Jump to content
BulForum.com

Безотговорните участници в движението по пътищата

NeRoX

Recommended Posts

Ае момчета вии тука мнооого на сериозно взехте цялата тази тема.Има и забавен аспект-сигурен съм,че повечето от вас дори не са се возили на мотор през живота си но са големи специалисти относно поведението,държанието и мисленето на моторджийте въобще :lol: .Някой по-нагоре обясняваше,че полицаите щом могат да си затворят очите ЗА ЕДНО ВЪРТЕНЕ НА ГУМА можели и там за редица други провинения.Друг пък нищи теория за карането с превишена скорост,а тук говорим за въртене на гума на абитуриенски бал.Човека е искъл да направи шоу на абитуриентите.Не е карал с 250 км/ч не е карал на една гума,пича просто е направил малко Burnout.Аз незнам някой да е умрял от бърнаут :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

djadomraz-е има мотористи и мотористи тук си прав.За жалост както ние ги наричаме Cafe-Racer-ите са доооста.Точно те са проблема за това негативно отношение на обществото.Аз познавам много колеги,които са прочути в цяла България с уменията си на две колела,но не карат по булевардите със 120...Както има голфари дето се режат и въртят гуми по светофарите,така има и такива моторджий-тфа е ;)

100% съм съгласен. Познавам няколко момчета можещи невероятни неща и мога да кажа че са измежду най-културните шофьори които познавам.

A.. анджък! Тия са за още по-голям бой даже, защото 1 мотор може да нанесе доста по-малко поражения на околните от един голф...

Да си дойдем на думата! Най-после 2 нормално казани поста. Евала!

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Айде пак до Голфовете опряхте :angry1 Евала! Застреляйте ни всички и живейте и карайте в един по-добър свят!Бахти мисленето дето имате... :censored2:

Айде пак до Голфовете опряхте :angry1 Евала! Застреляйте ни всички и живейте и карайте в един по-добър свят!Бахти мисленето дето имате... :censored2:

Айде още 1 чел между редовете и стигнал до универсални заключения ...

ХАХААХАХ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .Еееее човек евала-направи вечерта ми още по-забавна.Ся що не земеш да прочетеш темата :lol: :lol: :lol: :lol:

Точно това мразя и аз поставянето под общ знаменател. Както мотористите така и голфаджиите. Има 20 издънки и айде давай юруш всички са за трепене. Това са пълни глупости, но наистина такова е мислинето на много хора. Факт е, че в България има много спретнани и адски добре направени и твоя е един от тях, ако не те бъркам разбира се! :) Айде успех и не се връзвай много на празни приказки!

Може би и ти не можеш да представиш убедителни доказателства, че моята оценка е неправилна, но аз съм съгласен че е такава. Дай по-точна, щом можеш. Колко по-опасно е "пиленето на гуми" спрямо което и да е друго случайно събитие?!

Друг пък нищи теория за карането с превишена скорост,а тук говорим за въртене на гума на абитуриенски бал.Човека е искъл да направи шоу на абитуриентите.Не е карал с 250 км/ч не е карал на една гума,пича просто е направил малко Burnout.Аз незнам някой да е умрял от бърнаут :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Е не, аз мислех, че все пак има известна надежда някаква форма на мисловна дейност да успее да ви доближи до елементарното заключение, че мотор бясно пилещ задната гума може изключително лесно да се превърне в смъртоносно летяща купчина от железа. Уви, тук очевидно не става въпрос за елементарни познания на природни закони, а по-скоро за проблем, който е от компетенцията на една специфична област от медицината, в която аз естествено не съм специалист, поради което се отказвам.

Гледам има много хора дето уж знаят законите. Спори се за нарушаване на тоя и ония ред за пилене на гуми....... а как ще коментирате това:

Така първо ще изложа фактическата обстановка , ще изчакам да видя коментари за да не ви обременявам с мнение и чак тогава ще коментирам какво съм направил до момента.

Ако има колеги юристи , пък това засяга не само закона и правото, но правилността и справедливоста въобще.

Няма да ви питам дали мразите Спайдърмените / пяци; "репатраци"; помощни превозни средства, който извършват принудително отстраняване на неправилно паркиралите /

Така, отидох на преглед в пловдивската болница "Св. Георги", известна и като Хирургиите на Пещерско Шосе, с бременната си в 9тия месец приятелка, с която живея на семейни начала.

