Jump to content
BulForum.com

Floppy disk

samkijot

Recommended Posts

при опит да копирам или отворя един файл от дискетата флопито "пренабира" т.е. не може да го прочете.на същата дискета имам още 3 файла, с които нямам подобен проблем. въпросът ми е:

1. как бух могъл да отворя въпросния файл(много ми е необходим)?

2. ако дискетата е повредена, не би ли трябвало всички файлове да "отказват", а не само един или е възможно да се прецака отделен дял от "пистите", а другите да са си наред?(принципът ми е интересен)

благодаря предварително!

напълно е възможно някой сектор, на който има разположени данни от въпросния файл, да не може да се разчете само този файл.

И понеже функциите на ДОС или Уиндоус правят няколко опита и се отказват, пробвай с ндд.ехе наистина. И аз я имам, но само за дискети става, понеже разпознава само FAt12 / FAT16. Може по-новите версии да поддържат фа32, не знам.

напълно е възможно някой сектор, на който има разположени данни от въпросния файл, да не може да се разчете само този файл.

И понеже функциите на ДОС или Уиндоус правят няколко опита и се отказват, пробвай с ндд.ехе наистина. И аз я имам, но само за дискети става, понеже разпознава само FAt12 / FAT16. Може по-новите версии да поддържат фа32, не знам.

Преди това обаче си направи имидж на прецаканата дискета, за да може да пробваш и с други програми евентуално- щото веднъж мине ли такава програма през нея - край. Безмислено е да пробваш с други върху същия диск след нея.

И като за начало пробвай да прочетеш дискетата на друго флопи, понеже се случва главите на различните флопита да не са настроени коректно като азимут на главата. Така че на друго флопи (което пък може и да не е много добре настроено) може дискетата да се прочете без проблем. Всичко си зависи от това на какво флопи си я записвал (хехе, и естественно на какво флопи я четеш - TEAC RULEZ :punk ).

Успех! :punk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...