Jump to content
BulForum.com

Безотговорните участници в движението по пътищата

NeRoX

Recommended Posts

Годфадъре и другите, които излагат тезата какво било в нормалните страни - прекалено много идеализирате. От личен опит ти казвам, че никой няма да ти направи проблем не само за гумите ами и за много други работи. Дори няма да тръгнат да те проверяват за алкохол. Разликата е, че когато стане гаф-а, няма прошка.

Мдам, я кажи да чуем какъв ти е личния опит? Сигурно си палил гуми с мотор насред Сънсет булевард в Холивуд, може би? :lol:

Оценката на въздействието на дадено събитие върху група хора не може да бъде осъществена реално, без събитието да се е случило.

Може, mobo, може. Хората пращат сонди на Марс като преди това са оценили риска на милиони събития, които никога не са се случвали. Казах ти, че тази част ти куца меко казано, ама ти продължавай да си вярваш.

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Thief, стана ми смешно с тоя москвич, признавам си. Но само да ти кажа, че така експлоатираната от теб тема, че москвича може да се разпадне веднага издиша още със споменаването й, защото има едно нещо, което се казва контролни прегледи. ;) А познай ако има проблем тоя автомобил дали някой ще го пусне да мине контролния преглед. Друг е въпроса ако не минава такъв с твоето возило, но тогава си поемаш и всички последици от това. :)

- това че "заради останалите" или "в името на народа" сте готови на какви ли не саможертви, но не виждате нищо лошо в това всеки отделен индивид да постъпва егоистично и просто да заобикаля така страшното препятствие, каквото е един моторист, поддал се на еуфория и дигащ адреналина си.

Тази глупост, която изтърси, дори не е нова.. а е част от Съкровищницата на Световната Литература... Само че понеже писателите са професионалисти са я казали по-сбито и по-ясно:

Делото, за спасяване на давещите се, е дело на самите давещи се!

Илф и Пертов

Според теб е задължение на всички наоколо да се пазят от и да пазят въпросния идиот, като същевременно той няма никакво задължение да се съобразява с тях, да ги пази и за се пази? Евалата... Пред такова мнение, изказано напълно сериозно и защитавано с такава жар и повторено толкова пъти, че е изключено да е останало неразбрано - направо нямам какво да отговоря... Разби ме.

Между другото - правенето (съобразяването с) на неща в "името на останалите" е нещото което прави обществото общество. Всеки може и има свободата и правата да прави каквото му се прави с едно единствено ограничение - доколкото с действията си не нарушава правата на околните и не ги застращава... Ако заебем тоя принцип се връщаме обратно по еволюционната стълбичка няколко епохи. Ако оставиш всеки да са се поддава на еуфорията си и да си вдига адреналина както и където му хрумне ще получиш и аз не знам какво. Мазало. Щото аз пък мога да се поддам на еуфорията и да реша да си вдигна адреналина, като извадя пистолет от жабката и, откривайки огън напосоки насред кръстовището, застрелям въпросния невинен моторист... И ти сигурно ще ме оправдаеш - ми моториста си е виновен, какво прави на мерната ми линия?! Да се е пазил. Аз съм си платил пистолета, регистрирал съм си го, плашам си данъците, мога да си стрелям където си искам, както си искам, когато си искам. Това, че евентуално мога да застрелям минувач е само едно недоказано твърдение, което я се случи, я не... нали така? Да е залегнал. Кой му е крив? Прав ли съм? Според логиката ти - прав съм и още как...

А сега ще се включи Thief и ще каже "еее дааа, ама може и докато си ядеш пицата да ти се отплесне вилицата и да извади окото на сервитьорката..." или някой още по-безумен пример... Примерно - докато си тупаш покривката, троха от нея да попадне в окото на абитуринет, каращ Запорожец кабрио, като го накара да замижи за стотни от секундата и по тоя начин да загуби управление и да се нацепи в Трабант, който от своя страна да се разпадне на трески, които да бъдат засмукати от реактивния двигател на нископрелитащ Боинг, и той да се забие в хотел Санкт Петербург... всичко това съвсем реално и почерпено от собствения му богат житейски опит. Оле!

