BUGi Posted May 12, 2008 Author Share Posted May 12, 2008 Сори за втория тъп въпрос но проверката за вируси как я направи? Стартира от hiren's boot CD или нещо друго такова или както си в "потенциално заразения" windows, си свали и инсталира 4 антивирусни и никоя от тях не успя да намери вече активния вирус? (може и да няма вирус но проверката на заразена система от самата нея е вятър работа. един вирус активен ли е вече вероятността да го намерят най-популярните антивирусни спада към нула особено когато вируса е кадърно написан) MI po vtoriq na4in ama s edna antivirusna ako trqbva 6a preinstalna windolsa no me samnqva da e ot virus Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 MI po vtoriq na4in ama s edna anti virusna ako trqbva 6a preinstalna windolsa no me samnqva da e ot virus Ами направи си усилието и тествай по правилния начин. Всичко друго е загуба на време. Може и да нямаш, но това че си сканирал от потенциално компрометирана система не доказва абсолютно нищо. А и друго - като се ресетне машината в control panel -> administrative tools -> event viewer -> system (или applicaiton) какво има? Някакви червени неща там? Други потенциални причинители на това са кофти памет, кофти захранване, зацапани слотове, някакви проблемни устройства (примерно принтер), кофти драйвери и т.н. Ако диска ти е разделен на 2 части - инсталирай на 2рата един windows (ако не е - ползвай някаква програма за resize-ване на partitions и от свободното място на диска си направи 2ри partition), сложи само най-необходимите неща и пробвай колко време ще работи стабилно и дали ще прави тези проблеми. Ако не - постепенно слагай другите програми и игри и гледай кога ще почне за да се изолира проблемния софтуер, драйвер или хардуер. Ако още при чиста инсталация ти направи проблем вероятно е или памет или захранване. Пробвай да прочистиш слотовете (с продухване за предпочитане с компресор а не с прахосмукачка - да повторя: в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не с прахосмукачка за да не изтръгне някой кондензатор или чип от дъното). Провери вентилаторите не чипсета и видеокартата работят ли също така. PS: Не че ми пречи особено, но все пак толкова ли е трудно да пишеш на кирилица? По-комфортно се чувствам някак пък и всички се стараят да пишят на кирилица а не както им дойде Е не... честно разби ме... всякак съм го виждал написан на кирилица но ей така на латиница не бях досега: windolsa Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 12, 2008 Author Share Posted May 12, 2008 control panel -> administrative tools -> event viewer -> system ima dosta s 4erveni hiks4eta (X) utre 6te provera slotovete da ne sa pra6qsali ne6to videokartata zahranvaneto vintilatorite si rabotqt normalno. A za kirilicata prosto sam si sviknal na latineca da pi6a po burzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 control panel -> administrative tools -> event viewer -> system ima dosta s 4erveni hiks4eta (X) utre 6te provera slotovete da ne sa pra6qsali ne6to videokartata zahranvaneto vintilatorite si rabotqt normalno. Ами като има що не кажеш какво са че случайно да се ориентираме какви акъли да ти даваме аджеба. A za kirilicata prosto sam si sviknal na latineca da pi6a po burzo Аз като съм свикнал да пиша на английски и немски да взема да ти отговарям на тези езици? За да е по-интересно да взема на немски да ти пиша пък ти после ползвай алтависта-та Ай напъни се леко - виж че всички се стараем да пишем на кирилица - по-приятно и лесно е да четеш българска реш написана на кирилица а не на шльокавица, а все пак ти си човека в нужда очакващ нашата помощ, нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 13, 2008 Author Share Posted May 13, 2008 control panel -> administrative tools -> event viewer -> system да ама тва на мене нищо не ми говори не съм толкова запознат с нещата ако може да кажете ся кво да правя а и също сиг. ли си че е от тва рестарта ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Ето преразказ в картинки: Предполагах че Control Panel ти е ясно къде е, стрелките означават кликане. Предполагам не си направил усилието да отвориш Control Panel за да разбереш че вътре има Administrative Tools за да схванеш натам пък какво се прави.... ц ц ц... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 13, 2008 Author Share Posted May 13, 2008 opa mai ne sam zadal pravilno vraprosa znam kak se stiga do tam imah predvid sq s teq 4ervenite huksove kvo da pravq smisal 4e ne razbiram kvi sa i kvo pravqt i zakvo sa i kak da gi premahna toest opravq problema izvinqvam se ako sam ti otnel dosta vreme.Gra6kata e moq ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Ами вземи дай по-подробна информация какво пише, щракни 2 пъти върху някой от тях и виж какви подробности дава. Ако искаш направи подобен screenshot и го качи в imageshack.us (примерно) за да видим за какво става дума при теб. Примерно (това е от един мой сървър но все пак трябва да е подобно и при теб): Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 13, 2008 Author Share Posted May 13, 2008 tva e pri mene Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Хаха, сериозно ти успяваш ли да прочетеш нещо от текста на тези картинки? Аз едвам едвам успях да вдена че някакъв драйвер ти прави проблеми - ако ти говори нещо NCPro - е те там имаш някаква грижа. Не казвам че това е причината да ти се рестартира компютъра но е възможно и да е то... