Jump to content
BulForum.com

най-добрата малка кола

Recommended Posts

Здравейте,

От известно време съм се зачудил да си взема малка кола (имаме голяма семейна кола и ни трябва втора кола). Идеята е да взема нещо дето ще ме кара из града и чат пат до София. Трябва да е здраво и да има удобства (иначе мога да си взема по-голяма кола за същите пари без удобства).

Ще возя основно себе си и чат пат 1-2 деца или жената.

Имам горе долу следните изисквания :

- климатик (предпочитам да е автоматичен)

- 2(3) врати

Следните неща е добре да има (по ред на важността) :

- голям двигател

- да не е някоя ламя на горивото

- cruise control

- автоматик

Чудя се между :

- емоционалния избор Toyota T-Sport 133 коня, ама малко бая парички : 31к

- икономичния избор Toyota Aygo към 20к излиза с климатика.

- практичния избор Skoda Fabia : за 28к получваш автомобил 100 к.с. със всички екстри и автоматик.

- интересния избор Fiat 500 : към 30к излиза. ама май малко мъничко ми се струва (все пак не съм дребен човек).

Всичките по-горе са с 3 г. гаранция.

Гледал съм и Suzuki Swift, ама не ме кефят нещо, а и сервиза им в Пловдив не знам как е.

За Пежо/Ситроен не съм и мислил (а и не ща), щото сервиза им (в Пловдив) е УЖАСЕН.

Загледал съм се в новите коли, понеже за тази сума не знам дали си струва да се търси втора ръка.

А и не мога да ги извадя наведнъж, там ще я взимам на лизинг.

Кажете какво мислите, посъветвайте ме нещо.

ужас. Този фиат е отвратителен. От тези според мен 1 и 3 са ок. Прегледай фиестите, за същите пари получаваш повече като екстри.

Иначе моя фаворит е новата новата астра. Малко по-голяма е от тези, но с малък двигател е също толкова икономична. Новата корса също. Но стой далеч от фиат особено от този. :)

Toyota Aygo е по - добрият избор щом можеш да си го позволиш. Икономична е и с не малък вътрешен обем. Само ще те посъветвам да се откажеш ако има такава опция от автоматичният климатик и да си вземеш с обикновен. Занимавам се с авто климатици и за това мога да ти кажа че, ако искаш да си спестиш сумати бъдещи страдания, по-добрият избор е обикновеният климатик.

georgekodinov , разбирам че искаш икономична и малка градска кола , но според мен избраните от теб коли са предназначени за жени. Мъж с нормално телосожение (80 кг. минимум) едва ли би се чувствал комфортно в тази кола , а камоли да тръгнеш за софия с нея. Защо не се насочиш към нещо по-удобно и пак икономично и практично за градски условия - Голф , Астра , новото Браво и коли от този клас...

Мазда 2.Има си всичко,и е възможно най-здравия автомобил от изброените(а и по принцип Мазда е сред лидерите по отношение на качеството)Забрави за фиати,фиести и разни други такива боклуци,ще останеш адски разочарован от качеството...3а фиеста имам сериозни лични наблюдения,карам служевна такава и не я препоръчван на никой,скъпи части и отвратителен кожодерски сервиз(мото пфое) а фиата е потресаващо грозен на живо...

Според мен Skoda Fabia ще е много добър избор. Икономична кола и за градски условия е екстра. Съветвам те ако се насочиш към Skoda-та да е с дизелов двигател 1.9 :)

Аз също съм за Мазда 2!!Това е невероятна кола но е по-скъпичка за джоба като цяло.Иначе е адски здрава и няма да имаш дертове.

А иначе тея митове и легенди че Голфа и Астрата ще са много по-широки и удобни щото така изглеждат на външен вид не е баш така.Спокойно си гледай малките коли.

