Jump to content
BulForum.com

Win XP - pretovarvane

KingoftheROAD

Recommended Posts

Ot okolo mesec nasam zabelqzvam 4e Win XP se dyrji malko stranno..... Izvestno vreme sled start, ponqkoga i po4ti vednaga startira proces - svchost.exe - okolo 3,464 Mb. I tovari procesora na 100 %. Tova oba4e ne pre4i na Xp-to da si raboti makar i malko po bavno. Napravih si dve instalacii na Windowsa - edna za experimenti i edna za provereni i stabilni programi. Sled kato se updeitvat za antivirusni definicii i dvete se dyrjat po edin i sy6t na4in - edin i sy6t proces tovari procesora na 100%. Igrite mi vyrvat po4ti normalno no otvreme na vreme zabavqt za sekunda i pak tryvat normalno ... Predi nqma6e takova ne6to .... Dokolkoto znam i o6te edna ma6ina pov Xp se dyrji po sy6tiq na4in ...... Ina4e moqt i drugiqt ne sa slabi ma6ini. Onzi e Thundrebird 1.333 256 RAM, a moqt e Barton 2500+ 1 GB RAM. Ne e kato da ne im stiga proizvoditelnost. Osven tova sym ratovaril OS-to ot izli6ni animaciiki i efekti samo vizualen stil sym ostavil. Predi vreme XP-to si vyrve6e normalno i nqma6e takova ne6to. Preinstaliram moq 4 pyti, no sy6tiq efekt. Mislq 4e e nqkakyv virus .... No antivirusnata ne go hva6ta i na trite instalacii sym ka4il F-secure ...... Mislq si da probvam Norton .... No ne sym 4uval dobri dumi za nego....

Сигурен ли си, че точно този процес ти заема процесорното време?

Da siguren sym. Pone taka pokazva Task manager. I dvete mi instalacii na moq komp se dyrjat po edin i sy6ti na4in. Daje v momenta kato pi6a tozi post task manager-a mi po kazva 100% performance na profesora. Kolkoto do versiqta tq si e Win XP , service pack 1. Imam nqkakva beta na servise pack 2 ... no iska da se vyrne datata nazad za da se instalira i probvah samo za experiment no pak sy6tata rabota.

pi4 az si mislq 4e tva e edin mhogo stranen i zal virus koito za ne6tastie imax 4asta da gepa i az predi 3-4 dena i edvam se otarvax.(moge i da barkam za6toto pri men be6e malko po-razli4no). 4eti tuka i pravi kvoto sa pisali xorata.

http://www.computing.net/security/wwwboard/forum/8092.html

http://www.computing.net/windowsxp/wwwboard/forum/94263.html

http://www.nibbleguru.com/probs/100/246

mnogo e kofti,az go imah su6tiq problem.ne mojeh dori icy tower da cukam kato horata :P re6enieto v moq slu4ai be6e preinstall na windowsa.

btw....az namerih v papkite na windows toq svchost.exe i go DELETE,i posle ne mojeh ni6to da pravq na pc-to.dory da otvorq My Computer...............

.......i vednaga posledna preinstall

Абе Ne_Hrani_Maiko що не ме пита бе щях да ти кажа как да оправиш нещата...

Вместо тоя файл изтриваш Autoexec.bat от С:\ и сичко ще върви по вода...

:tongue :wir :tongue :wir :tongue :wir :tongue :wir

toia svchost pod kakuv USERNAME se vodi?

napravi edin search na hardovete i vish kolko fail'a s imeto svchost.exe imash...

ako sa pove4e ot edin .. i ako ima takiva failove izvun win/system32/, istrii gi ...

format napravil li si?

Priqtel, tova e sistemen proces i ako go spre6 s - edn proces, se okazva 4e ne moje6 da pravi6 nqkoi raboti. Task manager pokazva SYSTEM kato username. I ako iztrie6 svchost.exe vijda6 kakyv e rezultata. :woot Trqbva da namerim po civilizovan na4in. Naposledyk mnogo virusi pravqt kakvoto si iskat iz neta. :cry

mnogo e kofti,az go imah su6tiq problem.ne mojeh dori icy tower da cukam kato horata :P re6enieto v moq slu4ai be6e preinstall na windowsa.

btw....az namerih v papkite na windows toq svchost.exe i go DELETE,i posle ne mojeh ni6to da pravq na pc-to.dory da otvorq My Computer...............

.......i vednaga posledna preinstall

predpolagam si raqzbral 4e ne e trqbvalo da go istriva6. tova e sistemen proces i bez nego OS-to ne pravi ni6to .... gledai po vnimatelno s Task manager kakvi procesi vyrvqt na tvoqta ma6ina i ot koi sa startirani. Az ina4e formatirah i preinstalirah 4 pyti i dvata mi vindovsa.i efektyt e vse sy6tiq. moi priqtel mi dade nqkakvi security updates za vindovsa. instalirah gi vsi4kite no ne pomognaha. Isven tova ma6inata mi se tovari i kogato ne sym v neta. :woot nasi4a mi igrite, :cry a predi nqma6e takova ne6to nikakvi griji.

