zlobil Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 значи след като старият ми lynsis изгоря днеска си взех netgear от едно момче от форума , сега ми предсои нелеката задача довечера да го инсталирам . значи интернета ми е на НЕТГРУП , в момента кабела за интернета ми влиза направо в лаптопа , доколкото разбрах трябва да променя някакви мак адреси , та мисълта и е някой можели в няколко стъпчици простичко да ми опише какво точно трябва да нарпавя за да подкарам безжичен интернет благодаря предварително на хората които са проявили търпение Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 3, 2008 Author Share Posted June 3, 2008 zna4i napravix vsi4ki stapki kakto sa mi v manuala , v momenta kabela za interneta mi vliza v rutera , ot rutera mi izliza kabela koito e v komplekta i vliza v laptopa i imam internet kato maxna kabela ot laptopa bezji4en internet nqmam , v spisaka s bezji4nite mreji mi izpisva slednata gre6ka " nastroikite zapisani na tozi komputar za mrejata ne otgovarqt na iziksvaniqta na mrejata" ot tuka natatak kakvo da pravq ? !?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kennyg Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 zna4i napravix vsi4ki stapki kakto sa mi v manuala , v momenta kabela za interneta mi vliza v rutera , ot rutera mi izliza kabela koito e v komplekta i vliza v laptopa i imam internet kato maxna kabela ot laptopa bezji4en internet nqmam , v spisaka s bezji4nite mreji mi izpisva slednata gre6ka " nastroikite zapisani na tozi komputar za mrejata ne otgovarqt na iziksvaniqta na mrejata" ot tuka natatak kakvo da pravq ? !?! От zamunda.net си бях теглил преди време видео уроци за това нещо, но беше отдавна и съм ги изтрил. Виж линка по-долу - там е обяснено: http://it-place.net/tutorial/Windows/dev/1...C%F0%E5%E6%E0/1 П.С. Ти си собственик на дискотеката в Крумово, вярно ли е че и Чака-Рака е твоя или част от нея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsn26 Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 Разгледай менюто на рутера - някъде има меню wireless. Сравни криптирането (ако е активирано) на рутера и на мрежовата връзка в уиндоуса. Трябва да са от един вид, иначе не можеш да се свържеш. Ако не е активирано криптиране от рутера, не би следвало да имаш проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 3, 2008 Author Share Posted June 3, 2008 там е работата че рутера е нов а направих всичко което си пишеше в мануала на инсталацията , след това уайрлеса на лаптопа ми открива мрежата "NETGEAR" ама не мога да се свържа с нея понеже ми дава някаква грешка , laury75 се опита да ми помогне ама не успях да разбера какво точно трябва да направя , явно ще трябва да повикам човек който разбира Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsn26 Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 Напиши модела на рутера да погледна дали е същият като моя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 3, 2008 Author Share Posted June 3, 2008 http://netgear.com/Products/RoutersandGate...ers/WGR614.aspx това е рутера , работата е там че според laury75 просто не съм въвел правилно мак адреса ми на ланката и някакви други днс ... незнам си какви работи след като направя цялата инсталация кабела за интернета ми стои в рутера от рутера ми излиза кабела който е в комплекта и отива към лаптопа тогава няма проблем имам интернет , но след като извадя кабела между рутера и лаптопа интернета ми спира . в списъка с wi-fi мрежи си ми излиза името на мрежата и че връзката е много добра но има един червен Х на нея и пише "Настройките на този компютър не отговарят на изискванията на мрежата" едит: хмм сега разгледах спецификациите на рутера и това ми направи впечатление Functions : Automatically detects your ISP type, exposed host (DMZ), MAC address authentication, URL content filtering, logs of Internet activity това не означава ли че автоматично ми копира мак адресите и другите глупости , значи май не е от това от laury казва че е ...... ? !??! :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsn26 Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 По принцип по подразбиране при повечето безжични мрежи, които съм виждал, не се настройват ръчно адреси и ДНС-и. Би трябвало уиндоусът сам да си взема настройките от рутера. Преди връзвал ли се към други мрежи с този лаптоп? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 3, 2008 Author Share Posted June 3, 2008 да имах рутер на lynksis с него лаптопа ми се свързваше без проблеми , но рутера изгоря и взех този днеска като си мислех че има някакъв реален шанс да успея да си го настроя сам но уви не успях , утре ще се обадя на техниците на нетгруп като минават натам да минат да ми го настроят Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsn26 Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 Виж това е от сайта на нетгиър - пробвай и дано стане http://kbserver.netgear.com/kb_web_files/n101676.asp Но преди всичко върни рутера към фабричните настройки - или през менюто или отзад има малка дупка с бутон, който се натиска и пак пробвай да се свържеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 4, 2008 Author Share Posted June 4, 2008 slu4i se nevazmojnoto uspqh da si go svarja sam , nqmam ideq kak stana za6toto pravex ne6tata kakto sno6ti no e fakt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.