goggo Posted May 22, 2008 Share Posted May 22, 2008 Значи вчера имах абитуренска и картата по едно време започна да дава Read Error и после започно да ми изписва card not initialized. Има ли начин да се изкара информацията от нея,защото нямам други снимки с родните и приятелите.Дано да има.Благодаря ужасно много предварително! Извинявам се много ако не е за тук темата. Извинявам се,че обърках подфорума,ако модератора сметне за необходимо да затвори темата Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted May 22, 2008 Share Posted May 22, 2008 Слагаш я в кардреадер и си сваляш програмката GetDATAback. Ако не е изпушила савсем може и да спасиш някоя снимка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 22, 2008 Share Posted May 22, 2008 Освен да пробваш картата с кардрийдър (поне 1-2 различни), на друг фотоапарат и т.н. Иначе бях виждал преди време някакво утилити за възстановяване на повредени данни от флашки и мемори-карти, но забравих как се казваше...ако се сетя ще пиша тук. П.П. Видях, че си пуснал и в друг раздел темата - преместих единствения пост на DELUXe тук, а онази тема ще изтрия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 22, 2008 Share Posted May 22, 2008 Не си написал марките както на апарата, така и на картата. Има голяма вероятност апарата да е проблемен, а не картата. Пробва ли да я изкараш няколко пъти, да продухаш и да я вкараш отново? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kennyg Posted May 22, 2008 Share Posted May 22, 2008 Освен да пробваш картата с кардрийдър (поне 1-2 различни), на друг фотоапарат и т.н.Иначе бях виждал преди време някакво утилити за възстановяване на повредени данни от флашки и мемори-карти, но забравих как се казваше...ако се сетя ще пиша тук. Аз разполагам с Recover Software, но за mp3 playеr, възможно е да стане и за флашки и карти памет Link to comment Share on other sites More sharing options...
goggo Posted May 24, 2008 Author Share Posted May 24, 2008 П.П. Видях, че си пуснал и в друг раздел темата - преместих единствения пост на DELUXe тук, а онази тема ще изтрия. Мерси много Midex. Не си написал марките както на апарата, така и на картата. Има голяма вероятност апарата да е проблемен, а не картата. Пробва ли да я изкараш няколко пъти, да продухаш и да я вкараш отново? Марката на апарата е Fujifilm FinePix S5700,а марката на картата е Praktica 1 Gb,не е от фотоапарата понеже работи със други карти отлично и на тях им няма нищо,а и на няколко card reader-а не я разчетоха. Благодаря на всички,ако някой друг има подобен проблем да знае че има гарата едно фото,точно в началото на Иван Вазов,до аптеката,което въстановява снимки от развалени карти.Могат да въстановят до 100%.Аз нямах този късмет,но и на това което ми въстановиха съм доволен,по добре е от нищо. Благодаря,отново,на всички,които се отзоваха в темата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 24, 2008 Share Posted May 24, 2008 И не се пестете за качествена карта памет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted May 24, 2008 Share Posted May 24, 2008 Препоръчай някви марки карти? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 24, 2008 Share Posted May 24, 2008 Sandisk, Kingston, че дори и PQI ще свърши по-добра работа от тая Practika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 24, 2008 Share Posted May 24, 2008 А Lexar и Transcend каде ги забрави? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 24, 2008 Share Posted May 24, 2008 Аз много марки пропуснах, но тъй като не съм ги пробвал - нищо не мога да кажа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goggo Posted May 24, 2008 Author Share Posted May 24, 2008 Тази Practika вървеше с апарата и ми вършеше работа,щях да я сменям с 2 Gb kingston,но се отказах под предлог,че за сега не ми трябва по-голяма и си патих заради това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goltak Posted June 1, 2008 Share Posted June 1, 2008 2 пъти съм си трил снимките от карта, от глупост, веднъж и дадох формат по невнимание, другия път щях да записвам снимките от картата от четеца направо на диск и при копи-пейст попставих едни снимки върху други и половината снимки ми ги нямаше, използвах към 5-6 програми и винагти едни и същи снимки не ми се въстановяваха. Доволен съм от работата на Bad copy, от 100-на снимки 10-ина бяха бъзвъзвратно загубени, но се примирих сега внимавам много. А за марките памет има 4-5 карти различни марки и не виждам някаква разлика между тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 Покрай баловете и на мен ми се наложи да оправям една карта - леко форматирана. RecoverMyFiles (по-новите версии) се справи блестящо. Над 300 снимки се възстановиха и отнесох бутилка уиски Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 А за марките памет има 4-5 карти различни марки и не виждам някаква разлика между тях. Като ти дефектира някоя след 1-2 години ползване, ще видиш разликата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.