Thief Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Тоя уеекенд ще я водя на сервиз, но преди това нищо не ми пречи да постна тук. Проблема е, че чат пат ми светва жълта лампа на таблото - двигател със светкавица в него. Доста изчетох из нета, но нито едно смислено мнение нямаше. Лампата светва обикновено между 2-2.5 оборота и се изгасва когато подам газ в въпросните обороти. Над 2.5 просто си стой и някак автомобила губи мощност. Някакви идеи? Колата е Астра 99' 1.7 dti. Във форума на опел, така и не можах да се регна Link to comment Share on other sites More sharing options...
3dfx Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 На старите астри грешката можеше да се прочете и без диагностична апаратура. На тази не може. Трябва да отидеш в Opel и да минеш TECH2 диагностика... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted April 18, 2008 Author Share Posted April 18, 2008 Имаш предвид в Стефанов ? Там няма ли да ми свалят главата от кръста ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Имаш предвид в Стефанов ? Там няма ли да ми свалят главата от кръста ? Като ми сменят маслото задължително минават със споменатия компютър. Води се TECH5. Взимат ми 5 лева. Не знам дали толкова е цената или заради маслото е по евтино. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Вероятно не ти зарежда алтернатора. Измери напрежението на клемите при спрян и работещ двигател. Ако няма разлика - алтернатора дава фира. Може да е реле-регулатора, четките или колектора. Или по някаква причина силовия кабел дава на корпус. Знам такъв случай - колата върви назад, а напред гасне; оказа се протрит силов кабел, който при потегляне напред се опира в двигателя, дава накъсо и срива компютъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
3dfx Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Имаш предвид в Стефанов ? Там няма ли да ми свалят главата от кръста ? За диагностиката няма да ти отрежат главата. След като установят какъв е проблема ги питаш колко ще струва отстраняването. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarbanov Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 не е задължително само ж СТЕФАНОВ TECH2 има в АВТО 1 - на пещерско шосе и в АВТО ПЕРФЕКТ - срещу Бриколажа Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted April 26, 2008 Share Posted April 26, 2008 ако въпросната лампичка ти свети постоянно до колкото съм запознат с това което четох из нета е смяна на ламбда сонда ... а тя е ... майка си и баща си ..... но иначе моята астра която беше минала през големи майстори (аман) от тогава почна да ми свети но само докато запаля и след това като дигна обороти на 1.5 изгаства ... забелязал съм и на всички който са на газчица им свети постоянно ..... също така лампата значи че има недоизгорени газове ... иначе аз бях минал през кастрола и ми изчистиха грешката от компютара но след това бях до стефанов да сменям охладителния модул и след това пак започна да свети ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted May 8, 2008 Share Posted May 8, 2008 Ми не че много разбирам сигурно пак ще се забавлявате с мен , но и при мен отвреме на време , когато е по студенко и двигателя е студен като запаля ми светва и почва да губи обороти .... Но аз смятам , че това е защото като карам постоянно на мн висока предавка с цел икономия .... някак си остават недоизгорени газове и колата почва да се дави и комютъра нещо си ебава майката ?!? Проблема при мен се решава на някой по прав път на 2-ра скорост натискам повечко газта до към 60 км малко да поработи на високи обороти и след тва 3-4 дена не ми светва .... Може и да греша , но просто споделям мнение с цел ако бих могъл да помогна Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorkataa Posted May 8, 2008 Share Posted May 8, 2008 аз имам същия проблем на Вектрата и ми казаха че на ниските обороти не влиза достатъчно гориво и за това прави проблем, причина за това не знам! Тъй че приятелю ако ти кажат за какво става така пиши ми ЛС! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PePfx Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Лампата светва когато има проблем по двигателя. кабели, свещи, ламбда, или датчици и др. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarbanov Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Лампата светва когато има проблем по двигателя.кабели, свещи, ламбда, или датчици и др. лампата на старите астри не святка от кабели и свещи , а само по датчици на по-новите вече който са с 4-ри искрова бобина святка и заради нея, но се хваща прекъсване някой от цилиндрите, а не че свеща или кабела е за смяна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.