думите на Вълчев този изпит е бил „прагов" и той е показал изключително много важни неща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted June 13, 2008 Share Posted June 13, 2008 дано не съм сред тия 2700 човека И все пак 21 точки за 3,ко по лесно от това...въпреки ниската летва има 2700 двойки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted June 13, 2008 Share Posted June 13, 2008 Ето видео от Тази сутрин по BTV с сигурна информация http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=113722 Link to comment Share on other sites More sharing options...
toti_barabata Posted June 13, 2008 Author Share Posted June 13, 2008 Е щом 23 точки носят тройка по География с 2 въпроса я вързвам тройчицата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted June 13, 2008 Share Posted June 13, 2008 Двойките би трябвало да са на неявилите си... трябва да си прост като гьон за да имаш слаба оценка Link to comment Share on other sites More sharing options...
toti_barabata Posted June 13, 2008 Author Share Posted June 13, 2008 Само не мога да разбера защо след като работите са проверени ще изнасят разултатите чак на 20?Малоумна Българска работа! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted June 13, 2008 Share Posted June 13, 2008 За да може после да ни дадат дипломите на 25-26 и да има яко струпване за записване за кандидат-студентските иначе шестиците малко ми се струват за цялата страна... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.