w00x Posted June 1, 2008 Share Posted June 1, 2008 Пробвай я на друг компютър, защото ако беше дефектна, нямаше да иска да зареди компютъра. И все пак е трябвало да ти дадат картата в кутия с цялостна окомплектовка. За първи път чувам за BULK видео карта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 1, 2008 Share Posted June 1, 2008 Е айде ся? Има retail, има OEM, що пък да няма BULK - много ги разбира простолюдието тия работи. Това е просто другото име на "свалихме го от 1 компютър при ъпгрейд, почистихме го и ся ти го продаваме за ново" Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 1, 2008 Share Posted June 1, 2008 Е айде ся? Има retail, има OEM, що пък да няма BULK - много ги разбира простолюдието тия работи. Това е просто другото име на "свалихме го от 1 компютър при ъпгрейд, почистихме го и ся ти го продаваме за ново" Да бе става, ама ако картата е слагана в сервиз. А пича казва, че сам си я е слагал, колкото и да са я чистили и лъскали, никой не може да прикрие онези характерни надирания по крачетата на картата. А е достатъчно дори само един път да е монтирана в слота, за да се получат. Впрочем на скоро смених моето видео и аз също трябваше допълнително да си взимам адаптерче, в кутията бяха само картата и дискът. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted June 1, 2008 Author Share Posted June 1, 2008 Според мен честно казано картата изглеждаше нова, но трябваше да питам на място в магазина закво няма кутия и такива раоти (пусти му емоции ама като си чакал 4 години нали знаете...) и в крайна сметка значи картата работи щом зарежда windowsa, а защо тогава няма картина? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 1, 2008 Share Posted June 1, 2008 Според мен честно казано картата изглеждаше нова, но трябваше да питам на място в магазина закво няма кутия и такива раоти (пусти му емоции ама като си чакал 4 години нали знаете...) и в крайна сметка значи картата работи щом зарежда windowsa, а защо тогава няма картина? И аз 4 години чаках ама като ми дойдоха новите части, щателно ги проверих дали са в пълна окомплектовка А ти си в правото си да попиташ каква е тая карта, при положение, че в сайта си не са упоменали че картата е OEM/Bulk. Windows незнам защо не тръгва. Пробвай да извадиш картата и да видиш дали ще пищи тогава, че я няма, защото може и да се бъркам за зареждането без видео, но съм 98% сигурен, че трябва да изпищи, че няма карта ако не я намира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted June 1, 2008 Share Posted June 1, 2008 И аз 4 години чаках ама като ми дойдоха новите части, щателно ги проверих дали са в пълна окомплектовка А ти си в правото си да попиташ каква е тая карта, при положение, че в сайта си не са упоменали че картата е OEM/Bulk. Windows незнам защо не тръгва. Пробвай да извадиш картата и да видиш дали ще пищи тогава, че я няма, защото може и да се бъркам за зареждането без видео, но съм 98% сигурен, че трябва да изпищи, че няма карта ако не я намира. Няма да изпищи щом има вградена. Сега последно не разбрах ПОСТ съобщенията вади ли ги или само черно стой? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted June 2, 2008 Author Share Posted June 2, 2008 Само черно нищо друго. преди малко пробвах сложих пътво драйвърите и тогава картата и пак само черно а чувам как зарежда Windows/skype/icq (абе всичко дето писка като се пусне) и си работи без проблеми, само дето картина няма :S незнам може пък картата да е в ред пък адаптера (за който ме одраха ) да не работи ако някой знае каде да отида да тествам картата и/или адаптера дали работят, че сега се чудя дали да ида да се разправям, ама не искам преди да съм сигурен че е картата :S П.С. и на капак на всичко цял ден без интернет Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 2, 2008 Share Posted June 2, 2008 Самия факт че картата идва в такава окомплектовка е повод за разправа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted June 4, 2008 Author Share Posted June 4, 2008 Днеска бях до Jar и пробваха картата и работи което е добра новина. Според тях проблемът е в software-а и ми казаха да махна драйвърите на сегашната ми карта и да слагам другата или да пре инсталирам windows-а. Какво е вашето мнение по въпросът? Edit: Какво ще стане ако махна драйвърите на картата с която съм в момента докато я ползвам? Смисъл не в някакви игри или програми просто докато съм на десктопа дали ще държи докато сложа другата, защото ме претеснява данеби да махна тези и после като сложа новата карта пак да е черен екрана и после да немога да се върна към тази Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 Днеска бях до Jar и пробваха картата и работи което е добра новина. Според тях проблемът е в software-а възможно е аз имах преди проблем с атито ми защото монитора ми е стар и по дефоут драйвера пускаше макс честота съответно монитора изключва и нищо не се вижда после като излезнаха нови драйвери не беше така по дефоут беше 60хз попитаха те: дава ли ти биоса поне щото там няма драйвери няма честоти (до колкото знам все още ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted June 4, 2008 Author Share Posted June 4, 2008 Не. Никакъв биос нищо Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 Тъп въпрос но ако включиш монитора на вградената видеокарта на дъното показва ли се там биос-а... и също така след като е тръгнал Windows вижда ли се през картата на дъното нещо или там също е черен екран? Съвсем безопасно е (поне аз съм го правил стотици пъти) да преместиш кабела от едната на другата карта докато си работи така че може да пробваш след като е тръгнал Windows дали се вижда нещо на едната и дали се вижда нещо на другата. И един дребен въпрос но след като си се разходил до фирмата и си занесъл картата защо бе джанъм не занесе целия компютър да го погледнат на място хората и да ти кажат от какво е и какво да се направи ами излишно си усложняваш живота (или просто обичаш да ти е трудно за да ти е по-интересно така)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 Не. Никакъв биос нищо е как тогава да е