За да вляза в болницата ползвах спешния вход - на който (май) имало табела - "само за линейки" (това не е важно ще обясня в следващия пост защо) . Паркирах колата на разширено място, далеч от "тунела" където спират линейките. Не можех да оставя приятелката си и да отида да спра другаде - първо защото не пречех, второ съм спешен случай, трето съм придружител, четвърто най-близкото място където можех да спра е задният вход на блоницата (който се плаща паркинг !!!! ), който е отдалечен на 500 метра от входа/изхода на блоницата, а за да отида до там щеше да ми отнеме поне 10 мин. , през което време бремената трябва да ме чака. Не го направих логично защото е трудно подвижна предвид напредналата бременост, а по данни на БТВ вчера беше 38 градуса в Пловдив - според лекарите - опасно висока температура за престой, както за бременната така и за плода - т.е. аз съм и придружител и беше фактически невазможно да направя каквото и било друго / да паркирам , да я карам да се разхожда /2-а пъти на влизане и излизане/ по жегата .

На излизане видях , че колата е вдигната от паяк. Имаше знак , който съм виждал и друг път - и бях откачил , как може да има толкова бездарни и глупави хора !

Ще напоня на тези , койот ще кажат - ми да ! то входа е само за линейки - Входа е за СПЕШНИ СЛУЧАЙ - включително и линейки - не е задължително да получа спешна помощ само чрез линейка ! Наблягам на факта , че по никакъв начин не съм пречил, затруднил, създал опасност за безопаснооста на движението . Не линейка!, два зила триоски минаваха от там !

Ако беше друга ситуация щях да си кажа - майната му много важно - глупаци - и т.н.

БЕСЕН СЪМ !

Защото накраха бремена жена да ходи километър на 38 градуса , защото вдигнаха кола от болница !! А човек за да е там значи има нужда !! По третвам не затруднявах движението нито пречех нито каквото и да е ! Ми ако беше въпрос на живот и смърт ? .. Със сигурност щеше да има смърт, ама аре да не казвам на кой и къде ...

Няма да отглеждам дете във хаос ! Този път имам мотивация на питбул и ще стигна до където трябва да разбера по чие нареждане е сложен този знак и по чие нареждане са сложени всички бариери и се прибират по 2 лева за задния платен паркинг (ако съм забравил да кажа има бариери !! , като глупакът, който стой на бариерата, който съм почити сигурен, че именно той е викнал паяка ме пусна след като му обясних и видя, че съм с бременна) Преди си казвах , аре голяма работа 2лева , 2 лева - поне малка част да отидат за болницата ... Да ама не - тя си е все мръсна и ганда - а директорите все си правят банкети с пастърва за 200 човека ?!!? Ако си спомняте миналата седмица един бакшиш разби главата на един на точно същата бариера за спешния вход - от вчера мога бегло да го разбера .... аз не съм такъв - (докато не опре ножа като всички българи). Смятам , че съм се хванал по правилния начин нека да ги видя пък и ако мога да ги осъдя.

Аре да видим какво мислите от правна гледна точка .

Това не съм аз, а просто един пич от ПЛД ;)

Ако искам зад могилата слънца ще правя и патрулките могат само да ми пляскат. Не карам с превишена скорост, не застрашвам никой(понеже съм сам) и те така.....Все гледаме "черното" в шофьорите, а държавата ни. И нека направя вметка, че от паркинга на същата болница преди бая време изчезнаха всички документи на баща ми, а колата тогава беше уникално "хубав и скъп".....МОСКВИЧ :):):):):)

Ами нищо общо... както и 80% от останалите постове, дето все повтарят - е тя държавата такава, е те шофьорите на коли такива, е те полицаите такива... все едно това е оправдание, което ти дава право да си правиш каквото си поискаш. Това е. Ако държавата, полицаите и шофьорите скочат от моста в Марица, много ми е интересно дали ще скочат след тях и тия дето се оправдават с тях...

Точно това мразя и аз поставянето под общ знаменател. Както мотористите така и голфаджиите. Има 20 издънки и айде давай юруш всички са за трепене. Това са пълни глупости, но наистина такова е мислинето на много хора. Факт е, че в България има много спретнани и адски добре направени и твоя е един от тях, ако не те бъркам разбира се! :) Айде успех и не се връзвай много на празни приказки!

Ами то ако не са мотористите ще са голфърите, ако пък не са и те тогава ще са зелените човечета ! :allien

Все трябва да има някой за сочене с пръст, нормално е. Следя тази тема от началото и, и ми е много интересно как само се манипулира т.н. "обществено мнение" от определени личности. Следя я не за друго, ами ей така от академичен интерес.

aa sega se setih ne ste zamesili bak6i6ite i mar6rutkadjiite :D

Ееее.... ами крайно време им е и на тях, гадовете им с гадове. Трябва и тях да ги газиме докато са мъъънички бакшишчета и маршруткаджийчета, за да живеем после в един по-добър свят !

Днес е 1 Юни и водачите трябва да карат с включени фарове!

