imaniac Posted May 14, 2008 Share Posted May 14, 2008 Здравейте. Тьй като ми предстои едно малко дългичко пътуване ме интересува къде мога да открия (и въобще продават ли се) всякакви автоаксесоари, захранвани от "запалка" изходи, т.е неща като трансформатор от 12 на 220 волта, бързовар, протативен телевизор. Почти съм сигурен че за посочените неща сме си говорили с приятели и съществуват, моля ако някой знае къде в Пловдив (или голяма верига магазини) мога да открия такива неща - нека каже. Мерси предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted May 14, 2008 Share Posted May 14, 2008 ... т.е неща като трансформатор от 12 на 220 волта... Тези "трансформатори" се продават под името "инвертори" на доста места - в CONRAD ELECTRONIC примерно. Включват се към акумулатора (запалката е слаба) и осигуряват 220 волта 50 херца симулирана синусоида на изхода.Изходящите мощности са от 150 до 1000 вата за моделите които съм виждал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 14, 2008 Share Posted May 14, 2008 Ако не се бъркам нещо, аз последно мисля че от практикер си взех такова. Edit: гледай да си вземеш от по-мощните ако ще включваш лаптоп, по-слабите помня че не ставаха. За точните цифри не съм сигурен обаче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaniac Posted May 14, 2008 Author Share Posted May 14, 2008 Тези "трансформатори" се продават под името "инвертори" на доста места - в CONRAD ELECTRONIC примерно. Включват се към акумулатора (запалката е слаба) и осигуряват 220 волта 50 херца симулирана синусоида на изхода.Изходящите мощности са от 150 до 1000 вата за моделите които съм виждал. Знам, че са инвертори и цените им знам - 1000 вата са около 130лв (в Бриколаж), само дето - колата не е моя - т.е. не върви да й инсталирам подобни неща, подари простата причина, че трябва да дупча ламарини да хващам инвертора, освен това уред, пригоден за работа на 220V просто ще смуче твърде много ток, иначе това е най-удачния и практичен вариант . Просто се надявам някой да каже - "Абе еди-къде-си има инверторче - пъхаш в запалката и докарва почти 220V" :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
petarzzz Posted May 14, 2008 Share Posted May 14, 2008 mi ima v kvazera na kuklensko 150 wata 50-60 kinta za zapalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaniac Posted May 14, 2008 Author Share Posted May 14, 2008 mi ima v kvazera na kuklensko 150 wata 50-60 kinta za zapalka Ейййй ... "Е го батко бееее" Съжалявам за латинецата но - You make my day . Като за начало е добре - мисля че ще подкара лаптопа (т.е. ще подкара батерията да се зарежда - не да работи като адаптер) и за GSM-ите ще стигне според мен. Някой по-компетентен може ли да си даде мнението. моля Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 14, 2008 Share Posted May 14, 2008 150 вата на мен ми се виждат прекалено малко за да работи на него лаптопа или за да ти зарежда батерията му. Като гледам на моя на адаптера му какво пише... както и да е, помня че като си взимах моя имаше 2 вида и един приятел ме посъветва да взема по-големия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted May 14, 2008 Share Posted May 14, 2008 Е да ма като се замисля лаптопите, поне не-десктоп ориентираните не ползват повече от 90в. Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaniac Posted May 14, 2008 Author Share Posted May 14, 2008 Е да ма като се замисля лаптопите, поне не-десктоп ориентираните не ползват повече от 90в. Говорих със собственика на лаптопа (с гаджето ми ), и си е така - няма да тръгне даже да зарежда според мен. явно ще си взема един 1кW инвертор и ще сваля от моята кола акумулатора и ще го качим в багажника за резервен ... колко просто било :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.