софтуерно Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted June 4, 2008 Author Share Posted June 4, 2008 Да биосът се вижда с вградена карта с която съм в момента. Още не съм пробвал да сменям мониторът докато работи компютърът но щом казваш че е безвредно ще ти се довере и ще пробвам и ще пиша резултати. А колкото до носенето до сервиза фактически едниственият проблем е носенето едно е да си вземеш картата в рачичка и да отидеш, съвсем друго е да помъкнеш ~10 кг щайга до мария луиза Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted June 5, 2008 Share Posted June 5, 2008 големи измамници са тея по магазините - след като х1950gt беше свършила навсякъде и имаха само в ЕРА купих от там в найлонче с диск и 2-3 кабела прибирам се в къщи и гледам няма ги преходите, а ползвам crt айде 6-7км обратно до ЕРА (живея в Тракия), казвам им за какво става дума и ония се правят на ударени и предлагат за 2лв да ми продадат след много разправии най-после ги дадоха ама защо трябва да се стига до такива цигании? иначе по темата - защо просто не си купиш за 2-3лв един преход и да пробваш дали е от него?? щом не се вижда биоса забрави че е софтуерно Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted June 5, 2008 Author Share Posted June 5, 2008 Еми както казах вече по-горе купих си такъв преход защото мониторът ми не е с DVI изход но стои черно все едно мониторът изобщо не е свързън към компютара Имам чувството че той не работи но след като един път вече ме одраха 8 лв не искам пак да бързам Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted June 5, 2008 Share Posted June 5, 2008 Да не е от преходника?Ама много си са набутал.В триера тоя преходник е 2лв. Ако си в Тракия ела да ти дам един мой излише да пробваш.В краен случай картата да е.Сложи я на друг комп и пробвай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted June 5, 2008 Share Posted June 5, 2008 Еми както казах вече по-горе купих си такъв преход защото мониторът ми не е с DVI изход но стои черно все едно мониторът изобщо не е свързън към компютара Имам чувството че той не работи но след като един път вече ме одраха 8 лв не искам пак да бързам Какво стана като си с новата карта и като се чуе звука на windows премести ли кабела на монитора във вграденана карта и какво показва? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted June 5, 2008 Author Share Posted June 5, 2008 Пак я пуснах и същата история мониторът стои черен все едно не е включен в компютара, когато смених на вградената докато работеше веднага си тръгна и всичко е както си беше. Това още повече подсигурява съмненията ми че е от адаптера който взех от Reset Edit: засича си картата, защото се появява онова "Found new hardware" и ми иска диска с драйвърите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted June 5, 2008 Share Posted June 5, 2008 Пак я пуснах и същата история мониторът стои черен все едно не е включен в компютара, когато смених на вградената докато работеше веднага си тръгна и всичко е както си беше. Това още повече подсигурява съмненията ми че е от адаптера който взех от Reset Edit: засича си картата, защото се появява онова "Found new hardware" и ми иска диска с драйвърите. Значи когато се включи карта трябва вградената автоматично да се изкючи, но като гледам това не е станало така, че влез в биос докъто си на вградената и посочи праймъри видео да ти е PCI-e а не онбоард и след това слагаш картата и трябва да стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 5, 2008 Share Posted June 5, 2008 Значи когато се включи карта трябва вградената автоматично да се изкючи, но като гледам това не е станало така, че влез в биос докъто си на вградената и посочи праймъри видео да ти е PCI-e а не онбоард и след това слагаш картата и трябва да стане. И не само. В биоса има опция да се избере коя карта да работи и коя не и може да се забрани изобщо вградентата. Някъде се избираше и POST-a къде да се показва. BlackGuardian, моля те послушай ме и вземи закарай компютъра при някой специалист - най-добре при тези от които си взел картата. Занеси им 1 бира и ги помоли като човек да ти подкарат картата. Не се обиждай но гледам че не е за теб тая работа. По-добре грабни цялата машина и го закарай на момчетата да ти го оправят и си спести мизерията от налучкването на "къде точно е проблема" в продължение на още 2 седмици и най-накрая пак да направиш това за което ти говоря сега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 5, 2008 Share Posted June 5, 2008 Пич, ако картата има TV-out, пробвай да включиш телевизора към нея, да не би драйвера да хваща телевизора като PRimary монитор. Това ми се случи като инсталирах Windows 2008, и по-специално драйверите. По някаква причина ТВ-то се хващаше като основен и монитора ми оставаше в стендбай. От ТВ-то си настроих монитора да е основен и оттам нататък вече няма проблеми. Даже ако правилно се сещам, Дядомраз ми беше подхвърлил тази идея тогава, и се оказа че е от тв-аута наистина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 5, 2008 Share Posted June 5, 2008 Да ама още от POST екрана ли ти го показваше на телевизора? Тук POST екрана липсва. Няма нищо. А като беше в JAR, попита ли ги ква е тая смешна окомплектовка на карта, която не е обявена за BULK в цените? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 5, 2008 Share Posted June 5, 2008 Да, интересно, и ПОСТ екрана ми се появяваше на ТВ-то. Е, и на монитора де. Явно съм пропуснал тия подробности. Не пречи да пробва, а ако не вижда на монитора изобщо нищо, да я кара на сервиза да я пробват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted June 5, 2008 Author Share Posted June 5, 2008 Ъм а в случай че нямам ТВ? ^_^ Иначе сега ще разпитам някой познат който разбира от биос да погледне за това за което спомена DELUXe Ако не помогне ще отида да взема един друг адаптер, ако и с него не стане го нося в сервиз. btw забелязах че на картата има 1 пластина като jumperite на хардовете и cd-тата да знаете случайно за какво случи и дали може да има нещо общо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.