Jump to content
BulForum.com

Погрешен формат на "D", помощ!

NeRoX

Recommended Posts

Започнах да записвам Windows със идеята да изтрия досегашни и в/у него да запиша нов. Явно преди това е било нужно да се форматира C, а аз си помисли, че това ще се направи автоматично, а явно не. Втория Windows се записа в/у D и сега съм в паника и ще откача! :angry1 :sayjin Има ли начин за спасяването му? Чувал съм за програми, които връщат времето на PC-то назад и т.н... Моля ви помагайте! :cry :cry :cry

Записах Windows, но не ми хареса и затова реших да запиша стария с който бях. Попитах как се записва един win в/у друх win, но почети нищо не разбрах от обясненията. Реших, че като сложа да записвам новия и той ще си форматира C и ще си се запише там. Така и направих пуснах диска инсталирах си Win-а и след рестарта ме попита коя от двете операционни системи да пусна от което се очудих. Избрах едната от двете и ме вкара в новия win и когато влезнах в D и видях Program Files, Windows и Documents and Settings щях да припадна. Реснах и пуснах стария win и там така и ся ще откача. Толкова важни работи имах... :angry1 :cry :cry :cry

Явно не са били толкова важни след като не си им направил ПОНЕ backup преди толкова отговорна операция като инсталиране на Windows (освен ако под "записване" имаш предвид записване на Windows върху CD).

Нещо не става ясно преди това къде си 'записал' Вин-а, на Ц или на Д, какви са ти дяловете, Primary, Extended, и т.н., Ц:-то вижда ли се , при инсталацията Windows най-надлежно предоставя избор къде (на кой дял/диск) да се инсталира.

Някой, който е по-добре с боба да го хвърли и да каже какво е показал.

Не мога да реша какво не можете да разберете! Исках да го запиша от диск на PC-то. Хард-а е разделена на 2 чати. По-малката е C където ми е win и слагам някоя друга програмка, а голямата част е D. Това за дяловете не го знам чесно казано. Не ми предостави възможност да си избера къде да се инсталира. Ето всичко как е:

win1.JPG

win2.JPG

win4.JPG

Перфектно. Сега си с 2 win-a. :) Като забие 1ния, пускаш другия.

Иначе, избери си кой искаш да ползваш и форматирай другия, като преди това си направиш бак-ъп. Не е болка за умиране твойто. И как ти се изтри ? Няма начин да върнеш нищо. Принципно има recovery програмки които възстановяват изтрита информация (дори и след формат го прави, но няма никаква гаранция, че ще го възстанови така че да работи). Потърси в нета за такава.

Перфектно. Сега си с 2 win-a. :) Като забие 1ния, пускаш другия.

Иначе, избери си кой искаш да ползваш и форматирай другия, като преди това си направиш бак-ъп. Не е болка за умиране твойто. И как ти се изтри ? Няма начин да върнеш нищо. Принципно има recovery програмки които възстановяват изтрита информация (дори и след формат го прави, но няма никаква гаранция, че ще го възстанови така че да работи). Потърси в нета за такава.

Въобще ни ми трябват 2 win-a нит съм някой хакер нито нищо за к'во са ми. Искам си хардааа... :cry :cry :cry Добре а някой може ли да помогне за тия програмки поне да си извлека каквото мога? :(

Откъде и какво искаш да извлечеш?

Според това което се вижда май нищо не е изтрито. И защо според теб нещо изобщо е изтрито?

При инсталацията си Windows ако не му зададеш да форматира, не изтрива потребителските ти данни ако имаш такива извън Documents and settings.

Ако нещо е изтрито като файлове, и след това си правил нещо като инсталиране, малко вероятно е да възстановиш нещо, а и да възстановиш, най-вероятно ще е с грешки и 'странности'.

Не ми предостави възможност да си избера къде да се инсталира

Айде бе.