Мдам, я кажи да чуем какъв ти е личния опит? Сигурно си палил гуми с мотор насред Сънсет булевард в Холивуд, може би? :lol:

Може, mobo, може. Хората пращат сонди на Марс като преди това са оценили риска на милиони събития, които никога не са се случвали. Казах ти, че тази част ти куца меко казано, ама ти продължавай да си вярваш.

И ти какво-искаш да ми кажеш,че никой не е палил гуми на Сънсет ли-не съм сигурен.В америка има достатъчно луди моторджий,които биха палили гуми и пред Белия дом :lol:

думичка не се обелва за колите, които го подминаваха с рязко подаване на газ в лявата лента, въпреки че самите вие дефинирахте че мотористчето представлява реална опасност за възникване на ПТП.

Я погледни пак клипчето и ми кажи коя КОЛА го подмина с рязко подаване на газ????

И ти какво-искаш да ми кажеш,че никой не е палил гуми на Сънсет ли-не съм сигурен.В америка има достатъчно луди моторджий,които биха палили гуми и пред Белия дом :lol:

Мухахахахахаха, браво бе пич, къртиш мивки. Очевидно май идея си нямаш каква глупост изръси, явно благодарение на многото изгледани филми. Ако наистина ти е омръзнал живота, може да се пробваш да го направиш този номер. Имай в предвид обаче, че ще пропуснат да ти прочетат правата, както го правят по филмите. :lol:

Но после едва ли се възмущават на наложените им наказания ...

Искам само да добавя, че когато пича запали гумите зад него нямаше движение, а коли, които чаха да оставят абуригени. Пред него също нямаше автомобили. Не знам дали има смисъл да повтарят след него колко хора форсираха и въртяха гуми, но нищо.

И ще си позволя да направя едно оръщение, което мразя да правя, защото не обичам да критикувам по форумите, но ov3rm4n трбва да се поспре малко. Критукваш прекалено често и прекалено много другите пищеши въ форума. Квалификации, адски глупави сравнения и безсмислени редове.

И също искам да кажа, че когато пуснах темата идеята ми беше доста по-различна от това, което се случи. Първо ми беше интересно какъв акт могат да муу напишат при такова провинение и бях на мнение, че куките можеха да си затворят очите за случката спрямо самата ситуация, която беше. Рзбира се, че при нормално движение на автмобилите могат да си го глобят както си искат, но в случая можеха да си затворят очите, защото движението беше с под 10 км/ч и колите бяха в голяма редица. А това за "дразнещите" се абитуриенти от паленето на гумата е мит. Нямаше абуриген, което да не излезеше от прозореца и да да вкаше и да не се кефеше на шоуто. Факт!

Аааа тука сякакви униати могат да се срещнат.Недоволни аборигени от въртежите и тем подобни?! Ми те ако не ги искаха тея работи нямаше да се наредят тама, нямаше да има сумати народ да снима и да си прави шоуто, хайде моля ви се само мотористите виновни...то и тези с колите не им отстъпват.Верно стават големи селяний и някой с право се оплаква но факта че толкова народ се събира и купонясва по този начин, говори че май тези който си кроткат и се оплакват са по страните...

...

И какво още малко ше излезне че с мотори стават повече катастрофи отколкото с коли?!А да не говорим че при доста катастрофи( кола с мотор) шофьорът минава на червено отнема предимство или подобни...колкото са виновни едните толкова са и другите...

Мухахахахахаха, браво бе пич, къртиш мивки. Очевидно май идея си нямаш каква глупост изръси, явно благодарение на многото изгледани филми.

Някои хора има повече време от теб - гледат филми. :) Само дето и от много работа по-умен не се става.

Иначе ми се кара, по-точно изрязва, снегорин из монреал насред лятото :lol: но офенс

И какво още малко ше излезне че с мотори стават повече катастрофи отколкото с коли?!А да не говорим че при доста катастрофи( кола с мотор) шофьорът минава на червено отнема предимство или подобни...колкото са виновни едните толкова са и другите...

Как извади тоя извод от думите ми, че не се сещам да съм казал някъде нещо за това с кое ставали повече катастрофи, дали с каруци, дали с мотори, дали с коли? Къде видя да казвам - мотористите са по-виновни от шофьорите на коли? Още в началото ви помолих да престанете с тия тъпи изказваня в стил "а те защо бият негрите", ама не - не се сещате за друго и повтаряте само това - "ама шофьорите са по-лоши"... Все едно някой твърди, че само мотористите катастрофират, а колите - не. Още по-тъпото в тоя довод е че преполага, че щом с коли стават повече катастрофи, то това дава някакво право на мотористите да си првят каквото си искат, един вид да "изравнят" резултата ли?! Ебати тъпнята.

