Jump to content
BulForum.com

Euro 2008 - гласувайте

Stenli

149 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 307
  • Created
  • Last Reply

браво ... мноо се радвам ... страшно съм доволен, че отбор като италия отпадна, а испанците продължиха.

до края май ще съм за иберийците - симпатичен отбор, пък и им е време да вземат нещо.

btw за мен е грешка в такива мачове да вадиш торес. може да няма игра, да няма положения, ама един път ще я отиграе както трябва и после ще въртят кадъра от 4-5 камери :) .... такъв футболист не се вади!

същото се отнася и за касано!

лука тони ... няма такова дърво! просто се чудя и мая как навремето не се отказа от тая игра, а си повярва, че от него става нещо ... и то взе, че стана - успешен сезон (май бяха 2 поредни :unsure: ), много голове и айде в байерн.

точно от типа нападатели, които най-много ме дразнят.

Бях за Португалия ,но си мислих ,че испанците ще станат 1-ви.Сега се сещам кои са последните шампиони в последните години... миналото европейско шампион-Гърция... UEFA-Санкт Петербург(няк'ви балуши :) ) преди т'ва някви испанци ли .. забравих.И сега си мисля ...Защо пък руснаците не земат купата ?

Не мога да разбера какво толкова се възхищавате на тия шпаньолци. Ако говорим за атрактивен и качествен футбол, руснаците го демонстрираха и заслужават много повече финал.

Вчера италианците бяха много слаби.

Руснаците го демонстрираха срещу холандия... отбор, който играе атакуващо, а не с 7 защитника, когато правят атака и 12, когато има аут за другия отбор...

Радвам, че любимците ми продължиха, нямах нерви да гледам дузпите, но Касияс е ненормален...

Много слаб мач се получи като цяло- Италия си се бяха затворили играеха спокойно не даваха пространства на испанцитеи и едва ли не си чакаха дузпите.Испания се опитваха да направят нещо но при тая сгъстена защита не би.Просто още не мога да проумея за кво го държи титуляр тоя китук Тони-тва професионално дърво нищо не прави по цял мач. По съвсем друг начин ще изглежда атаката на тима ако играят Касано и Дел Пиеро.И според мен не трябваше да вади Торес но Арагонес може би повече си харесва Вия.За дузпите незнам защо но още от началото имах предчуствие че Де Роси ще направи нещо като срещу Манчестър и ще изпусне въпреки че преди две години вкара хладокръвно, според мен дузпа трябваше да бие Дзамброта примерно на мястото на Ди Натале,който направи много не сериозно изпълнение,също така беше според мен грешка от страна на Арагонес да дава дузпа на Гуиса -ако тва беше коствало класирането на Испнаия колко щяха да го плуят треньора зарди тоя испански циганин.Но иначе мсиля много силен мач и за двамата вратари всеки направи каквото може Касияс както вади Реал за мое щастие от немай къде всеки път направи така и сега но може би имаше повече късмет при дупите.Както казах обаче по -напред който и да продължи ще съм доволен щото тва са отботите които най-харесвам

....

Мале колко глупости в един пост :blink:

Много ми е интересно по какви критерии определи мача като слаб. Всички единоборства бяха смислени, тактически и двата отбора следваха много добре схемите си на игра, само дето не можаха да се излъжат. Според мен Италия играха според своите планове защитно (пак повтарям, бяха перфектни отзад) и просто се надяваха някак си да вкарат и като че ли успяха да наложат този стил през целия мач. За "дървото" Лука Тони, ще ти дам само малка извадка:

International Caps: 33

International Goals: 15

2007-08 Bayern München GER A 31 24

2006-07 Fiorentina ITA A 29 16

2005-06 Fiorentina ITA A 38 31

2004-05 Palermo ITA A 35 21

2003-04 Palermo ITA B 45 30

Italian Serie B Top Scorer (2004)

Italian Serie A Top Scorer (2006)

UEFA Cup Top Scorer (2008)

German Bundesliga Top Scorer (2008)

Естествено че ще разчита на него, защото е доказал че може да вкарва с всеки отбор и на всеки.

