Jump to content
BulForum.com

Бира


Recommended Posts

  • Replies 85
  • Created
  • Last Reply
УНИКАЛНА БИРА!

 

Нали? Все си купувахме едни странни нестандартни каси с по 11 бири вътре... Все ме притесняваше фактът, дали не съм спасявала само по половин квадратен метър дъждовна гора така... :)

Link to comment
Share on other sites

Carlsberg otkak smenih mestojitelstvoto. Chat-pat Heineken. Drugite ne me kefqt ne6to. Ima o6te 4-5 marki deto trqbva da testvam ama ima vreme :)

 

Как не те е срам, бе? В Англия да си и да пиеш бозави датски и холандски бири. Виж, ако имаш предвид Heineken Oud Bruin, да се съглася и да не обиждам хубавите холандски бири...ама не се излагай с тия ширпотреби. Пий Young's или Samuel Smith...да не говорим за всички останали малки пивоварни, които не съм ги и чувал, които вероятно са невероятни...

Link to comment
Share on other sites

А така бат Весо! Наздраве от мене! Ние що Туборг и Шуменско жулим тука не е истина. За уикенда с един приятел 2 стека изпихме на село Шуменско. Утре поръчвам 14-тия кег :bgrin: 14х30х2 - малеле. Дали има някой наоколо да пие повече бира от нас? Едва ли... Иначе мнения много :P

Link to comment
Share on other sites

Аз сьщо сьм фен на Шуменско и Туборг днес сьщо ги тествах за да не би да са променили вкуса си?Е не са пак са си пивки пак и нали са нашенски!Относно качествата на чуждите бири - е да има и хубави но колко често ги употребяваме?И в този контекс някой да са пробвали Пилзенско -пастюризирано?

Link to comment
Share on other sites

Карлсберг !!! И Ливърпул :) Нищо друго не искам :) Ай да почва новия сезон вече :)

Първата в подкрепям с две ръце,ама другата нещо не мога да я намеря никаде :blink: Някое заведение където я предлагат ?

Link to comment
Share on other sites

Ти се шегуваш надявам се. Ако не се шегуваш ... Ливърпул е името на град в Англия и също така на най-великия футболен клуб в тази страна. Феновете на Юнайтед, Челси и Арсенал да пазят тихо, това не беше заяждане :) Но е истина..

Link to comment
Share on other sites

Ти се шегуваш надявам се. Ако не се шегуваш ... Ливърпул е името на град в Англия и също така на най-великия футболен клуб в тази страна. Феновете на Юнайтед, Челси и Арсенал да пазят тихо, това не беше заяждане :) Но е истина..

Няма лошо поне бирата си уцелил :P (това в кръга на шегата де) Иначе по темата, тая загорка наистина доста са я спиртосали. Но пък като се замисля тя и преди си беше най-спиртосана от всичките бири та и за това ми е любимата :wub:

... мамка му отвикнал съм от бирата, тея ракий ме развалиха...

Link to comment
Share on other sites

За Liverpool много няма да коментирам. До скоро бяха безпорно най-успешният отбор в Англия и втори в света след Real Madrid, но напоследък United са много близо до постиженията на scouser-ите. Но това няма много общо с бирата... Кажете ми, че се ебавате, моля ви. Не може да живееш в Англия и да пиеш само Carlsberg. Поне ми кажи, че пиеш goodies като Carlsberg 47 или Carlsberg Gimmel Porter, а не обикновения им lager... Дай ми нещичко, за което да се захвана, че иначе си за анатемосване...

 

EDIT: Т'ва е все едно аз да пия Miller Geniune Draft или Coors Light тук... Нищо чудно, че хората си мислят, че американски хубави бири няма. Пък то има не ами има...

Link to comment
Share on other sites

Ами виж ся. Аз не съм голям бираджия, даже тука почнах да пия повечко бира че е готина и е по-евтина от кафет :) Това в кръга на майтапа, но наистина нямам претенции че разбирам от бира или нещо подобно. Опитвам, харесва ми, пия само тая бира докато спре да ми харесва както стана едно време с Каменицата. Така че може да ме анатемосаш спокойно :) Ще пробвам тея дето ги написа по-горе и ще видим какво ще излезне :)

Link to comment
Share on other sites

НЕзнам защо, но аз си пия предимно Каменица. Може някой път да пия един Бекс, Тюборг или Старопрамен. По едно време разпитвах като просяк всички познати къде в Пловдив се продава тъй наречената "Зелена Бира", но за жалост останах разочарован. НИКЪДЕ. Лоша работа. Толкова и бях надъхан. Ако се продава някъде кажете(но казвайте само ако сте пили, виждали. Не казвайте къде евентуално може да е има)...