Priqtel, tova e sistemen proces i ako go spre6 s - edn proces, se okazva 4e ne  moje6 da pravi6 nqkoi raboti. Task manager pokazva SYSTEM kato username. I ako iztrie6 svchost.exe vijda6 kakyv e rezultata.  :woot  Trqbva da namerim po civilizovan na4in. Naposledyk mnogo virusi pravqt kakvoto si iskat iz neta.  :cry

priatel .. po niakoi puti rabotat dve razli4ni prilojenia s edno i sushto ime ot razli4ni papki pod razli4ni usernames, i mnogo puti se slu4va edinia ot tiah da e virus4e..

http://www.warez.ru:8080/FTP/Win_Appz/CWSh.../CWShredder.exe[/url]

Apply, reboot и кажи има ли резултат.

DeZoeker - Rezultatyt otricatelen. :woot . to vindivsa si raboti krivo lqvo. :wacko: ponqkoga kato klikna vyrhune6to se se6ta da go svyr6i sled "polovin 4as". :( Osven tova zabelqzvam 4e kogato stoi na prazen hod - Idle proces 98% pres okolo 20-30 sek. sam se natovarva do 80-90% i pak pada byrzo. i sled izvestno vreme svchost.exe go tovari na 100% osven tova ustanovih i 4e ne moga da skaniram za virusi. :woot antivirusnata F-secure se updeitva redoovno i ne pokazva da ima virusi. :( mislq da probvam druga antirvirusna. Nqkoi moje li da ka4i Panda antivirus platinum ili titanium ? Ili da probvam Win Server 2003 ?

iCE-dOGG to vyv vindovsa procesi mnogo ..... vyprosa e da hvane6 virus4eto za rogcata :))

KnoPPix iztrih i takyv fail no ne pomogna .....

zna4i probvai tova---Patch-nqkav pi4 tvardi 4e e sazdal pa4 za tozi virus,ako ne ti pomogne idi svchost.exe virus tuk i 4eti vnimatelno.az ti bqx posnal no qvno ne si go 4el.kolkoto za antivirusnite ima mhogo online testove,ili si drapni f-prota ot wareza.sa6to e dobre da si iztegli6 ad-awere,spybot S&D i SpywareBlaster(poslednite dve sam gi ka4il na wareza),updatni gi i pusni edin search.no re6enieto na problema spored men e v gorniq link(foruma). yspex ;)

priatel .. po niakoi puti rabotat dve razli4ni prilojenia s edno i sushto ime ot razli4ni papki pod razli4ni usernames, i mnogo puti se slu4va edinia ot tiah da e virus4e..

priqtel okaza se prav za maskirovkata. az kato ne mojah da se spravq sam :( povikah na pomo6t moi priuqtel koi razbira mnogo pove4e ot men i toi otkri maskirovkata. razlika samo ot edna bukva lije okoto. zna4i sistemniq proces e -svchost.exe. a maskiraniq - svhost.exe. ta pusnahme s moq 4ovek tyrsa4kata i tq dade sledniq rezultat:

C:\Windows\Prefetch\SVHOST.EXE.052DABC.PF

C:\Windows?System32\svhost.exe i svhost.exe.poly

Iztrihme trite faila i vindovsa zaraboti kato nov ;)) jestoko :punk neveroqtno :rolleyes: ieeeeee :)

4ETET VNIMATELNO I VNIMAVAITE KAKVO TRIETE ZA DA NE SE NALAGAT PREINSTALACII IZLI6NO

Забравих само да кажа че трябва да спрете процеса : svhost.exe

Защото може да каже че не може да изтрие файла и нещо го ползвало. Най добре да се рестартира машината и да не се отваря нищо. И да се спре процеса. След което отивате там където съм писал в предишния пост и ако имате такива файлове триете и готово :)

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Работата е следната:svchost.exe заема 100% от cpu то през 30 тина секунди.Пробвах 6 антивирусни,троян ремувери,spy bot,изтриване и заменяне с ново exe,но работата е същата.Оправя се само като килна exe то,ама това не е решение за мен,защото file sharinga отива на кино.Това е много кофти работа и като четох из форумите по темата ми се струва че е доста често явление за което всеки препоръчва нещо ама досега няма еднозначно решение.

Az naprimer, kogato mi se sasipe windowsa iztrivam teku6tia user account, suzdavam si nov i sistemata trugva kato4eli e instalirana toku6to. Poiasnenie: tui kato pri suzdavaneto na vseki user account windowsa si pravi nov shell, tova ne zasiaga negovite originalni nastroiki (registri) i t.n. A i drugo moje da napravite: da triete failovete v "prefetch" directoriata. Tia se otkriva nai-lesno s Run kato izpisvate "prefetch" tam i gotovo

opitate i 6te vidite... ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...