Торес се умори, а Вия това първенство е голмайстор на Испания и беше повече от логично да направи тази смяна. Донадони си каза, че за дузпите е пуснал тези, които са казали че се чувстват готови, което не е лошо решение предвид, че всеки може да вкара дузпа и проблема си е чисто психически. А за испанците Гиса е голмайстор в първенството, не знам дали бие дузпи по принцип, но щом може да вкарва в игра, то би трябвало и да може да вкарва и от дузпа.

Първо имах предвид че от тая защитна игра никъв мач не се получи беще безинтересна и мудна играта и отборите играха слабо. Второ Лука Тони като е доказал голямата си класа и че може да вкарва на всеки на тва първенство на кой е вкарал-на филанкишията за всички мачове направи само няколко смислени отигравания и постяно ми се вайкаше като бабичка и ми мяташе тия ръце.Ми хубаво като мисли треньора че е толкова велик да си го пуска титуляр винаги ма като вижда че в хода на мача не играе хубаво и не прави почти нищо да го смени с друг

Донадони знаеше, че не може да се надиграва с мощната испанска халфова линия и че ако малко заголи защитата Торес и Вия щяха да си тичат между защитниците доста свободно. Затова тактически реши проблема като изкара отбор готов да бие дузпи.

Гиса не се разбираше със съотборниците си... беше като "непознат" на повечето от тях. Битата от него дузпа му подчерта цялиостното представяне от как влезе в игра та чак до самият край. Трагедия. Ясно ми е, че с тази игра не е станал голмайстор на примера дивизион, но да вземе малко да си вдигне нивото, че иначе и за резерва не става.

Абосолютно типичен мач за италянците, муден, без голове, на моменти направо скучен... Радвам се, че си отиде и втория от трите ми най-омразни отбора и след като мойте любимци холандците отпаднаха, остава само да се надявам да си замине и последния Германия...

Днес е време турският късмет да свърши въпреки молбите на 70 милиона души към Аллах :D

С 9 наказани/контузени всичко друго освен победа с поне 2 гола разлика,би било мега изненада.

Съгласен! Ако германците не спечелят мача в редовното време (с 1, 2, 5 или 10 гола), това ще е в пълен разрез с всички закони на физиката :D

Днес е време турският късмет да свърши въпреки молбите на 70 милиона души към Алах :D

С 9 наказани/контузени всичко друго освен победа с поне 2 гола разлика,би било мега изненада.

чак пък с над 2 гола...невъзможно на практика да стане.

че ще падат, ще падат, но трудно, възможно е в продълженията дори.

германия са толкова куци, че искам турчлята да ги надупят, ама трудно :punk

Тоя път и аз ще съм гад и ще се обадя предварително, само за да дразня. Интересно ми е да видя сега коментарите за велика Германия. Турчулята едвам събраха отбор да пуснат, без почти всичките си звезди са (за мен само Алтънтоп и Шентюрк са нещо в тоя отбор и то Спасителят беше резерва в началото) и пак мачкат. Ветроятно ще стане дума, че немците вкараха гол от единственото си положение (като срещу Португалия между другото) и това ще бъде възхвалявано като перфекционизъм. Вероятно ще сте прави, но се замислете и какво беше наричано "късмет" когато беше за турците. На мен ми намирисва за късмет от страна на Германия. Императорът отново показва, че е невероятен треньор и отново мотивира до крайност играчите си, а и тактиката му работи. Остава да задържат така играта си и са на финал...

EDIT: Междувременно през второто полувреме съдията отново изпусна мача - спести картон на Lahm, а след това не даде нарушение срещу него на границата на наказателното...накрая вдигна картон без да има нужда на Шентюрк - компенсация след компенсация...точно това, което е най-голямата грешка на съдиите. Ха, сега пък измисли фаул за немците на удобна позиция...пълен майтап като цялото съдийство на това първенство.