Иначе Корона казват, че е добра.

БъдЛайзер не съм пил, но мисля да пробвам.

 

GeorgiK Защо казваш, че не струва?

Link to comment
Share on other sites

Щотo e женска бира. Дори на мен не ми харесва! (а ме водат момиче)

Link to comment
Share on other sites

GeorgiK Защо казваш, че не струва?

 

Американския Budweiser или чешкия (още познат като BudVar)? Или зелената бира? Американският е пълен боклук, но това е напълно естествено. Всеки ширпотреба lager е боклук според мен. Повечко вода, по-малко вкус...та да се хареса на всеки... Чешкият по е бира, но и той не е нещо впечатляващо. Зелената бира, която аз пих, беше BudLite...т.е. много зле. Идеята беше, че беше St. Patty's Day и в ирландската кръчка бяха оцветили най-евтината си бира. И тъй като един професор, ирландец, ни заведе там на обяд, вместо да караме час, аз реших, че ще му уважа празника и ще пия зелена бира... Беше купон, ама бирата не струваше.

 

Килерски, ако искаш, много английска бира мога да ти кажа, която е хубава. Само че ще е и по-скъпа предполагам... А и кажи какъв тип харесваш, щото ако си падаш по обикновен lager, няма много смисъл да те карам да смучеш тежки неща като imperial porter или oatmeal stout. Въпреки че то в Англия lager-ите не са толкова на почит...

Link to comment
Share on other sites

Стига сте говорили глупости, тая бира била спиртосана, оная бира била спиртосана. Няма такава такова нещо, че се слага спирт в бирата. Себестойността на бирата ще се повиши ако слагат спирт вътре и се сещате, че пада печалбата. Номера е да се прави с колкото се може повече вода, там е истината вода,вода и пак вода. Това дето ви болят тиквите като изпиете няколко бири е от количеството на стабилизаторите във бирата, колкото повече стабилизатор има вътре толкова от по-малко количество бира главата ви става триъгълна на другия ден.

 

 

Въобще не ми е ясно как може да слагате на един кантар Каменица светло със Загорка и Шуменско специално. Ми те са различни бири бре момци, Каменицата е светло пък другите две са специални бири. Каменицата е с 10.5 процента сухо вещество, а пък другите две марки са с 12 процента сухо вещество. И трите са горе долу на една цена(разликата е 1-2 стотинки в цената на едро), смятайте коя сега е по-скъпата бира. Загорката ако е разредят до 10.5 хептен за нищо няма да става, а пък който е пил Шуменско светло знае за какво качество става на въпрос, качество от сорта на Славена-та. Реално погледнато Stella-та е 12 процента и Загорката и Шуменското би трябвало със нея да се мерят, но просто такова сравнение би било неуместно.

 

Каменица и загубиха голяма част от консуматорите точно в момента, в който минаха от старата технология за производство на бира към новата т.нар. High gravity. Просто периода на преминаване при тях беше най-разък от едната директно на другата технология, докато при другите пивоварни периода беше по-плавен и клиента привикна по-лесно.

 

За мене лично най-вкусна е непастьоризираната бира(сурова както и викам аз, другото вече е сварена чорба :lol: ), вече като мине през пастьоризатова вкуса и е съвсем различен.

Link to comment
Share on other sites

Стига сте говорили глупости, тая бира била спиртосана, оная бира била спиртосана. Няма такава такова нещо, че се слага спирт в бирата.

 

Извнявам се ама глупости говориш момко. Явно не ти е познато добре това питие бирата... ЕТО да се образоваш по въпроса. И между другото да ти кажа в Каменица тъмно например изобщо, ама изобщо грам спирт няма...

Link to comment
Share on other sites

Загорката е добра на вкус, а и за напиване е перфектна. Някак си по-лесно се изчистваш от нея след запой.

Ако тръгнеш да се напиваш с по-леки бири ще ти трябва значително повече бира - а на другия ден няма да можеш да си намериш място от махмурлук. Поне при мен съм забелязъл, че е така.