Дори заглавието оправих, за да е ясно, че не говорим за мотористи против коли, а за отговорно и безотговорно поведение на пътя и за това как този, който проявява безотговорност трябва да си плати, а нас това че си е платил не трябва да ни учудва, възмущава и изненадва. Както някои тук се възмущават защо били глобили невинното мотористче... Дето всъщност правело шоу на абитуриентите... Още малко и ще ми кажете, че всъщност те трябва от благодарност да му съберат пари, да му платят акта и нова гума да му купят... Все пак той за тях го прави, нали?

Хайде сега някой да обясни как пешеходците предизвикват повече катастрофи от мотористите и по-опасни и по-виновни и по- и най-... за колите чухме вече.

neroX акта е за нарушаване на обществения ред.Ако караш на една гума или по какъвто и да било начин различен от нормалния-нарушаване на обществения ред.Отделен въпрос,че тъпата СФИНЯ долна мазна полицейска няма никъкво право да взима на човека каската,а още повече да го вкарва в ареста(за ареста няма основание).

Godfather -виждам че си навътре в средите с моторджийте мой човек ;) .Тфа,че аз съм на хиляди километри от страната на дебелите хора не значи,че не знам за двама,които биха го направили :)

овъре, а в законните ти права ли е да слагаш равенство между моторджии и безотговорни участници в движението по пътищата?!

аз сам си казах, че по ЗДП не могат да го санкционират, а в краен случай за "нарушаване на обществения ред", което е доста разтегливо понятие и затова полицаите го използват избирателно за оказване на натиск върху случайно избрани хора. не съм се интересувал, но не бих се учудил примерно ако в полски тръмбеш няма подобна забрана за форсиране на двигател на място. Но пък според приложените от azsum цитати на местните норми, излиза че в район "Северен" не би трябвало да функционира нито един автосервиз, обаче не е така нали? и това е нормално.

както е нормално да очакваш, че през няколкото седмици в началото на месец май, когато има хиляди екзалтирани деца по улиците ще се случват необичайни неща извън нормите на "обществения ред", приети през останалото време от годината. както би трябвало да е нормално да не се настървяваш към подобни по-слаби индивиди, а да се опиташ да им помогнеш или поне със собствените си действия да не повишаваш риска за всички. Колите, които се чуха да форсират нервно при престрояването в най-лява лента, бяха поне две.

по логиката на овърмана пък излиза, че всеки има право да обвинява отделни индивиди за всички нещастия по света и особено у нас, най-вече ако не е пряко засегнат. годфадър е в канада, овърман е в софия, но и двамата имат огромно желание да налагат спазването на обществения ред по бул. "Руски" в гр. Пловдив, чрез интерполацията "ако всеки правеше така". е да, но не го прави всеки. правят го малко хора и затова са интересни, но пък не са и чак толкова опасни. Случката е минала и заминала без никакви особени последствия, освен че хлапето е останало без мотор в резултат на полицейски произвол. Но пък нека да дадем още правомощия на полицията, за да се спазва повече "обществения ред", а?

ръся глупости, смешен съм бил, куц съм бил, тоя бил идиот, щото за 40 секунди спрял в средната лента. аз ли нещо греша или раздаването на подобни квалификации без да познаваш индивида се счита за обида, противоречи на добрия тон и е проява на лошо възпитание?!

годфадъре, оценка на риска звучи много добре на английски, но смисъла му е доста различен от буквалния превод. това е прогноза, очаквана стойност, а не точна оценка. Може би на хората, изпратили сондата на марс, им е отнело едно 20тина години, за да оценят тези милиони събития и то с помощта на доста добри суперкомпютри, може би все пак преди това са пробвали няколко хиляди идеи и са откривали няколко милиарда начина за отстраняване на проблеми, може би до последно изобщо не са били сигурни че ще успеят, защото така са оценили риска. Може би примера ти няма нищо общо с обсъжданата от нас тема. Може би и ти не можеш да представиш убедителни доказателства, че моята оценка е неправилна, но аз съм съгласен че е такава. Дай по-точна, щом можеш. Колко по-опасно е "пиленето на гуми" спрямо което и да е друго случайно събитие?!