Трябва и тъпите ченгета да ги следят!

Днес видях само 1 патрулка и около 5% коли с включени фарове!

Скатавки!

Къде са ченгетата! И защо хората не спазват нищо!

Защо па да карам с включени фарове :confused Ей ся като се заоблачи да, ама иначе... :wacko:

Води се денят на детето. Като неписано правило си е да се кара с включени фарове.

karamane, то и когато завият сирените трябва да станем прави и да почетем паметта на героите загинали за свободата на родината ни с едноминутно мълчание, само че не съм забелязал колите да спират за 1 минута, даже и хората по улиците повечето продължават да си правят каквото са си правили все едно нищо не са чули или са от другаде и са тук за малко само...

За мен сребристи, сивкави, черни и бели автомобили задължително трябва да карат с фарове - на няколко пъти съм се усещал буквално в последния момент че идва кола и се спирам да правя маневра при която бих му засекъл пътя много кофти и със сигурност ще се ударим, а човека се набира на клаксона, но така е като съм бачкал до 5 сабахлен, после спя няма и 4 часа и после кой ме бие по главата да карам кола като съм скапан отвсякъде.. хубаво че засега имам добри рефлекси, но все пак работата е чам че такситата и разни коли с ярки цветове ги виждам много хубаво а сиви и черни и някои мръсно бели някак ми се сливат и ги виждам (т.е. забелязвам че някой иска да ме изпревари примерно или че като завивам някой идва по пътя срещу мен), когато се приближат доста повече.

Е не, аз мислех, че все пак има известна надежда някаква форма на мисловна дейност да успее да ви доближи до елементарното заключение, че мотор бясно пилещ задната гума може изключително лесно да се превърне в смъртоносно летяща купчина от железа. Уви, тук очевидно не става въпрос за елементарни познания на природни закони, а по-скоро за проблем, който е от компетенцията на една специфична област от медицината, в която аз естествено не съм специалист, поради което се отказвам.

Мой човек-ти незнам какви познания по физични закони имаш,но имаш ли познания по мотоциклетни двигатели ме интересува :unsure: .Ти знаеш ли какво е мотоциклет :wacko: .И преди да обясняваш на хората,че не извършват никъква мисловна дейност и да дрънкаш глупости .Те съветвам да изгледаш

клипче,на което ясно се вижда как мотора след 2 минути бърнаут...е още цял-УЖАС.Можеш ли да го повярваш??Моторите не се самовзривяват :blink: .Моят свят е разбит-аз си мислех,че ако въртиш гумата на мотора той става на ракета и избива всички в радиус от 200 метра :( .Ако още не ми вярваш,че моторите не са самовзривяващи се машини от ада изгледай колкото искаш клипчета в youtube.com под заглавието -Motorcycle burnout :)

П.П.Нищо лично към теб-остани със здраве :)

xXx май не разбра нищо от това което си цитирал. Какво се случка ако изтървеш спирачката? Точно това се опитва да ти каже Godfather. Преди да се изкажеш, че не се е случвало ти предоставям това за гледане: http://www.youtube.com/results?search_quer...mp;search_type=

....

Пич, на теб мисленето наистина ти се губи някъде :-s Нали се сещаш, че това е машина, а машините по някога се скапват. Може спирачка да откаже, може моториста да я изпусне и какво ли не. Аз примерно като бях начинаещ шофьор много често забравях ръчната спирачка вдигната и лятото не знам точно как се отразява на нормалните спирачки, но почти бях останал без тях с едно голф-че. И добре че ме беше страх да карам, та се движех бавничко и нямаше проблем, ама я си представи, че почна да се правя на мъж и се засиля и се окаже, че нямам спирачки?! Ся вече като по-улегнал шофьор няма да изпадна в такава паника и ще спра максимално с двигателя и даже да се ударя някъде няма да е с 50-60-70км/h. Но наистина беше голяма паника тогава, щото спирачката потъваше почти до долу и добре че имах късмет да хваща макар и малко :wacko: Ще се повторя, но си опичайте акълите и не се правете на мъже, гуми всеки може да върти, но не всеки има акъл да кара и най-вече да го прави така, че да пази себе си и околните :punk

xXx май не разбра нищо от това което си цитирал. Какво се случка ако изтървеш спирачката? Точно това се опитва да ти каже Godfather. Преди да се изкажеш, че не се е случвало ти предоставям това за гледане: http://www.youtube.com/results?search_quer...mp;search_type=

cbr250rr burnout crash: idiot -идиотите вече ги изкоментирахме мисля :wacko: Stenli и ти си прав,и Годфадъра е прав ако е искал това да каже.Но неговите думи бяха- "смъртоносно летяща купчина от железа" .Аз като чета това изречение се сещам за взрив и експлозия :rolleyes:

-ето този юначага изреди поне 5 скорости на бърнаут...едно е човешката грешка,друго е да ми кажете,че докато се прави бърнаут мотора може да ти гръмне ;)

cbr250rr burnout crash: idiot -идиотите вече ги изкоментирахме мисля :wacko: Stenli и ти си прав,и Годфадъра е прав ако е искал това да каже.Но неговите думи бяха- "смъртоносно летяща купчина от железа" .Аз като чета това изречение се сещам за взрив и експлозия :rolleyes:

-ето този юначага изреди поне 5 скорости на бърнаут...едно е човешката грешка,друго е да ми кажете,че докато се прави бърнаут мотора може да ти гръмне ;)

Никой не ти е казал, че мотора може да гръмне. Ти си тълкуваш думите както ти е изгодно на теб. Когато някой изтърве спирачката в както се превръща мотора? Точно в "смъртоносно летяща купчина от железа". Аз ти дадох линк към 3000+ клипчета със инциденти. Ако исках да ти покажа конкретен клип щях да ти дам линк към него. Като искат да пратя експерименти с мотора и да показват "майсторство" да го правят по начин безопасен за другите. Никакво оправдание за някой който прави такова нещо в тълпа от хора.

Моторите не се самовзривяват .Моят свят е разбит-аз си мислех,че ако въртиш гумата на мотора той става на ракета и избива всички в радиус от 200 метра

......................

Но неговите думи бяха- "смъртоносно летяща купчина от железа" .Аз като чета това изречение се сещам за взрив и експлозия :rolleyes:

Чакай сега. Ти къде точно видя "експлозия" в това което е написал Godfather? И къде по-точно видя и извода че ВСЕКИ мотор който върти гуми се самовзривява? Защото аз прочетох 3 пъти сега и нищо подобно не успях да забележа, явно е било написано със много ситен шрифт защото и в цитата от теб не мога да го видя.

Виж как ТИ САМИЯ го интерпретираш е друга тема и нали се сещаш че в този случай за грешната интерпретация на казаното единствена вина имаш ти и факта че се афектираш моментално при всяка критика над любимите ти машини.

И да подкрепя казаното от Stenli и netrootbg : ако искаш да се кефиш на мотора аз не виждам нищо лошо в това, само че ОПРЕДЕЛЕНО не му е мястото в града, стига да не си на стадион или писта достатъчно добре разделен от наблюдаващата агитка а не между другите коли по централните улици или пред някой хотел където е претъпкано от хора. И верно малка е вероятността да стане нещо, обаче случи ли се може да е много фатално.

И надявам се ще се съгласиш с мен че ако съм бачкал емнайсе часа и се прибирам скапан от работа последното което ще ме накефи е да внимавам да не тресна някой бясно преминаващ покрай мен моторист развил 120км/час между колите и правещ слалом.

Нека ти цитирам подобна случка в която бях участник: карам аз и задминавам един рейс, след което се прибирам надясно и о изненада, рейса от дясната страна 2ма мотористи го задминали. Аз разбира се нито очаквам нито гледам какво става и си се прибирам надясно и чувам някакви викове и бибиткане и поглежам познай накъде - наляво, по-силно бибиткане и ми мина през ума да погледна надясно определено не очакващ да има там, защото в секундата когато задминавах рейса нямаше никой, само че тарикатите след това се навряли и очакват не само да ги видя ами и да им направя място. Аз докато се усетя единия за да не го ударя се качи на тротоара, другия ме псува около 5 минути на следващото кръстовище. Е хубаво, не стига че прави простотии ами и се нерви затова че не съм го видял. Ами сори мой човек но преди да почнеш да миспиш пътя за твоя лична собственост и че всички други са длъжни да те пазят помисли че има някой и друг като мен които 1во са доста уморени и 2ро карам само като ми се налага а не ми е това професията. Ааа и ги има и русите каки, които книжките са получили като подарък за рождения ден заедно с един голям джип, които също може и да не те забележат както и такива като мен.

Ааа и ако трябва да съм откровен, не ме дразнят мотористите правещи burnout толкова, колкото темерутите, които минават на червено или просто се набутват при задръстването в кръстовището въпреки че им е повече от ясно че не могат да минат и така задръстват другите коли. Много пъти ми се е случвало на Руски и 6ти септември тези идващи отгоре по руски да не могат да преминат но въпреки това да навлизат в кръстовището дори и на червено, и да си остават там. Ей това вече ме подлудява и то дотолкова че ми иде да натисна мощно газта и да разчистя кръстовището поне малко пък после каквото ще да става.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...