Суифта е шофьорския автомобил от тези.Иначе...

http://mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&a...&f1=details < това го поствам просто така защото ми е интересно след малко още едно, строго по темата.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...mp;pageNumber=2

Между другото, гледам написал си голям двигател ама и да не е ламя, еми > http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...mp;pageNumber=1 само че тука не слагам акциз( към 10к лъвчета за тази ).Ако гледаме с акциза... http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...mp;pageNumber=1 + 10147.06лв акциз.

И това не е лошо http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...mp;pageNumber=1

Отбелязвам, че всички автомобили са със сервизни книжки.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...mp;pageNumber=1 - не знам дали е достатъчно малка, но кола на 100 км 2008-ма от тоя модел я дават за 11900 евро. 105 коня. ;)

Пунтото било грозно.... глупости. С тоя разход бая ще се хареса на пича дето каза, че е грозно http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...mp;pageNumber=1

Незнам защо пускате някви глупави обяви след като човекът ясно казва първо че няма парите на куп и иска на лизинг.Да не говоря че иска малка кола щото има голяма а виждам тук някви Ягуари, Ауди А8?Както виждам се търси и чисто нова а тея колкото и да са запазени, със сервизни книжки и т.н. не са чисто нови.

Обявите в моя пост съм ги сложил за да индикирам как върви съответния модел на пазара към момента.Ясно ми е каква кола се търси, А8-ка е интересно просто за какви пари върви.В този сегмент, за тези пари е пределно ясно, че Суифт-а е избора, вече се повтарям.При положение, че се търси лизинг автомобил не е зле да се помисли и за обезпечаване на кеш сума чрез конвенционален потребителски кредит поради разликата в лихвените проценти.В тази ситуация идват и другите предложения.

Колкото до Джаг-а, еми не е много голям.Точно този Джаг( с този двигател ) дава достатъчно за да се примири човек, че няма да паркира в места, които може да спре Тико, например, защото ти не краш Тико ами нещо доста по-приятно.

Аз бих ти препоръчал да погледнеш Crash тестовете на съответните автомобили, които си харесал - нещо доста съществено при малките автомобили.

Все пак е по-важно да ти остане живо семейството , отколкото външен вид на автомобила и няколко К лева отгоре.

Поразходи се и до София и провери директно в Централния Офис на съответния дилър за условията на Лизинг, тъй като в "Абсурди-стан", уж би трябвало цените и условията да са еднакви, ама не винаги е така... - говоря от личен опит ;)

Погледни и BMW 116 или 118 - аз лично останах доста приятно очарован от тях :)

Аз лично съм за Фиата с дизелово двигателче, стабилна колица поне така казаха по Топ Гиър и най-вече 5 звезди в краш тестовете.

Deathzone said:
Аз лично съм за Фиата с дизелово двигателче, стабилна колица поне така казаха по Топ Гиър и най-вече 5 звезди в краш тестовете.

Остави ги да си плямпат против Фиат 500. Те за тва не могат да смогнат да го произвеждат. Щото е "бъгав"

minikupar ...... v pove4eto izbroeni ot malkite predstaviteli sam se vozil i sa ebati karucite osobeno skodata i fiestata a i investiciq v nova fiesta si e naj golqmata glupost

Който си мисли, че масовостта на една кола е показател за качество много бърка.За Купар-а...малко множко са му парите сравнено с другите.Освен това, доколкото забелязах, човека не тръси нещо, с което да си показва парите.А някои знае ли на Опел като има толкова вносители за България има ли префернциални оферти от някои от тях - все пак се предполага, че конкуренцията е по-голяма между тях?

А някои знае ли на Опел като има толкова вносители за България има ли префернциални оферти от някои от тях - все пак се предполага, че конкуренцията е по-голяма между тях?

Да има - и ако мислиш да взимаш ОПЕЛ - в никакъв случай от СТЕФАНОВ!

ROBIN said:
Защо не от Стефанов? Правят 16% отстъпка!?

1. Карат те да си платиш климатика и други "екстри", които другите дилъри ги предоставят на сезонна промоция.

2. Цената на автомобила почти винаги е завишена (в повечето случаи заради точка 1).

3. Знам голяма част от задкулисните им игри и вервай ми не са хора които дават "безплатна" манджа /отстъпка/.