Снощи се опитах да ви поговоря по темата, но някак случайно 3 пъти не ми се публикува поста. Чак почвам да се чудя дали и този ще види бял свят.

Понеже на два пъти ми се случи да потеглям нощно време без светлини (защото уличното осветление пред нас е силно и се усещам едва когато навляза в тъмен участък), си изработих навик за светлините. Не го оправдавам този ("сянката"). Написах поста с единствената цел поне няколко човека да не повтарят моята грешка.

Аз затова си изработих навици, след запалването на колата следващото нещо е да пусна фаровете, няма ден, няма нощ - винаги си ги пускам че в противен случай стават грешки.

Мухахахахахаха, браво бе пич, къртиш мивки. Очевидно май идея си нямаш каква глупост изръси, явно благодарение на многото изгледани филми. Ако наистина ти е омръзнал живота, може да се пробваш да го направиш този номер. Имай в предвид обаче, че ще пропуснат да ти прочетат правата, както го правят по филмите. :lol:

Абе аз познавам един при това е полицай пича от Albany, NY и е луд моторист, обясняваше ми как в 3 през нощта е вдинал ем-найсе мили в час на някакъв мост в NY, но както каза бил е съвсем наясно къде са патрулите че да не го хванат в изцепка пък и не е имало никой че да си свърши въпросната простотия на воля (или както той се изрази за да не му пречел никой да се наслади). Отдено в тоя момент се опитваше да впечатли и свали една сервитьорка, но доколкото го познавам е свършил подобна щуротия може леко да се е поизхвърлил но в общи линии съм сигурен че си е юркал здраво Дукати-то стига да може.

Но за останалите не чак дотам запознати с американското законодателство (не че аз съм кой знае колко запознат, само им писах програма за PDA-четата че да могат да пишат глобите по-бързо :bgrin:) превишиш ли значително скоростта няма такива истории като глоби. Направо те набутват в ареста с обвинение в опит за убийство защото не помня точната цифра но вдигнеш ли над Х мили в час колата представлявала смъртоносно оръжие и съответно без много обяснения влизаш по съвсем друг закон в панделата. Тъй че хубаво го каза Godfather - ако ти е омръзнал досегашния ти живот - пробвай се! Гаранция хванат ли те живота ти коренно ще се промени!

Отделно ако може и аз да споделя че за мен е абсолютно неуместна постъпка моторист да си вдига адреналина в града правейки слалом между колите. Най-малкото защото ще стресне някоя руса кака, караща обикновено джип от рода на Нисан Терано и не се знае какво ще последва оттова. Като цяло много нездравословна за него самия постъпка е, отделно че подобна постъпка предполага нагласа "абе ся аз си правя кефа, ще се съобразявате с мен, че мамичката ви".

Само за доклада на невинните автомобилисти:

http://www.sendspace.com/file/lbhe01

Мястото е същото, но 2 вечери преди случката с "мотористчето". И, да ov3rm4n скочихте в/у мотористите едва ли не те са виновни за войната по пътищата. Ако ти не си то другите говориха. С коментари от типа "Трябва да се газят от малки" и не знам си какво. Още малко ги изкарайте виновни и за озоновата дупка. Пак повтарям, че в случая колите зад него бяха в редица и чакаха да минат нямаше бързо минаващи коли и в случая пре-спокойно можехе да си затворят очите за поредната такава проява, но те решиха да се направят на пу*ки и да го хвонат въпреки сичко, което се случваше около него, а това за задържането му и открадването на мотора не знам дали има смисъл да се коментира. Другото, което е искам да кажа, че това че защитаваме момчето в конкретния случай не означава, че сме ЗА безотговорното каране и нито един от нас нас не е заявил подобно нещо, а вие го разбирайте както искате и ни вадете прикаски от 1001 нощи колкото си искате...

