Jump to content
BulForum.com

вдигането на цените на горивата?

Grosmaster

За или против  

139 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Забележете за какво става въпрос ..... КОГАТО петролът расте нашите цени веднага на другият скачат ... обаче от 2-3 дена казват че барелът е паднал на 109 долара от 5 месеца най-ниската цена .. при нас не е и помръднал надолу ... и сега чух че е паднал с още долар и полвина .... и почвам да се ядосвам

за пореден път се уверявам че тва нащо е пълна анархия

Да ама долара се вдигна с 10 стотинки.Вече не е 1.24 лева за долар, а гони 1.35 лева за долар.

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply
1.23, снощи като зареждах.

Тц, тц, тея хора нямат акъл :angry: Между другото петролът вече е под 100$ за барел, а нашите пак вдигнаха цената за литър с 2стотинки :laughing:

Тц, тц, тея хора нямат акъл :angry: Между другото петролът вече е под 100$ за барел, а нашите пак вдигнаха цената за литър с 2стотинки :laughing:

обаче долара от 1.22 преди малко повече от месец сега е 1.38

обаче долара от 1.22 преди малко повече от месец сега е 1.38

Ами айде да смятаме де. Да приемем, че барелът в момента е 100$ * 1.38 = 138лв. Преди беше минал 140$, но да приемем, че е бил 140$, та 140$ * 1.22 = 170лв. Усещаш ли разликата? Според мен реалната цена в момента е около 2.10. Не си спомням миналата есен като беше 2лв бензина колко беше долара и колко цената за барел, за да направя някаква съпоставка :(

Ами айде да смятаме де. Да приемем, че барелът в момента е 100$ * 1.38 = 138лв. Преди беше минал 140$, но да приемем, че е бил 140$, та 140$ * 1.22 = 170лв. Усещаш ли разликата? Според мен реалната цена в момента е около 2.10. Не си спомням миналата есен като беше 2лв бензина колко беше долара и колко цената за барел, за да направя някаква съпоставка :(

Няма контрол тва е положението ......трябва да изпищи някой но то и това вече не върши работа

Снощи го гледах 2.33 дизелака ..... а могат и още да го бутнат ..... ама кяра няма край ......

да прав си, би трябвало да падне. В САЩ бензина падна с около 80-90 цента на галон през последните 40 дена

В САЩ явно положението е доста по-добро. Тука като вдигнат цената на петрола още на другия ден има увеличение, ама ей ся петрола пада постоянно, а нашите бяха намалили до 2.25 и пак го вдигнаха на 2.27 :blink:

Петролът пада навсякъде, у нас се вдига

След като котировките на петрола отбелязаха най-големия си двудневен спад за последните четири години до нива от около 92 долара за барел, тази сутрин "Лукойл България" отново повиши крайните заводски цени на безнина.

От съобщение на компанията става ясно, че бензин A-95H поскъпва с 1,24 на сто до 2151,60 лева за 1000 литра, а А-98Н – с 1,24 на сто до 2260,80 лв. за 1000 литра.

Повишава се и цената на пропан-бутана, който от днес се продава с 1,67% по-скъпо до 2190 лв. за тон.

Останалите горива за момента остават без промяна.

source: http://www.dnes.bg/article.php?id=57382

Аз лично съм без коментар! :laughing: :laughing: :laughing:

Аз лично зареждам от OMV и след обявена промяна от страна на Лукойл, още на следващия ден цената пада или скача. Миналия месец забелязах намаление от почти 15 ст., което си е постижение. Сега малко се качи, но е далеч от пиковите стойности...

Цените които гледате за доставка на петрол са за след 2 месеца.

Винаги са така. Приблизително за този срок. Реално намаляване на цените може да се очаква Ноември.

Цените които гледате за доставка на петрол са за след 2 месеца.

Винаги са така. Приблизително за този срок. Реално намаляване на цените може да се очаква Ноември.

