Jump to content
BulForum.com

Бах мааму! Лаг бе!

veseo

Recommended Posts

Значи това което ще напиша по-долу се случва много пъти, не веднъж.

Решавам си аз бодро, че ще си поъпдейтна бозата и да я защитя от хилядите дупки които да повече от редовете в кода му .. както и да е. Та свалям си от сайта на майкрософт, произволен hotfix и го инсталирам. Иска рестарт - правя го. Пускам компа след това - лагва като свиня! На игрите(няма значение коя, всичките са на един кюп) горе-долу на 4-5 секунди забива за по 1 секунда. Добре, викам си, ше го ънинстална. Махам го от add/remove programs, рестартвам да се върне старото положение и .. познайте - НЯМА РАЗЛИКА. Лагва си та се къса.

Та въпроса ми е, има ли начин да оправя тоз шит, или поне да олекне ХР-то.Помня че някъде имаше статия откъде се махат ненужни services(?) и кои, но не помня къде е. Благодаря предварително.

services се настройват от Start - Run - services.msc и се махат които не ти трябват. Но едва ли хотфиска се е сложил там.

А ти прочете ли преди това за него подробностите ? Например какви изисквания има преди да го инсталнеш? Някои пачове например пише, че не е препоръчително да се слагат при еди кво си...

запомни едно никога не се занимавай сбозата. барнеш ли я става по-лошо. или праиш reinstall или си траеш. тва е решението. аз съм сложил само един fix ама без него не може. тва е оня дето спира постоянното res-ване.

Прочетох го макар и не подробно, но не пишеше никакви изисквания. Освен това не става само с този хотфикс, просто сложа ли хотфикс и сичко се .. :(

П.С. Знаеш ли кои са ненужни и могат да се махнат? Така де .. да не взема да спра някои и да остана без нет или звук :)

Az imam navika da slagam vsichki novi fiksove (ili pone tezi za sequrity), no takav problem kato tvoia ne sam imal. Mai v sluchaia problema triabva da go tarsish drugade.

Imal sam problem s blacklistnat serial (ako windows-a e instaliran s takav key). Instalirash edi si koi pach i sled restarta IZNENADA :confused . Tochno predi mometa, v koito triabva da ti poiska user i pass se poiaviava edin prozorec i pishe che kopieto e nelicenzirano (ili neshto ot roda, veche ne pomnia) i tolkova. Niama safe mode, niama uninstall, niama nishto.... Ostava samo varianta s reinstall na Windows-a.

Ами влез и ги разгледай то си пише на всеки service за какво се използва от системата...

Примерно имаше един Faster Swithing Uses.... Ако си сам на компа и не ти трябва го спираш...

То почти за всеки сървис си пише за какво се използва повечето няма как да ги сбъркаш...

povecheto service-i e yasno opisano za kakvo sa,no za nyakoi narochno e taka napisano,che i Gill Bates da ne moje da razbere kakvo znachi.osven tova za nyakoi ne e vyarno tova,koeto pishe.otgore na vsichko nyakoi im kazvash da sprat (stop,manual,....),te ti kazvat dobre,i...pak si trygvat.v uchebnicite za XP tova se skriva !

kato imam vreme,shte napisha podrobno koi service-i spores men sa neyasni.

Ами който иска, аз имам един PDF с подробни обяснения кои сервици за какво са и кои могат да се спрат спокойно и при какви ситуации.

Тези които са обяснени в виндовса не както трябва, е така понеже няма как в два реда да се обяснят подробно и ясно така че и фанат от улицата да ги разбере.

Например има една услуга Messenger която много хора я бъркат с Windows Messenger. Но както и да е, давам някои от услугите които аз съм спрял, по памет че не ми се рови, като се има предвид че не съм в лан, а съм сам на връзката:

Remote Registry

Routing and Remote Access

Netmeeting Remote Desktop Sharing

Remote Assistance (или нещо такова беше)

Wireless Zero configuration

Windows Time

Human Interface device access

SSDP Discovery service

Telnet

Universal plugnplay device host

Uninterruptible power supply (ako nqmate UPS)

има и други, но другите според вашите предпочитания :lol:

А относно хотфиксовете, и аз не съм имал проблеми при слагането на каквито и да е.

Хора ся като че ли се оправи, пак от само себе си .. ще видим. Благодаря на всички :)

и аз го имам тоя шибан проблем с лагването !!! лагва на 6-7 секунди някъде.лагва на филми и на игри.инъче уиндоуса си работи перфектно!.спрях там разни services ама още не съм рестартирал :) тоя проблем го имам от поне 3 седмици и няма оправия.сега ще рестартна да вида дали ще се оправи ?

проблема при мен не знам от къде дойде но не е от ъпдейт

хехе, ами то си пише какво да правиш :)

И що бъркаш където не ти е работа?!

И между другото дал си си паролата за форума и фтп-то в URL което си дал.

Веднага си смени паролата щото така целия свят (форум) ти видя паролата! :D

oleleeee

vijte ko stana

Не виждам какво те притеснява в screenshot'a, който си показал ? Слагаш му човката, ОК и живота продължава... Това съобщение се появява винаги когато се правят промени в системните настройки.

az mahnah pove4eto remoti da gi e*a maa im b*h gi she mi gledat kompa hackeri grozni

Само не си мисли, че като спреш някои и друг service си се окопал здраво... Ако искаш да си по-добре защитен си сложи някой софтуерен firewall (ако ти е кеф може и хардуерен ;) ) Има доста такива, но най-много се ползва ZoneAlarm.

@veseo - малко се отплеснах от основния топик. Аз съм отскоро с ХР на работата и съм сложил сравнително малко хотфикси, но не съм срещал описания проблем. Както казаха още няколко човека няма да е зле да помислиш и за друга причина.

и аз имах същият проблем докато бях на windows. Съветът ми е следният:

1) махни тоя скин ... направи си го да изглежда по windows98-ски начин ... така взима по-малко RAM

2) сложи си firewall за да си сигурен, че никой не ти бърника по po PC-to

3) повече не прави ъпдейти щото windows-а е направен така че се прецаква сам ...

имах същият проблем и така се оправиха нещата ... :]]] надявам се да съм ти помогнал

Не съм убеден, че не е нужно да се правят ъпдейти. Windows-а е даста бъгъв софтуер и голяма част от ъпдейтите запушват големите пробойни в корпуса му.....ама го написах :D Просто трябва да се чете по-внимателно какво се инсталира /както беше писано по-горе/ и няма да има проблеми.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...