 

Никога не трябва да прекаляваш с евтини и същевременно леки бири. Стойте далеч от Bavaria и Amsterdam... :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Извнявам се ама глупости говориш момко. Явно не ти е познато добре това питие бирата... ЕТО да се образоваш по въпроса. И между другото да ти кажа в Каменица тъмно например изобщо, ама изобщо грам спирт няма...

Пак се правиш на компетентен както обикновено. Линка ти го оставям на тебе да си го прочетеш и пообразоваш малко, не че пише нещо съществено в него.

 

Спирта в бирата се получава по време на ферментацията на бирата, а не се добавя допълнително. И не те боли главата ако ти сложат спирт в бирата ами те боли от други работи дето слагат в нея(час от тях се използват и при винопроизводството), но за тях няма да прочетеш в линка дето си го дал.

 

Верно ли слагат спирт в Каменица тъмно? Сигурно си им подавал тубите със спирт да го сипват в реактора докато ферментира бирата. Това са някакви фирмени тайни предполагам, които само ти знаеш :lol:

 

Правиш се на компетентен по всички въпроси, но едва ли се усещаш как се излагаш в някои случаи. Като не разбираш по - добре си замълчи отколкото да пишеш глуповати изказвания.

Link to comment
Share on other sites

Традиционната бира с 5 vol.% алк. се получава при плътност не по-малка от 12 %. Ако купувате бира с ниска плътност и високо съдържание на алкохол, по всяка вероятност това е пиво, в което е добавено спирт. И тогава не се учудвайте, че след приятната вечер ви боли глава.

 

Ако беше прочел линка, както ти препоръчах нямаше да продължаваш да говориш глупости.

 

Купи си утре едно шише Каменица тъмно и внимателно прочети етикета.

 

Ако още не си наясно попитай из пивоварните как се прави високоалкохолната бира. Или вземи попрочети това онова.

 

Остани си със здраве

Link to comment
Share on other sites

Аз доколкото знам само наливната бира няма добавен спирт а на другите се добавя за да не се разваля толкова бързо, вместо някакви други консерванти. Поне така са ми разправяли мои познати имащи претенции за разбиране...

Link to comment
Share on other sites

Традиционната бира с 5 vol.% алк. се получава при плътност не по-малка от 12 %. Ако купувате бира с ниска плътност и високо съдържание на алкохол, по всяка вероятност това е пиво, в което е добавено спирт. И тогава не се учудвайте, че след приятната вечер ви боли глава.

 

Ако беше прочел линка, както ти препоръчах нямаше да продължаваш да говориш глупости.

 

Купи си утре едно шише Каменица тъмно и внимателно прочети етикета.

 

Ако още не си наясно попитай из пивоварните как се прави високоалкохолната бира. Или вземи попрочети това онова.

 

Остани си със здраве

Е това си е точно кон с капаци. Едно си знае и това е.

Ако не бях го прочем лислиш ли, че щях да ти напиша, че не пише нищо съществено в него? Пък и ти си личи колко си го чел след като не си забелязал пасажа малко по-надолу от това удебеленото дето си го пейстнал. Съдейки по писанията ти си от типа хора "чугунени тикви" както се изразява един мой колега, едно си знаят и тва е, нищо не може да ги убеди в обратното.

 

Зашо си мислите, че като се сложи спирт вътре бирата ще трае повече?

Бирите в ПВЦ бутилки и в кегове имат трайност 3 месеца, а тези в стъклени бутилки 6,9, или 12 месеца. Разликата в трайността идва от различните режими на пастьоризация.Най-добра е пастьоризацията в стъклени бутилки, защото се прави след напълването им, а не преди напълването както е при кеговете и ПВЦ бутилката.

 

 

Raptor-e ти иди разпитай из пивоварните въобще как се прави бира, пък после ми обяснявай как се прави високоалкохолна и нискоалкохолна бира.

Понеже си такъв разбирач, щом алкохолното съдържание зависи от плътността тогава аджеба как се прави безалкохолна бира? Тя също е с плътност около 10 % в зависимост от марката.

На мене ми се струва, че ти не четеш от правилното място или пък не ти обяснява правилния човек.

