samkijot Posted February 26, 2004 Share Posted February 26, 2004 при опит да копирам или отворя един файл от дискетата флопито "пренабира" т.е. не може да го прочете.на същата дискета имам още 3 файла, с които нямам подобен проблем. въпросът ми е: 1. как бух могъл да отворя въпросния файл(много ми е необходим)? 2. ако дискетата е повредена, не би ли трябвало всички файлове да "отказват", а не само един или е възможно да се прецака отделен дял от "пистите", а другите да са си наред?(принципът ми е интересен) благодаря предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted February 26, 2004 Share Posted February 26, 2004 Moje. - bad sector nameri si ndd.exe (norton disc doctor) 634KB. 6te se opita da ti izvadi infoto ot razbitiq sector.Az go imam vyv variant za DOS. Dai mail da ti go pratq, ako nemoje6 da si go nameri6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 26, 2004 Author Share Posted February 26, 2004 norton disc doctor това нямаше ли го в пакета Norton System Works? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 26, 2004 Share Posted February 26, 2004 напълно е възможно някой сектор, на който има разположени данни от въпросния файл, да не може да се разчете само този файл. И понеже функциите на ДОС или Уиндоус правят няколко опита и се отказват, пробвай с ндд.ехе наистина. И аз я имам, но само за дискети става, понеже разпознава само FAt12 / FAT16. Може по-новите версии да поддържат фа32, не знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 26, 2004 Share Posted February 26, 2004 напълно е възможно някой сектор, на който има разположени данни от въпросния файл, да не може да се разчете само този файл.И понеже функциите на ДОС или Уиндоус правят няколко опита и се отказват, пробвай с ндд.ехе наистина. И аз я имам, но само за дискети става, понеже разпознава само FAt12 / FAT16. Може по-новите версии да поддържат фа32, не знам. Преди това обаче си направи имидж на прецаканата дискета, за да може да пробваш и с други програми евентуално- щото веднъж мине ли такава програма през нея - край. Безмислено е да пробваш с други върху същия диск след нея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoardMan Posted February 26, 2004 Share Posted February 26, 2004 И като за начало пробвай да прочетеш дискетата на друго флопи, понеже се случва главите на различните флопита да не са настроени коректно като азимут на главата. Така че на друго флопи (което пък може и да не е много добре настроено) може дискетата да се прочете без проблем. Всичко си зависи от това на какво флопи си я записвал (хехе, и естественно на какво флопи я четеш - TEAC RULEZ ). Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.