...какъв акт могат да муу напишат при такова провинение и бях на мнение, че куките можеха да си затворят очите за случката спрямо самата ситуация, която беше. Рзбира се, че при нормално движение на автмобилите могат да си го глобят както си искат, но в случая можеха да си затворят очите

Ба*ти глуповатото мислене , честно :blink: За какво трябва да си затварят очите :confused Айде тогава да си затварят очите и тогава,когато минават митницата ония "мулета". То - същата работа , нали е нарушение на еди-кой си закон. За какво някой трябва да минава метър,а ? Като си нарушаваш закона си носиш кръста. Сигурно си преценил , че може да си понесеш последствията от твоите постъпки, а не да разчиташ на някой да те пусне метър. Докога... Типично българско мислене :wacko:

...А това за "дразнещите" се абитуриенти от паленето на гумата е мит. Нямаше абуриген, което да не излезеше от прозореца и да да вкаше и да не се кефеше на шоуто. Факт!

Пораснете малко ,бе хора :huh: Сигурно е голям кеф , да отида аз на бала си и там някви да "праат шоу на публиката" и да викаме - "Ооооо , ский го тоя батко кво пра'и, якооо" Нали като искам да ги гледам ще ида на някое място където те се събират или на някоя от пистите в БГ и ще им се радвам , ако ми е кеф. За какво тряя да ми се натрисат и аз насила да ги търпя ,докато си покажат номерата пред малките шафрантии :blink:

Ба*ти глуповатото мислене , честно :blink: За какво трябва да си затварят очите :confused Айде тогава да си затварят очите и тогава,когато минават митницата ония "мулета". То - същата работа , нали е нарушение на еди-кой си закон. За какво някой трябва да минава метър,а ? Като си нарушаваш закона си носиш кръста. Сигурно си преценил , че може да си понесеш последствията от твоите постъпки, а не да разчиташ на някой да те пусне метър. Докога... Типично българско мислене :wacko:

Пораснете малко ,бе хора :huh: Сигурно е голям кеф , да отида аз на бала си и там някви да "праат шоу на публиката" и да викаме - "Ооооо , ский го тоя батко кво пра'и, якооо" Нали като искам да ги гледам ще ида на някое място където те се събират или на някоя от пистите в БГ и ще им се радвам , ако ми е кеф. За какво тряя да ми се натрисат и аз насила да ги търпя ,докато си покажат номерата пред малките шафрантии :blink:

По твоята логика... аз не искам пък абитуриентите да ходят с коли до хотелите, защото задръстват целия град...

Това не е моята логика :) Моята е - ако си абитуриент - иди си с мотора-ОК , на пак бъди готов да те глобят и т.н. Въпроса е , че правещите шоу хора там в 99% от случаите нямат никаква връзка с абитуриентите , ами са там на показ :) Главно съм против това на някой да му простят нещо си , защото имало и други като него , някой бил повече в нарушение от него. Не знам какво се оплакват,че на човек в нарушение му е бил написан акт :blink: Аз като наруша някъде и на мен ми пишат , както и на всички заслужили си. Вече отделна тема е изчезналия мотор - доста незапознат съм със случая и няма как да коментирам

Според мен проблемът е в полицаите. Като знаят, че има такива мероприятия нищо не им пречи да заградат улицата тоест частта само където минават колите за да може колите спокойно да минат, да оставят абитуриентите и да продължат, а не да става блъсканица. Както примерно полицаите можеше да седят по кръстовищата където минават колоните, защото там наистина става мазало.

Снощи се опитах да ви поговоря по темата, но някак случайно 3 пъти не ми се публикува поста. Чак почвам да се чудя дали и този ще види бял свят.

Е ти вече прекали... мислех, че макар и на различни мнения, поне успяваме да спорим като интелигентни хора... но следващото което ще обявиш сигурно ще е че всъщност аз пускам глупави постове от твоя акаунт, за да те злепоставя и да подменя мнението ти... Очевидно нещата излизат от контрол при теб и явно би направил всичко, за да окаляш опонента си, когато разумните доводи са изчерпани и си се увъртял като пате в калчища в собствените си недомислици... и не можеш да намериш достоен изход.. айдеее - вие ми спирате постовете!! Много добре знаеш, че няма как да го докажеш. Нито аз имам начин да докажа, че сериозни хора няма да се занимават да ти спират постовете (а защо да го правя, за да ти спестя излаганията?) Действаш на принципа "аз да кажа, че сестра им е курва, пък те да доказват, че нямат сестра". Много доблестно. Гарантирам ти, със сигурност ще се намерят хора дето да ти повярват, че видиш ли, гадния ov3rm4n не ти дава да се изкажеш и ти спира постовете, щото ти си прав, а той не е. Радвай се на уважението и подкрепата на тези хора - не ти завиждам ама никак, че се поставяш сам в тяхната среда и на тяхното ниво. Дано ти хареса.