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 13, 2008 Author Share Posted May 13, 2008 ni6to ne mi govori tva a da znae6 kak da re6a problema za da pro4ete6 hubavo svali si kartinkite i preblijavai drug na4i nz Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Ами ако е гаранционен го носи да си го гледа фирмата дето го е сглобявала, ако не пак при някои от които последно си взимал хардуер или ти си избери къде, забележи кога става и им го демонстрирай и така. На място те най-добре ще ти кажат. Така задочно е трудно. Сканирай и за вируси както обясних по-рано и виж да не изскочи някой заек... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 19, 2008 Author Share Posted May 19, 2008 Mislq 4e namerih kade e problema v restarta na kompa Kato mahnah novata platka Ram ne mi se reska . Spored vas vuzmojno li e da e ot tam ? Sq karam samo s 256 i za sq ne mi se e reskal ama ne moga da probvam po novite igri 4e mnogo lagva ina4e za sq nqma res Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Ааааа и памет си бил взел... ахаааа... ами 2те платки рам еднакви ли са като параметри, производител и т.н.? Ако не са - най-вероятно това ти е бил проблема, не си споделил за това обаче (или поне аз нямам спомени, за ново захранване и видеокарта - да, но за памет не съм забелязал)... А и при такива положения едно от първите неща които се препоръчва е да пуснеш един memtest и то веднага лъсва ако има проблем... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 19, 2008 Author Share Posted May 19, 2008 V minalite stranici kazah za rama a za tva memtest ako moje da obqsni6 4e ne sam mnoo na qsno ? Eto-pamet - 512mb na 2 platki ednata e 256mb DDR333 drugata 256mb ddr400 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Прегледах набързо и не видях но да речем че съм пропуснал. За мемтест-а: http://www.google.com/search?sourceid=navc...1&q=memtest гледай първите 2 резултата Eto-pamet - 512mb na 2 platki ednata e 256mb DDR333 drugata 256mb ddr400 Грубо. Очевидно 2те памети са с различни тайминги и т.н. Много рядко НЕ СЪМ имал проблем, т.е. в повечето случаи когато паметите не са еднакви съм имал проблеми... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 20, 2008 Author Share Posted May 20, 2008 i sq kvo moje da napraim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 20, 2008 Share Posted May 20, 2008 i sq kvo moje da napraim Да ги продадеш/замениш за памети с еднакъв тайминг. Може да си вземеш и една цяла плочка 512мб Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 20, 2008 Share Posted May 20, 2008 Според мен под 2гб си е кофти хава особено при тези цени на рам-а си е грях просто Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 20, 2008 Author Share Posted May 20, 2008 na kva cena e 2 gb ? gore dolo az gledah edni 2 gb za 84 lv am ne mi se vqrva da sa tolkova evtini Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 20, 2008 Share Posted May 20, 2008 na kva cena e 2 gb ? gore dolo az gledah edni 2 gb za 84 lv am ne mi se vqrva da sa tolkova eftini Даже доста по-евтини са от това! Отвори кой да е сайт на фирма и погледни ценовите листи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGi Posted May 21, 2008 Author Share Posted May 21, 2008 Ne e i ot rama dnes pak mi se resna kato bqh s ednata 256 ve4e me hva6tat ludite i nz kvo da praq ima li nqkva veroqtnost da e ot windolsa ne6to ako ne e originalen i sa me zasekli ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enfer Posted May 22, 2008 Share Posted May 22, 2008 Под ред: - виж дали ти е занулен контактът/разклонителят; - смени си захранващия кабел; - гледай внимателно преди рестарт и виж дали не излиза син екран преди събитието; - провери видео картата дали е сложена хубаво на агп слота ( дали например е щракната с щифтчето или пък направо не е счупено ); - смени позицията на РАМ модула ти; - зареди Сейф Моуд и виж дали ще ти се рестаритра и там; - ако да - зареди някоя LIVE OS и виж дали и там ще ти се рестартира; - виж си датата и часа в BIOSA дали са актуалните ( т.е. дали батерията на дъното ти е в ред); - някои BIOS-и имат в "PC HEALTH" освен поставяне на максимално допустима работна температура, така и минимални обороти на боксовия ти вентилатор - провери дали не е завишен този параметър ако съществува; - има ли закономерност във времето с рестартите ( т.е. пробвал ли си да го пуснеш рано сутрин ) или... пускаш го за сефте през деня и се рестартира след 5 единици време да речем. След първия рестарт и зареждане на ОС минават 2 единици време ( примерно ) и тогава пак се рестартира. Поздрави Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 22, 2008 Share Posted May 22, 2008 ima li nqkva veroqtnost da e ot windoLWsa Не. Освен ако не си побарал вирус нещо... или кофти драйвери за някакво устройство - принтер/скенер/телефон/нещо друго... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 22, 2008 Share Posted May 22, 2008 Абе пича каза, че си е сменил дъното и видеото, след което е почнало да се рестартира. И след като изключихме проблем с рам и захранване май е крайно време да се потърси проблема в дъното или видеото. Само дето на мен не ми идва нищо наум освен да се закара на сервиз, където ще има възможност да се сменят компонентите и да се види кой точно е проблемния Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.