Curunir Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Здравейте, имам един въпрос за видеото си. Целия компютър е нова конфигурация, сглобен през февруари тази година. Видеото е GeForce 8600 GT - 256 mb. Наскоро установих, че по-товарещи 3D игри причиняват някакво бръмчене от кутията, забелязах, че бръмчи само при по-натоварено 3D, а в менютата е тихо и реших, че е от видеото. Сложих nTune с оригиналния термометър от NVidia. Показанията са, че в състояние "Десктоп" без пуснати игри, температурата на видеото са около 68-72 градуса. Когато се пусне нещо по-товарещо и 3D обаче (например Colin Mcrae Dirt или Bioshock), температурата се покачва доста и на около 95 градуса започва този висок, бръмчащ звук от видео картата. Не е нормално да загрява толкова нали? Нищо не е клоквано след фабричните настройки, вентилаторът не вярвам за толкова малко време да се е зацапал така, че да не върти (кутията е запечатана и с гаранция, не мога просто да го отворя и да го видя или почистя). Нещата на мен лично ми миришат на смяна на картата с нова, вие как го виждате? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Ем нормално автоматично уборотите на вентилатора се вдигат, за да могат да смъкнат температурата.Иначе имаш ли идея какво и е охлаждането или поне марка и модел(асус,гигабайт,галакси) Link to comment Share on other sites More sharing options...
YavkatA Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Има нещо гнило според мен.. Мойта много рядко дига над 65 градуса, а на десктоп е 35-40.. Все пак мойта е по-старичка (FX 7300), но според мен не е нормално да грее толкова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Тва бръмчене за което викаш при стартирането на тежки игри дори и аз го имам на доста по-бавна машинка. Така, че е съвсем нормално, вдигат се оборотите на ЦПУ кулъра и на Видеото. Обаче това загряване не ми харесва. При нормална работа една карта грее макс до 50градуса (мойта в момента е Рам 46 ГПУ 48 при десктоп). Та въпроса ми е колко допълнителни перки имаш в кутията? И най-добре вземи кажи модела на видеото, защото повечето са със отвратителни охладители... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Аз го имах същият проблем но с GF7100GS . Пусна ли игра под 75-80 градуса не падаше. И аз като тебе си мислих че, като ми е нова картата вентилаторът не може да е запекъл. Да ама не ! Пичовете в сервиза смениха вентилаторът с чисто новичък, но проблемът с греенето си остана и така 3 месеца мотане по гаранционни сервизи. Докато един ден не ми писна на дедовия, е..х им мамата на лепенките и си боднах един Каталист на 512мб. Та сега съм рахат ! Отивай в сервизът и виж какво могат да направят хората там ! Тази температура (68-72 градуса на десктоп/95 градуса натоварена) е абсолютно не нормална, до колкото съм запознат критичната температура на процесора на тази карта е 115 градуса, така че, си прави изводите сам ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Мойта е GF7300 GT, безвентилаторна (пасивно охлаждане) и лятно време без товар държи около 52 градуса. Под товар да качи до 70-80. Безвантилаторна! Откъде си го взимал компа цял, сигурно от нещо като МЕТРО. Голяма грешка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted May 19, 2008 Author Share Posted May 19, 2008 Компа е от фирма, вечно си повтарям да НЕ взимам от тая фирма и пак оттам го взех - от Ера-та. Ще се ходи да се сменя, не знам. За точния производител на картата - не съм сигурен, трябва да си изровя гаранционната карта отнякъде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted May 20, 2008 Share Posted May 20, 2008 Щом от Ера си я гепил , да не е xPert ? Тяхното 8600 Gt мисля не е с най-доброто охлаждане , но каквото и да е такива температури не трябва изобщо да се стигат , дори тази в idle е високичка . Отиваш с картичката и им я пускаш на компчето да я видят , докато не е станало нещо прегрее повече и да умре Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted May 21, 2008 Author Share Posted May 21, 2008 Погледнах, картата е Zotac Това звучи като някакви хапчета-антидепресанти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 Mai 8-ma seriq sa po-topli po pricnip. Moq tupuz 8800GTS 320MB v idle e kym 73-75 gradusa, a pod natovarvane se ka4va do 78-81. Ina4e kartata e Inno3d. Lqtoto sigurno 6te si vzema nqkakyv nov ohladitel, 4e referntnite po princip ne sa super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted May 21, 2008 Author Share Posted May 21, 2008 Твойта се качва до 81, ама моята вчера направи 100 и като загрее обикновено е на 90-95. Тогава започва и шума. И най-странното е, че съм убеден, че шума не идва от видеото, а от някъде точно зад лицевия панел на кутията, точно под лампичката на хард диска и над лицевите USB изходи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted May 22, 2008 Author Share Posted May 22, 2008 Ммммм, ок... установих какво пищи така като загрее видео картата! PC speaker-а пищи! Звукът идва ТОЧНО иззад лицевия панел, просто бях забравил, че там има PC speaker. А и звукът е подобен на този, който издава говорителчето като например компютъра забие, не знам дали се сещате, едно фззззззззз. Някакви идеи защо точно това пищи? И как евентуално да го оправя? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rPo3uH Posted May 23, 2008 Share Posted May 23, 2008 http://www.pcarena.pl/zdjecia/8500_8600_pr...00GT/zotac1.jpg че кво й е на охлаждането. но ако е в гаранция, кво чакаш ... занеси да я видят. може перката й да не е наред. хем имаш проблем с картата имаш и гаранция ... и се оплакваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enfer Posted May 25, 2008 Share Posted May 25, 2008 8-ма серия наистина поддържат по- високи температури. Повечето производители задават критична температура от 135С, но все пак 95С под натоварване е повече от нормалното. Два варианта ми идват на ум в момента: 1) Пълнотата на въздушния поток в кутията ти е нарушен. Най- честата причина затова са недобре привързаните захранващи кабели, а ако и към това добавим и наличен PАТА интерфейс- картинката цъфва. И е логично проблемът ти да се проявява сега, когато температурите са ~30C. Този сценарии може лесно да се провери като засечеш и температурата на процесора. Не каза какъв е, но ако и неговата работна температура не е в нормални граници, то причината за проблема ти е гореспоменатата. 2) Дефект на самата видео карта и по- точно на самото охлаждане, което според мен е по- малко вероятно, но също допустимо. Калпави свински опашки (кабелни превръзки), запрашаване (ако кутията ти е в близост до тераса, прозорец, а ти живееш на някоя по- голяма улица или булевард) са още предпоставки за 1). Поздрави Link to comment Share on other sites More sharing options...
goggo Posted May 25, 2008 Share Posted May 25, 2008 Ммммм, ок... установих какво пищи така като загрее видео картата! PC speaker-а пищи! Звукът идва ТОЧНО иззад лицевия панел, просто бях забравил, че там има PC speaker. А и звукът е подобен на този, който издава говорителчето като например компютъра забие, не знам дали се сещате, едно фззззззззз. Някакви идеи защо точно това пищи? И как евентуално да го оправя? По принцип говорителчето пищи,когато не работи някой чаркалък на компа,но не съм сигурен че ще пищи,както е при теб,като се повиши температурата на видеото.Но е възможно и да е заради това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 25, 2008 Share Posted May 25, 2008 Без да се отвори и провери тук можем само да хвърляме боб. Може охлаждането на VGA да не работи читаво. Може да няма паста на GPU. Може да не е влезнала добре. Възможен е дефект на GPU... Можеш да пробваш да изключиш "smart fan function" от BIOS-а... Zotac според мен са дървета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.