4. Такова нещо като Качествен сервиз не съществува - бил съм свидетел на "гаранционно" обслужване - за щастие не на мой автомобил.

5. Единственото което бих те накарал е да отидеш в София в някой от дилърите и повече коментари са излишни.

Ferante said:
5. Единственото което бих те накарал е да отидеш в София в някой от дилърите и повече коментари са излишни.

Tочно така, освен това от софийските дилъри излиза с около 200 лв. по евтино колата.

По темата, Миникупъра е най готин ,ама е много скъп, от изброените автомобили Тойота айго е верния избор.

gado said:
Toyota Aygo е по - добрият избор щом можеш да си го позволиш. Икономична е и с не малък вътрешен обем. Само ще те посъветвам да се откажеш ако има такава опция от автоматичният климатик и да си вземеш с обикновен. Занимавам се с авто климатици и за това мога да ти кажа че, ако искаш да си спестиш сумати бъдещи страдания, по-добрият избор е обикновеният климатик.

Не те разбирам : не е ли по-удобно да е с автоматичен климатик ? защо е толкова лошо ?

err0r^ said:
georgekodinov , разбирам че искаш икономична и малка градска кола , но според мен избраните от теб коли са предназначени за жени. Мъж с нормално телосожение (80 кг. минимум) едва ли би се чувствал комфортно в тази кола , а камоли да тръгнеш за софия с нея. Защо не се насочиш към нещо по-удобно и пак икономично и практично за градски условия - Голф , Астра , новото Браво и коли от този клас...

Аз съм се качвал в Aygo и да ви кажа си се чувствам съвсем добре (а съм 90+ кила). А да давам 40к за заместител на автобуса на който ще се возя сам 5-6 км на ден и ще ми гори 10-на/100 км градско само защото съм гъзар не ми се струва добра идея.

clio said:
Според мен Skoda Fabia ще е много добър избор. Икономична кола и за градски условия е екстра. Съветвам те ако се насочиш към Skoda-та да е с дизелов двигател 1.9 :)

Малко само лоша слава има : както каза колегата по-долу. знаете ли колко е издръжлива ?

jozo said:
Аз също съм за Мазда 2!!Това е невероятна кола но е по-скъпичка за джоба като цяло.Иначе е адски здрава и няма да имаш дертове.

А иначе тея митове и легенди че Голфа и Астрата ще са много по-широки и удобни щото така изглеждат на външен вид не е баш така.Спокойно си гледай малките коли.

Мазда ме откааха поради изключително непрофесионалния си уеб сайт. Аз съм съвременен човек и обичам да си правя проучванията on-line. И като видя сайт на който единствената информация е телефон (няма цени, няма характеристики) и се изприщвам !

А и не съм сигурен как е сервиза на Мазда в Пловдив : не са голяма фирма все пак.

host said:
Суифта е шофьорския автомобил от тези.Иначе...

Абе не знам : толкова ли е хубав този суифт ? На мен ми грознее ...

И как е сервиза ?

Ferante said:
Аз бих ти препоръчал да погледнеш Crash тестовете на съответните автомобили, които си харесал - нещо доста съществено при малките автомобили.

Все пак е по-важно да ти остане живо семейството , отколкото външен вид на автомобила и няколко К лева отгоре.

Поразходи се и до София и провери директно в Централния Офис на съответния дилър за условията на Лизинг, тъй като в "Абсурди-стан", уж би трябвало цените и условията да са еднакви, ама не винаги е така... - говоря от личен опит ;)

Погледни и BMW 116 или 118 - аз лично останах доста приятно очарован от тях :)

Сериозно ли са толкова различни ?!

Имаш предвид отстъпки ?

Иначе за BMW-тата ... гледах, гледах очите ми изтекоха от гледане. Ама за 40к не знам дали си струват за градска кола за сам човек.

Psihara^^ said:
Рено Клио?

Не съм чувал добри думи за сервиза. А и няма много информация кви пари е.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...