Link to comment
Share on other sites

Може би не се изразявам правилно или не се разбираме нещо. Ако си зададеш въпроса ЗАЩО българските производители се случва да добавят спирт в пивото може би ще ти стане ясно за какво говоря. А за Каменица тъмно знам от извора че нарочно се слага спирт в нея. Никъде не казвам ако забелязваш че ПО РЕЦЕПТА се налива спирт в бирата. Но в България има такава практика.

 

Ти сега ако искаш ми обясни и че всичкото Шотландско в света се прави в Шотландия или че всичкото червено вино, на което пише "РЕЗЕРВА" е отлежавало необходимия период време. Общо взето мисли каквото искаш, не съм длъжен да давам каквато и да било информация. Вярвай си. Аз съм посетил достатъчно винпроми и дестилерии, познавам лично и съм разговарял с производители на различни видове алкохол. Мога много да разкажа, но на някои хора ще им секне пиенето, а и това не е информация за публиката.

 

Както вече казах

 

Остани си със здраве и си пий бирата с удоволствие

 

--------------------------------------

 

Между другото на всички почитатели на бирата препоръчвам да посетите GOLLEM в Амстердам. В продължение на две нощи прекарахме незабравими моменти в това велико място, което е иделна стартова площадка за нощен рейд из града. Разбира се положихме сериозни опити да опитаме колкото се може повече бири :devil

Link to comment
Share on other sites

Може би не се изразявам правилно или не се разбираме нещо. Ако си зададеш въпроса ЗАЩО българските производители се случва да добавят спирт в пивото може би ще ти стане ясно за какво говоря. А за Каменица тъмно знам от извора че нарочно се слага спирт в нея. Никъде не казвам ако забелязваш че ПО РЕЦЕПТА се налива спирт в бирата. Но в България има такава практика.

 

Ти сега ако искаш ми обясни и че всичкото Шотландско в света се прави в Шотландия или че всичкото червено вино, на което пише "РЕЗЕРВА" е отлежавало необходимия период време. Общо взето мисли каквото искаш, не съм длъжен да давам каквато и да било информация. Вярвай си. Аз съм посетил достатъчно винпроми и дестилерии, познавам лично и съм разговарял с производители на различни видове алкохол. Мога много да разкажа, но на някои хора ще им секне пиенето, а и това не е информация за публиката.

 

Както вече казах

 

Остани си със здраве и си пий бирата с удоволствие

 

--------------------------------------

 

Между другото на всички почитатели на бирата препоръчвам да посетите GOLLEM в Амстердам. В продължение на две нощи прекарахме незабравими моменти в това велико място, което е иделна стартова площадка за нощен рейд из града. Разбира се положихме сериозни опити да опитаме колкото се може повече бири :devil

Не става въпрос кое къде се произвежда.Кратко точно и ясно те попитах как се прави безалкохолната бира при положение, че плътността и е около 10%?

Като цяло съм се занимавал доста с хранителната индустрия, не само с вино и пивопроизводство, така че не можеш да ме изненадаш с нещо ново при производството на хранитени продукти, било то хляб, колбаси, бира или вино. Ако толкова ми правеше впечатление как се прави даден хранителен продукт досега да съм станал вегетарианец 100 пъти.

Интересно ми е кой ти е "извора" от Каменица дето ти е казал за спирта, малко или много на единственото място където може да се добави спирт ги познавам. Та можеш да ми кажеш човека си дето ти е дал тази информация(ако нещо те притеснява може и на РМ) да видим колко може да си защити тезата.

Всъщност ако е толкова от "извора" щеше да те светне от какво те боли главата понякой път като попрекалиш с някоя бира.

Link to comment
Share on other sites

Между другото на всички почитатели на бирата препоръчвам да посетите GOLLEM в Амстердам. В продължение на две нощи прекарахме незабравими моменти в това велико място, което е иделна стартова площадка за нощен рейд из града. Разбира се положихме сериозни опити да опитаме колкото се може повече бири :devil

 

Я кажи сега като си бил в тоя Gollem, пи ли някой trappist или нещо местно малко или се изложи да пиеш някакви вносни pilsner-и?

Link to comment
Share on other sites

Луд ли си бе Георги :devil . Обиждаш ме. Говориш с човек, който има машина за бира вкъщи :punk

 

Естествено опитахме всичките видове наливна бира, като оттогава сърцето ми принадлежи на WEIHENSTEPHAN. Ако не се лъжа един приятел сгреши и тества някакви бутилки при което бе брутално освиркан от мен и брат ми :pirate

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...