NEO_DDT Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 Как реши че комунягите които са на власт в момента имат нещо общо с религията ?!?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 До колкото успявам да го разбирам, нямат общо, но това е доказателството му, че "атеистичните култури" не са по-добри. Което, ако приемем е така, е жалко, защото общо взето означава "Е, виж, те също са клали хора, какво толкова?". Но моля ви, нека спрем безплодните "спорове" и "дискусии", няма смисъл. Той отказва да се информира, но това е негов избор. За неогово сведение просто искам да кажа, че "вярването" на учените е съвсем съвместимо с вярата в бог, стига да не си достатъчно тъп да приемаш писаното в библията 100% истина. Има обяснения, които са подкрепени с конкретни доказателства, има такива, които са за момента най-логични и пасват идеално всички видими феномени и явления. Хубавото на науката е, че ще се поправи и самокоригира при наличието на нови данни. Никой не добавя 1+1 и да си измисля глупости, има си го научния метод, по който учените работят. И за разлика от религиите, учените доказват твърденията си на теория и на практика. Така че вярвай си в бог, учените си знаят работата и не искат нищо от никой. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 Nasend,ако успеем поне да те убедим да прочетеш нещо,пак е напредък де. За Вярата-никъде не съм казал че съм атеист.Не съм и вярващ.Това в какво точно вярвам си е нещо лично,обаче това не значи да приемам директно писания и канони от някви книжки,или да говоря за науката като за нещо смешно или недоказано. И нека не забравяме. И специално за Nasend. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trib Posted April 12, 2009 Share Posted April 12, 2009 Измишльотини Дай на хората конспирация и пуканки и интересът е гарантиран Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted April 14, 2009 Share Posted April 14, 2009 На мен ми хареса първата част от филма "Най великата приказка разказвана някога" доста факти изтъкнаха.От останалите....нямам впечетления. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deftur Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Филма наистина грабва и предизивква умствена дейност у зрителя. Визията за Световната държава е съвсем реална - много хора са склонни на "бягство от свободата" за сметка на сигурност - хляб и зрелища ако щете. Това обаче надали ще стане скоро, имайки предвид настоящето състояние на населението на планетата - милиарди умират от глад и мръсна вода. Така че индивидуалните чипове ще трябва да почакат. Друг въпрос е дали всъщност едно глобално правителство нама да доведе освен негативи и много ползи след себе си. Винаги обаче ще има и мислещи хора, които да се противпоставят на системата, наречете ги еретици, дисиденти, терористи - бунта просто си е заложен в човека. И като стана въпрос за бунт - щом толкова влиятелни хора ръководят световната конспирация, как е възможно да се създаде и разпространи този филм? А може би и той е само част от зрелищата?!... но те са само върха на айсберга. Прочетете например защо сме безсилни пред шоколадовата курабия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Новата част Zeitgeist : Moving forward излиза след броени дни. Eто тук трейлър http://dotsub.com/static/players/portalplayer.swf?plugins=dotsub&uuid=e5f569ab-7a36-4f61-93aa-a4f4e47305ed&type=video&lang=bul Link to comment Share on other sites More sharing options...
skuck Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Абе сигурно има част от истината, но мисля, че е преувеличено всичко... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 В Замунда вече е налична 3-та част в няколко варианта! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.