Георги колкото и глупости да наръсиш за бундестима няма да промениш факта, че СМЛЯХА бездарния португалски отбор. Свикни с тая мисъл вече - биха ги - здраво ги биха. Изобщо няма да ти коментирам поста - 70% фира.

Факт е обаче че германците играят слабо и неорганизирано, което довежда до надмощие на турците, които както винаги са организиран башибозук. Спокойно можеха да водят в момента, което обаче важи и за германците. Просташката читашка серия от груби нарушения изобщо няма какво да коментираме - достатъчно добри повторения се показаха - друг е въпроса кой с какви очила ги гледа. С изключение на грубия пропуск в изродското нарушение срещу Лем съдията води срещата коректно и точно.

Ако германците не се "събудят" и не се стегнат нищо чудно да видим рязани читаци на финала... Остава само да изчакаме последния съдийски сигнал

По-голяма излагация от Диема-та не можаха ли да направят???Баси смотаняците то половината 2ро полувреме не го гледахме...

То за мен какво остана тогава...твоето няма друго освен фира... Lahm можеше да си е излезнал вече, ако съдията свиреше точно, а и имаше чиста дузпа за турците. Освен това на два пъти им спира контри при съмнителни нарушения. Немците могат да се оплачат от едно нарушение, което не свири срещу Lahm. Щом и двата отбора могат да са недоволни, значи съдията е перфектен... Абсолютно ми е все едно колко мразят всички в България турците, в момента са много сериозен отбор и надиграват Германия едва ли не с третия си отбор.

Колкото до Португалия...малко статистика...мда, "смляха" е думата.

Portugal 2 - 3 Germany

shots on target : 6 - 5

shots off target : 12 - 6

possession (%) : 57 - 43

corner kicks : 8 - 3

offsides : 2 - 2

fouls : 11 - 15

yellow cards : 3 - 2

red cards : 0 - 0

Същото е и срещу Турция. Да си поговорим за късмет отново или не е толкова удобно тоя път...

EDIT: Проблемът не е в Диема. Цял свят не може да гледа заради проблеми в Швейцария.

По-голяма излагация от Диема-та не можаха ли да направят???Баси смотаняците то половината 2ро полувреме не го гледахме...

И отново пак нищо не виждаме!!! Уникален резил и то баш на полуфинал!!!

....................

Георги нали съм ти казал че не обичам да водя спорове по мачовете, обичам да си пия бирата. И обикновено коментари правя след края на мача.

Вадейки статистики от онзи мач направо олекваш. И при 20% possession с 2 shots on goal стотици мачове са завършвали 2:0 (примерно). Изобщо тия цифри нямат нищо общо с крайния резултат и изхода от срещата...

От мен наздраве и повече студена и хубава бира

.......................

Между другото спирам с коментара - 2 гола сме пропуснали "щастливите" зрители на Диема... Аз просто няма какво да кажа понеже второто полувреме реално не съм го гледал.... Оправданията са че излъчването от Базел било виновно - я да кажат всички, които гледат други канали дали пропуснаха мача като нас...

Е поне третия немски гол го видях!!! Разбира се отново гледам шведски футболист в голям размер вместо мача...

Да съм те карал да пишеш, бе шефе? И аз олеквам така ли? Значи първо ги бяха смачкали с главни букви, а сега си говорим за краен резултат и как нищо нямало значение...тънко... И пак се доказва това, дето аз ти го казвам - Германия играят като Гърция - защита, едно, две или колко имат нужда положения, 100% успеваемост. Няма нищо лошо, просто на мен тоя защитен футбол не ми харесва. И като стана дума...айде да спрете да плюете без да знаете. Пак повтарям - има проблеми в Швейцария и никъде по света не могат да гледат повече от вас по Диема. И аз гледам същото по ESPN...ама ще се изтрепете да плюете...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...