Това е така, обаче в същото време цените на дребно по бензиностанциите винаги следват плътно ъптренда на нефтените фючърси, което идва да покаже, че играчите по веригата винаги гледат да припечелят допълнително и от чистата спекулация. :lol:

Абе нещата са ясни....като се вдигнат в световен мащаб цените - наш'те казват "- Е ми....глей'те к'во става със световните цени, затова дигаме..."...когато световните цени паднат и вече не могат да служат като оправдание - идва наред средиземноморския пазар....чакам след него с какво ще се оправдаят... :lol:

Абе нещата са ясни....като се вдигнат в световен мащаб цените - наш'те казват "- Е ми....глей'те к'во става със световните цени, затова дигаме..."...когато световните цени паднат и вече не могат да служат като оправдание - идва наред средиземноморския пазар....чакам след него с какво ще се оправдаят... :lol:

Трябва да ти кажа, че това е така по цял свят. Просто спекулацията с цените на тези основни продукти се използва от всички играчи по веригата в по-голяма или по-малка степен. Потребителя винаги го отнася, защото е последната брънка и няма на кой да прехвърли играта по-нататък. :lol:

Едит: За да не се шашкате излишно, има и други фактори, които оказват сериозно влияние на дивергенцията между центе на бензина за крайни потребители и тези на нефтените фючърси. Например аз преди малко си заредих колата на умопомрачителната цена от $1.39 за литър. Тази цена беше същата, когато нефтените фючърси се търгуваха за $130/барела, а в момента същия този барел е $90. Има обаче един тънък момент. Нефта, за да стане бензин, трябва да мине целия процес на рафиниране, който се извършва в съответните рафинерии. Е да ама последните десетина дни минаха под знака на шибания ураган Айк, който затвори една камара рафинерии в щата Тексас, което тутакси се отрази на предлагането на крайния продукт (бензин) на американския континет. Независимо, че аз съм сериозно отдалечен като разстояние от щата Тексас, все пак икономиката е система от скачени съдове и въпросния проблем изстреля цените на бензина на целия континент. Естествено в тази цена винаги си присъства и сериозен процент спекулация, но исках да кажа, че не е само това. :D

Интересно кой ли освен мен е гласувал "ДА" ... аз за кодош с надеждата че ще съм единствен а то още 16 човека били ЗА вдигането на цените на горивата... освен да са колоездачи нещо :)

• 4 weeks later...

А каква е логиката да го одобрявате ? Като се вдигнат горивата 1 во заеби личния автомобил , такситата се вдигат и то последния път като си бях в БГ бях свидетел даже двойно , автобусите сигурно ще се вдигнат , дори и хранителните стоки , защото доставчиците ще искат повечко кинти .... Горивата са едно от най-важните неща в цялата икономика ?!? Вдигнат ли се те всичко се вдига и не мога да ги разбера тези 16-17 човека защо го одобряват ... :) Никакви лоши чувства просто ми е интересно ако някой може да коментира ... Сега ще поразгледам мненията на предишните страници , но ми е много чудно :)

А каква е логиката да го одобрявате ? Като се вдигнат горивата 1 во заеби личния автомобил , такситата се вдигат и то последния път като си бях в БГ бях свидетел даже двойно , автобусите сигурно ще се вдигнат , дори и хранителните стоки , защото доставчиците ще искат повечко кинти .... Горивата са едно от най-важните неща в цялата икономика ?!? Вдигнат ли се те всичко се вдига и не мога да ги разбера тези 16-17 човека защо го одобряват ... :) Никакви лоши чувства просто ми е интересно ако някой може да коментира ... Сега ще поразгледам мненията на предишните страници , но ми е много чудно :)

Наскоро гледах по новините че вдигането на петрола било по добре но за кое неразбрах ......

а иначе до преди 2-3 дена се говорише че петрола паднал под 80 долара и се предвижда още да пада от специалисти .... другото което се говори е да намалят добива да престане да пада защото не се знае до колко може да падне ....... кеф ама .... нещо не виждам реакции по бензинджииниците ...

време е вече да го гледаме по 2 кинта и дай боже по-малко :P

Ей го днес за пореден път през последните две седмици цените падат с близо 2%. Така че от утре може да очакваме още около 3-4 ст. надолу. Още няколко понижения и ще А95 ще стигне 2 лв.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...