Jump to content
BulForum.com

Проблем с POP3-сървър

DeZoeker

Recommended Posts

Преди няколко дни си теглих пощата, но по време на тегленето връзката ми се разпадна. Оттогава всеки опит да си прибера писмата води до съобщението

-ERR being read already var/spool/mail/%username%, където %username% е моят username

Това ми се е случвало и преди, но обикновено се оправяше до 10-20 минути. Доколкото разбрах, някъде там на сървъра трябва да има файл, който определя дали пощата ми е lock-ната в момента. Изтриването на файла водело до unlock-ване.

Въпросът ми е: има ли начин да оправя нещата сам, без да се налага да прибягвам до услугите на сисадмина?

P.S. Надявам се темата да е за този форум.

Преди няколко дни си теглих пощата, но по време на тегленето връзката ми се разпадна. Оттогава всеки опит да си прибера писмата води до съобщението

-ERR being read already var/spool/mail/%username%, където %username% е моят username

Това ми се е случвало и преди, но обикновено се оправяше до 10-20 минути. Доколкото разбрах, някъде там на сървъра трябва да има файл, който определя дали пощата ми е lock-ната в момента. Изтриването на файла водело до unlock-ване.

Въпросът ми е: има ли начин да оправя нещата сам, без да се налага да прибягвам до услугите на сисадмина?

P.S. Надявам се темата да е за този форум.

Няма как сам да го изтриеш този lock файл. Ако блема продължава - трябва да съобщиш на съпорта.

P.S. Темата очевидно не е за Win_Appz, щом пощата се съхранява в /var/spool/mail :D

V taia poshta nemozesh li da vleznesh prez web? Ako mozesh, opitai.

За моженето - може, даже влязох и изтрих всичко с надеждата, че и lock-файла ша са гътне, ама йок. :( Засега ще ползвам пощата през уеб-интерфейса, обаче ми е ужасно терсеничаво. :wacko:

Ако блема продължава - трябва да съобщиш на съпорта.

Ами ще изчакам още ден-два и ако продължава така, ща не ща ша трябва. Само дано да не ми закрие пощата (дълга история... :bgrin: )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...