Sayonara Posted May 31, 2008 Share Posted May 31, 2008 Здравейте, направо към въпроса - С един приятел спорим относно следното нещо - аз съм чул, казвали са ми хора, където мисля че са запознати нещата, че "току така не може да се купува общинска земя и да се строи където и каквото и да е, има си градоустройствен план". Аз му казвам, че примерно заведението "Де Ниро" в Тракия... за него човека който е собственик е купил само ПРАВОТО ДА СТРОИ ВЪРХУ ЗЕМЯТА, НЕ И САМАТА ЗЕМЯ, общината не може така да разпродава земи. Човека може да притежава сградата, но не и земята. Както е и с кооперациите, апартаменти и т.н. Различно е от това да имаш собствен парцел някъде в града от бабя и дядо завещани, става дума за това че собственика на заведението не притежава земята, поне аз така твърдя, от обща култура и мнения на познати - това е моята позиция, а моя познат с който спорим - твърди че човека си притежава и земята. Моля за хора които са запознати с закони или могат да дадат мнение, да го направят Благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.