mafiot Posted February 24, 2004 Share Posted February 24, 2004 Имам проблем с рапознаването на ДВД-рома от компа ,като сложа диск и неще да го отвори блокирва и после като погледнеш мой компютър и не го отчита,всеночи нямам ДвД.Оперативната система ми е XP.Междо ду го имам и Записвачка тя е без проблем,винаги я показва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 24, 2004 Share Posted February 24, 2004 Имам проблем с рапознаването на ДВД-рома от компа ,като сложа диск и нещеда го отвори блокирва и после като погледнеш мой компютър и не го отчита,всеночи нямам ДвД.Оперативната система ми е XP.Междо ду го имам и Записвачка тя е без проблем,винаги я показва. Джъмперите на ДВД-то?! Мастер/Слейв?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted February 24, 2004 Share Posted February 24, 2004 ama pokazva li ti dvd kato ustroistvo vob6te kato e: ili dr Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafiot Posted February 24, 2004 Author Share Posted February 24, 2004 Джъмперите на ДВД-то?! Мастер/Слейв?! Въобще не разбирам какво значи това което бе питаш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafiot Posted February 24, 2004 Author Share Posted February 24, 2004 Да показва го ,но след като сложиш диск,блокира и вече го няма като устройсво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puter Posted February 24, 2004 Share Posted February 24, 2004 Kat sloji6 diska i ne ti go raz4ete DVD ustroistvoti ne ti li pokazva edna pitanka s harddisk???6toto i az imam sa6tiq priblem samo nqkoi pat mi raz4ita diskovete!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 24, 2004 Share Posted February 24, 2004 на стария си компютър имах подобен проблем с флопито. Има си го флопито, докато не почна да го ползвам (с ХР бях и тогава), и след десетина минути ползване, или след 10 минути след като съм го ползвал веднъж и изчезваше от списакс с устройствата и никъде не присъстваше. Само рестарт оправяше нещата. Оказа се че просто имало някакъв хардуерен конфликт между флопи контролера и някой от компонентите на дъното, но не ми показваше жълти или червени питанки в Device Manager. Странно беше, но така беше. От девайс манагер отвори пропертиес на двдрома и прегледай дали няма конфликти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafiot Posted February 24, 2004 Author Share Posted February 24, 2004 Значи,слагаш диск почва да го чете и блокирва DVDто и след това го няма на компютъра. Няма никакви жълти питанки,свеночи няма токова устройсво Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 24, 2004 Share Posted February 24, 2004 аз нали това ти казах, че и при мен така става на стария комп, ползвах малко флопито, и изчезва, все едно съм нямал никога флопи, нито в маъй компутер, нито никаде. Рестартирай за да ти се появи отново устройството и преди да го позлваш (съответно рпеди да е изчезнало) погледни в пропертиес на двд рома за конфликти (в девайс мениджъра може и да е Ок всичко). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafiot Posted February 24, 2004 Author Share Posted February 24, 2004 Абе има един вариант,но хич неми се прави-инсталираш на ново уиндоуса. Вече втори път ще ми стане за този месец,ама няма начим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted February 24, 2004 Share Posted February 24, 2004 problema mi sys CD-RW Lite-on,za koyto veche pisah---novi smeshki:Explorera kazva,che nyama disk,a Alkohol120% pravi bezproblemno image (iso) na diska,i posle si polzvam faylovete,koito mi tryabvat ot imidja.Veche se symnyavam ne za hardueren,a za softueren problem.Typoto NERO 6 (5-cata nyama greshka) skapva instalaciata na Alkohola.tryabva da se mahne alkohola,da se sloji neroto,i togava pak da se sloji alkohola.i dosta poveche problemi imam s diskovete otkakto preminah na 6-cata.kato imam vreme shte go mahna i pak shte si sloja 5 da vidim kakvo shte stane.neshto sys ASPI-tata ne e nared.moje i pri teb da e takyv problema.osven tova ne znam dali neroto ne si prechi s vgradenata zapisvachka na XP-to.ima 1 service na XP-to za zapis na diskove-ne znam dali ne tryabva da se spre toy,predi da se instalira vynshna zapisvashta programa. PDF-a za servic-ite na XP-to (ot tedy) e mnogo yak,ama koga li shte go procheta celia...nyakoy ako e uspyal da si opravi problemite s vijdaneto i cheteneto na ustroystva ili diskove ne-harduerno da pishe,plzzz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafiot Posted February 24, 2004 Author Share Posted February 24, 2004 Имам Неро6.03 също се набутах и ъпдейтна XPто и ми се струва,че е отам проблема,щото четох,че и друг е имал проблем след това.На мен проблема не е свъзан със записвачката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puter Posted February 24, 2004 Share Posted February 24, 2004 аз нали това ти казах, че и при мен така става на стария комп, ползвах малко флопито, и изчезва, все едно съм нямал никога флопи, нито в маъй компутер, нито никаде.Рестартирай за да ти се появи отново устройството и преди да го позлваш (съответно рпеди да е изчезнало) погледни в пропертиес на двд рома за конфликти (в девайс мениджъра може и да е Ок всичко). E kak da razbera dali ima konflikti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
1912 Posted February 24, 2004 Share Posted February 24, 2004 Даваш десен бутон на "My Computer" > натискаш "manage" > след това отиваш на "device manager" и гледаш дали имаш някакви жълти или червени удивителни. При мен проблема беше че въобще не се появяваше CD-то в "My Computer" а в биоса ми го хваща, сложих CD-то на друго IDE и всичко се оправи не можах да си го обясня ама виндовс ...... аре да не говоря за него. Ама проблема при теб май е нещо софтуерно според мен. А иначе веднага след преинсталацията на виндовс правеше ли ти същата мизерия? Ако не си помисли кои програми си слагал дето са свързани със CD-то и пробвай да видиш кво ше стане като ги махнеш. На мен ми правеше проблеми посачката като сложих "Alkohol120%" УСПЕХ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puter Posted February 25, 2004 Share Posted February 25, 2004 Даваш десен бутон на "My Computer" > натискаш "manage" > след това отиваш на "device manager" и гледаш дали имаш някакви жълти или червени удивителни. При мен проблема беше че въобще не се появяваше CD-то в "My Computer" а в биоса ми го хваща, сложих CD-то на друго IDE и всичко се оправи не можах да си го обясня ама виндовс ...... аре да не говоря за него. Ама проблема при теб май е нещо софтуерно според мен. А иначе веднага след преинсталацията на виндовс правеше ли ти същата мизерия? Ако не си помисли кои програми си слагал дето са свързани със CD-то и пробвай да видиш кво ше стане като ги махнеш. На мен ми правеше проблеми посачката като сложих "Alkohol120%" УСПЕХ Nqma nikakvi jalti ili 4erveni uduvitelni a pak ne moga da go zaka4a na drugo IDE 6toto imam zapisva4ka i 4ekmedje!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 25, 2004 Share Posted February 25, 2004 значи аз говорех за конфликти, които се виждат не в самия девайс мениджър, а в пропертите на самото устройство (или неговия канал, където е закачено, в случая IDE). Явно конфликта е по-малък, ако мога така да кажа, няма удивителни, червени,пембени неща в мениджъра, а цъкасх десен бутон на устройството и разглеждаш вътре, вероятно трябва да пише за конфликтни портове или прекъсвания. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi6o_ Posted March 25, 2004 Share Posted March 25, 2004 Zna4i probvai s jumperite koito sa otzad na samoto DVD az imah takuv problem kogaot ne gi bqh naglasil zna4i otzad na dvdto ima edin jumper nego pipni i bi trqbvalo da nqma6 probs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.