Jump to content
BulForum.com

вдигането на цените на горивата?

Grosmaster

За или против  

139 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

2.55 е евро дизела. Ви пауър-а закова 2.70. Това според мен е предела който може да понесе населението и бг икономиката.

Мухахахаха, няма и не може да има предел. Цените на петролните продукти тепърва набират скорост в покоряването на небесните простори. На който не му отърва - духа супата и чака времето на алтернативните енергийни източници или да цъфнат налъмите ако е по-нетърпелив. :lol:

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

хахахах, живота в Канада е доста различен от този в БГ - Факт :)

Не може инфлацията да е 15% по официално данни (разбирай над 20% по неофициални) и още да дигат - защото е на път някой кран от системата да превърти. Монопола трябва да пита преди да прави нещо - Факт

А акциза - без коментар. Имахме срок до 2010 сложим минималния за ЕУ акциз. Е, направиха го много по-рано.

От далече в страната на 2ро място по залежи на нефт е лесно и с лека ръка да отсичаш на които не му оттърва.

Мухахахаха, няма и не може да има предел. Цените на петролните продукти тепърва набират скорост в покоряването на небесните простори. На който не му отърва - духа супата и чака времето на алтернативните енергийни източници или да цъфнат налъмите ако е по-нетърпелив. :lol:

Ами то и в Монреал май се вдигна с десетина, 15 цента за няколко месеца или греша. (цена за литър)

Дали ви отърва или не може да изпишете и 100 страници-цената на петрола няма да падне :lol: .Като нямате пари да зареждате колата-купете си скутер,като нямате пари и за скутер ша карате колело :lol:

Дали ви отърва или не може да изпишете и 100 страници-цената на петрола няма да падне :lol: .Като нямате пари да зареждате колата-купете си скутер,като нямате пари и за скутер ша карате колело :lol:

няма да падне защото китайците и индийците развиват производството си все повече и повече и увеличават с по над 100% годишно вноса на гориво, с което световното търсене изпреварва с големи темпове предлагането, а то пък се ограничава от монополистите в ОПЕК. САЩ кат са толко отворени и загрижени за световната икономика сега е момента да декларират че ще почнат да добиват петрол за пълно задоволяване на собсствените си нужди и веднага ще падне цената на арабските доставчици. ама нали има едни пари да се перат и кат се разпредели кражбата (икономистите му викат "печалба") върху много потърпевши в малки количества, отговорността се губи а много хора никога не могат да излезнат с единно мнение, камо ли да се борят за правата си.

аз пък лично съм против това превозвачите да протестират като нарочно забавят и изнервят пътниците си (пресен пример - автобус пловдив-софия, пътуващ над 2 часа и половина по аварийната лента на магистралата и спиращ на всяка отбивка), вместо ефективността на стачните им действия да се отразява негативно върху шефовете им. на всичкото отгоре пътниците си плащат за такава "стачна" "услуга". другия път ще има груба саморазправа с шофьора, надявам се.

На тази таблица може да се види коя държава колко петрол използва. А тук виждаме че САЩ имат не малки запаси. Защо не си ги разработват? Защото имат парички да плащат на другите и когато петрола свърши те ще си имат..;) И ОПЕК не е монополист ~40% от световните доставки държи. Просто няма производител, който да не се радва на по-висока цена.

Преливате от пусто в празно. Цените са такива и ще се покачват. Това е положението - никой в България не може да направи нищо. Няма как да се намесим на петролния пазар и с магическа пръчка да свалим цената на петрола. Godfather много добре обясни какво следва от тук нататък :D Да дам един жокер - август месец дизела 2.70-2.80. Дерзайте :)

то затова няма да остане 1 нормален в тая държава :) над 3лв нафта = рецесия

Защо си мислих че като отидеш някъде другаде цените няма да се увеличат. Както за нас се повишават така е и за целия останал свят. Някои хора сравниха със заплатите в другите по - развити страни. Ами защо никoй не сравни с някоя бедна африканска държава? На тях им се отразява много повече от колкото на нас.

Съгласен съм обаче че вероятно Август месец ще е 3 лева нафтата. За седмица скочки с почти 10 стотинки. Като гледам няма тенденция да тръгне надолу цената.