Освен ако нещо C-то не е повредено, и инсталацията не го вижда, няма как да не ти даде опция да го инсталираш там, па макар и върху стар Win.

Та в крайна сметка от Ц или от Д нещо липсва и искаш да възстановиш? В какви директории е било?

Откъде и какво искаш да извлечеш?

Според това което се вижда май нищо не е изтрито. И защо според теб нещо изобщо е изтрито?

При инсталацията си Windows ако не му зададеш да форматира, не изтрива потребителските ти данни ако имаш такива извън Documents and settings.

Ако нещо е изтрито като файлове, и след това си правил нещо като инсталиране, малко вероятно е да възстановиш нещо, а и да възстановиш, най-вероятно ще е с грешки и 'странности'.

Айде бе.

Освен ако нещо C-то не е повредено, и инсталацията не го вижда, няма как да не ти даде опция да го инсталираш там, па макар и върху стар Win.

Та в крайна сметка от Ц или от Д нещо липсва и искаш да възстановиш? В какви директории е било?

Искам да вътановя "D" не знам вече как да го обесня. Там ми бяха всички папки с филми, игри, снимки и т.н. Сега в "D" има само win. Ще съм доволен дори и някои работи да мога да възвърна. :(

Значи ти си имал намерение да форматираш ц и да му сложиш нов уин, а всъщност си форматирал д и си сложил бозата там? Ако това е случая забрави за това дето го имало в д и гледай другият път какво правиш.

З Чувал съм за програми, които връщат времето на PC-то назад и т.н... Моля ви помагайте! :cry :cry :cry

Има бе - викат й машина на времето само трябва да я измислиш :lol:

Пии една студена вода, форматирай всичко и не си прави експерименти ;)

Следващият път се постарай да държиш данните разделно от операционната система. Инвестицята във DVD-та за backup, адекватно подреждане на информацията така че да не ти е разпиляно всичко както и може би втори физически диск (външен или вътрешен) е добра инвестиция ако наистина държиш на информацията си ;)

успех.

..... Там ми бяха всички папки с филми, игри, снимки и т.н. Сега в "D" има само win....

r-studio. За съжаление след форматирането си записвал на диска, така че програмата ще извади само част от данните, понеже инсталатора на WIN-a е борял диска за празен и е писал където си хареса. Възстановяването на данни от презаписан диск е възможно само в специализирана лаборатория - диска се разглобява и са монтира в специален четец който може да снеме данните в ляво и дясно от основната магнитна пътека. Всичко това струва много пари обаче, и е свързано с унищожаването на устройството.

Ясно, че се споминах. Сега съм в траур... :lol: Записах win-a на C и форматирах D и сега оглдаждам нещата. Искам да попитам някои неща, за да не отварям нова тема. Появиха ми ся някакви нови драйвове, а що не съм сложил deamon tools и иконката за safely remove hardware седи доло и ми позволява да ги спра, но като ги спра и при следващото пускане те пак си идват. Също и CD-то се премести от "Е" на "I". Има ли начин да се оправи това? Също да питам има ли някакви настройки от интернета, защото забелязвам доста ниски скорости на някои места. Странно също е, че при грешни команди звука не идва от тонколоните, ами от PC-то, което е доста дразнещо. Ако някой може да помогне да свирка. Благодаря и на всички отзовали се да ми помогнат днес! :)

Новите "драйвове" са най-вероятно Card Reader, и Safe remove е нормално да седи долу в трея. Звуковите сигнали се настройват в Control panel>Sounds and audio devices>Sounds>Sound sheme->Windows default.

Ниските скорости "на някои места" едва ли зависят от преинсталирането, по-скоро такава ти е връзката.

Ако не те дразни много, че CD-то си е променило буквата - остави го така и не се опитвай да го оправяш. Има начин, но в момента не се сещам.

• 2 weeks later...

И в крайна сметка успя ли с R-Studio да си възстановиш данните? Или реши преди това още един път да форматираш, за да е по-чисто?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...