При цялата ми вяра, че си интелигентен човек, с това си изказване направо ме убеди, че съм сбъркал.

Ако това е най-силния ти довод в този спор - не мисля, че си струва да го продължавам... можеш да правиш колкото си искаш инсинуации от тук нататък по мой адрес, чувствай се свободен. Щом стигна до там, да разчиташ на такива изпълнения... моля, продължавай. А наричаш нас манипулатори... доста има да се учим от теб...

Само един въпрос да ти задам - тук си от 2004 година, спорили сме милиони пъти - за тези четири години, някога по какъвто и да било начин да е прилагана цензура спрямо мненията ти, без значение дали са ме устройвали или не?! И изведнъж сега ми изтърсваш това?!

...

Всъщност друго имам предвид.не казвам че така твърдиш а че още малко така ще излезне.А пък и отначалото всички взеха да плюят мотористите а ако се замислиш че тея въртежи са рядкост (главно сега по аборигенските са повече) а преди особенно то и сега де митници работи и колите не им отстъпват.Просто имам предвид че не трябва да се търсят виновни само при мотористите в случая а пък и да му вземат чак мотора...аз не знам зап одобно да ти вземат колата например ;)

Ами малко по-така се гледа на мотористите именно заради такива изцепки с мощно форсиране на двигателя и вдигане на гума при светване на зеленото на светофара. Доста пъти са ме подминавали мотористи каращи най-нормално и освен че се врът между колите в задръстването а аз тръпна дали ще ме ожули или не друго няма и определено не ми пречи. Но е дразнещо току до теб да се изреже някой мощно. А звука е малко по-силен отколкото ако не мен ми се спука гърнето... И тъй като някой и друг защитават тезата "че какво толкова", има и такива които ще обясняват подробно "какво е толковата" от тяхната си гледна точка.

Ае момчета вии тука мнооого на сериозно взехте цялата тази тема.Има и забавен аспект-сигурен съм,че повечето от вас дори не са се возили на мотор през живота си но са големи специалисти относно поведението,държанието и мисленето на моторджийте въобще :lol: .Някой по-нагоре обясняваше,че полицаите щом могат да си затворят очите ЗА ЕДНО ВЪРТЕНЕ НА ГУМА можели и там за редица други провинения.Друг пък нищи теория за карането с превишена скорост,а тук говорим за въртене на гума на абитуриенски бал.Човека е искъл да направи шоу на абитуриентите.Не е карал с 250 км/ч не е карал на една гума,пича просто е направил малко Burnout.Аз незнам някой да е умрял от бърнаут :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

djadomraz-е има мотористи и мотористи тук си прав.За жалост както ние ги наричаме Cafe-Racer-ите са доооста.Точно те са проблема за това негативно отношение на обществото.Аз познавам много колеги,които са прочути в цяла България с уменията си на две колела,но не карат по булевардите със 120...Както има голфари дето се режат и въртят гуми по светофарите,така има и такива моторджий-тфа е ;)

За мен това са напълно нормални работи , някой моторист правил щуротии и някакъв полицай го глобил . Не разбирам защо има толкова голям интерес към темата !? Явно има хора без работа или без развлечения и си чешат езиците тук или си губят времето . За мен много по-важна и болна тема е драстичното покачване цените на горивата !

djadomraz-е има мотористи и мотористи тук си прав.За жалост както ние ги наричаме Cafe-Racer-ите са доооста.Точно те са проблема за това негативно отношение на обществото.Аз познавам много колеги,които са прочути в цяла България с уменията си на две колела,но не карат по булевардите със 120...

100% съм съгласен. Познавам няколко момчета можещи невероятни неща и мога да кажа че са измежду най-културните шофьори които познавам.

Както има голфари дето се режат и въртят гуми по светофарите,така има и такива моторджий-тфа е ;)

A.. анджък! Тия са за още по-голям бой даже, защото 1 мотор може да нанесе доста по-малко поражения на околните от един голф...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...