Хвала на такива богаташи....... Да те питам и ти ли имаш 3 литров мотор ......на газов или метанов инжекцион

хахахах, живота в Канада е доста различен от този в БГ - Факт :)

Не може инфлацията да е 15% по официално данни (разбирай над 20% по неофициални) и още да дигат - защото е на път някой кран от системата да превърти. Монопола трябва да пита преди да прави нещо - Факт

А акциза - без коментар. Имахме срок до 2010 сложим минималния за ЕУ акциз. Е, направиха го много по-рано.

От далече в страната на 2ро място по залежи на нефт е лесно и с лека ръка да отсичаш на които не му оттърва.

Ами гледам доста си се надъхал идеологически - време е да поведеш революцията тогава. Венсеремос, но пасаран и други такива... :lol:

Гледам ся по рейсовете ся са налепили някви простесни плакати по тоя случай и честно казано малко ми е чудно що изразяват тва недоволсто след като те дигнаха и цените на билетите

И аз протестирам: сутрин с такси, вечер пеша! Вместо некви баби да ме бутат и да ми кашлят за 1 лев билетче, за 3 лева отивам спокоен на работа.

п.с. това ако не стана навреме за работа :)

чудно що изразяват тва недоволсто след като те дигнаха и цените на билетите

Еми на безценица ли искаш да карат? Горивото и за тях е с пари. :) Между другото решиха ли вече дали да качат билета и при нас, или чакат да е като за изненада, както последния път?

Сега реших да си направя една проста сметка и видях, че и 3 лв. да стане бензина аз пак съм по-на далавера да ходя с кола на работа. :) Е гати и билета тогава. За какво ми е тогава градския транспорт, след като ще ми взимат двойно повече, отколкото ако се движа сам с кола. Ай да не ми говорите за екологии, а. ;)

Според мен въпроса е доста по - глобален от простото вдигане на цените на горивата . То е ясно, че трябва да си малоумен да го одобряваш, но въпросът тук е какво следва от това покачване. А това всички сме го изпитали на гърба си. Един път висока цена на горивата , от там поскъпване на стоките, което те бърка в джобчето втори път и на фона на всичко това заплатката ти се индексира с някакви смешни проценти. Та не е въпроса превозвачите да стачкуват, а крайния потребител който отнася цялата тежест на покачването върху себе си. Защото ако темповете на покачване на работното възнаграждения се доближаваха до покачването на цените нямаше да има и проблем

До 18% по-скъп ток от юли 28 май 2008 / News.dir.bg Минимално възможни корекции в цените на електрическата енергия от юли ще обсъди ДКЕВР. Регулаторът предвижда средното увеличение на цените за битовите потребители да не е повече от 18 %. На открито заседание през следващата седмица ДКЕВР ще обсъди исканите от всички дружества по-високи цени на електрическата енергия, предаде БГНЕС. Актуализацията на цените се налага поради значителното повишаване на цените на горивата на международния и вътрешен пазар

Айде честито на всички, дето толкова ревностно защитават покачването на цените на горивата :angry: :angry1

http://dnes.dir.bg/2008/05/28/news3049629.html

Айде честито на всички, дето толкова ревностно защитават покачването на цените на горивата :angry: :angry1

http://dnes.dir.bg/2008/05/28/news3049629.html

Че то това е началото. Тепърва има да се усеща цената на петрола. Реално всичко е зависимо от него. Дори най - елементарните всекидневни нужди. Между другото от петрол се правят доста други неща освен да се използва за гориво. Даже както казваше една моя бивша учителка: Да се използва петрол за гориво е най - голямата глупост.

Не знам защото имам странното чуство че всичко това ще доведе до поредната война. Дано не се окажа лош пророк, но ми се струва че натам отиват нещата.

• 3 months later...

Забележете за какво става въпрос ..... КОГАТО петролът расте нашите цени веднага на другият скачат ... обаче от 2-3 дена казват че барелът е паднал на 109 долара от 5 месеца най-ниската цена .. при нас не е и помръднал надолу ... и сега чух че е паднал с още долар и полвина .... и почвам да се ядосвам

за пореден път се уверявам че тва нащо е пълна анархия

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...