Jump to content
BulForum.com

Бира

Recommended Posts

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

ок и аз да се вкюча начи от малкия ми опит извън България "иначе Каменица рулз" тоест Великобритания и Харватска мога да кажа че бирата зависи от региона нашие са мн добри ма англичнина пие по виско алкохолни ако сра чували за Guinnes тва не е бира то в буздуган

цапваш една и се цапваш на пода :laughing: не чесно се едно пиеш уиски ма газирано :lol: и след 2та вече не ти пука щото ставаш нинджа :ph34r: а Харватите то им е топло на гъза пиеха неяква Кеn be zagorka ma 3 дена на слунце оставена :D

@GeorgiK, Arrogant Bastard Ale го правят в Калифорния. Малка пивоварна е, среща се на доста места, но мисля най-често по западното крайбрежие.

Снощи цяла вечер бях на Холстен и Корона. Просто съм възхитен от вкуса на Холстена. Уникална бира!!

Снощи цяла вечер бях на Холстен и Корона. Просто съм възхитен от вкуса на Холстена. Уникална бира!!

Респект...големи реклами и правят ама аз още се съм е пробвал но ше и дойде времето :)

Преди доста пиех едни Ledenika,понеже имаха едни готини 6-pack,но от известно време май нещо ги развалихга и се върнах пак към Tuborg и Шуменско :P

Holsten-а напълно си оправдава рекламата според мен. Много добре направена бира. Най-доброто в момента според мен в тоя ценови клас.

Иначе Загорка отдавна я развалиха, сега слагат кофти съставки и гаден спирт от който ти се повдига и ти дразни стомаха, Ариана е по зле и от Загорка. Шуменското и на него му влошиха качеството.

Каменицата е много водна.

Toлкова поустове и никой да не спомене скрития талант:

B39.jpg

И като видях тази снимка се сетих, че в последно време съм го одарил само на бекс :sick

2403200607.jpg

Toлкова поустове и никой да не спомене скрития талант:

B39.jpg

Абе ,баце това си е класика.Чехите трябва да учат другите как да правят БИРА.Имам познати германци ,тука жулят само Каменица.Но с моя скромен опит(малко международен,Африка не я броя,там не знаят как да правят алкохол) ,от светлите някаква чешка : Старопрамен или Будвайзер( според джоба), тъмна :Gines или Столично(пак според джоба).Не съм обикалял много(Франция,Австрия,Италия,Турция),но имам познати,които ми пращат бири от цяла Европа,щото ме знаят ,че съм любител :D

Sorry,забравих Амстел,но 0,33 мл,другото си е.........

P.S. За истински вкус в БГ,трябва да се пият само 0,33 мл бирички,другото е разреденичко

Снощи реших да пробвам някаква по-нетрадиционна бира и заинтригувана от цената ѝ - 5лв. за голяма, реших, че ще е dunkel.jpg. Почитател съм си на тъмното. Е, останах много, много разочарована. Продължих си на Каменица Тъмно, защото изборът във въпросната бирария беше доста ограничен. След Erdinger-а ми се видя прекрасна :)

Иначе обикновено пия Шуменско Специално(в една кръчмичка в София си намерих и наливно Шуменско за първи път), Шуменско Червено, Тъмен Старопрамен (намира се из доста заведения поне) и най-най-любимото Столично Тъмно - наливно или в кенче.

абе гледам сте захванали българските бири - загорка е в пъти по-добра от каменица. Никога не са я разваляли, това може да го твърди само човек, който пие загорка няколко пъти в годината и е нацелил точно момента, когато са я закъсали с производството. Но ние всички знаем, че когато дойде лятото - каменица е най-голямата Боза! Там вече найстина пускат чешмата вместо бира.

А холстена нали не забравяте, че го правят в бг - казвам го щото някой хора май си мислят, че пият оригинален холстен.

На който не му понася по-твърдия вкус на загорката, да пие загорка голд :) Столичното си е класика.

абе гледам сте захванали българските бири - загорка е в пъти по-добра от каменица. Никога не са я разваляли, това може да го твърди само човек, който пие загорка няколко пъти в годината и е нацелил точно момента, когато са я закъсали с производството. Но ние всички знаем, че когато дойде лятото - каменица е най-голямата Боза! Там вече найстина пускат чешмата вместо бира.

А холстена нали не забравяте, че го правят в бг - казвам го щото някой хора май си мислят, че пият оригинален холстен.

На който не му понася по-твърдия вкус на загорката, да пие загорка голд :) Столичното си е класика.

абсолютно всички фенове на загорка които познавам спряха да я пият...всички казват, че е спиртосана.

ти си или най големия и фен, или от загорка ти плащат да я рекламираш в нета :laughing:

от загорката в момента няма по голяма спиртовка , последния път 3 бири и незнам кво става и после 3 дена мириша на бъчва......

абсолютно всички фенове на загорка които познавам спряха да я пият...всички казват, че е спиртосана.

ти си или най големия и фен, или от загорка ти плащат да я рекламираш в нета :laughing:

Фен съм и признавам, че е спиртосана. Но е добра на вкус, поне на мен ми харесва.

По-добре спирт от вода; каменицата е подигравка. Последнич път, когато я пих, просто не можех да проумея - това някакъв бъзик ли трябва да е ? А наливна каменица...олеле няма такъв бълвоч.

Засега туборг е с най-балансиран вкус, но кой каквото е свикнал. :)

Астика Лукс...но ходи разбери защо каменица бутат бозата си като имат найстина качествена бира.

• 3 weeks later...

Преди време имаше реклама на Krombacher (все по време на формулата я хващах), че с всяка изпита/купена каса Krombacher се спасява един квадратен метър дъждовна гора. Каквото можах, направих ... :) Иначе.. Krombacher - бира като бира...

Ох, майна, какво магазинче има тук в Buffalo на няма и 20м от блока, в който живея аз. Само специалитети има в него. Като почнеш от локални микропивоварни, през най-доброто от Америка и стигнеш до големите майстори в Европа. Загледах се аз веднага в Celebrator-а, ама реших, че ще изчакам жената да си дойде да пием заедно. Взех си Great Lakes Eliot Ness. Откакто съм в Америка знам за Great Lakes Brewery, че са едни от най-добрите в Америка и чак сега си намерих. Eliot Ness е богат Wiener Lager, въпреки че на етикета казва Amber Lager...ние си знаем откъде точно идва оранжевото пиво... Иначе има хубав, плътен вкус и прави голяма и ароматна пяна. Без да съм фен на lager-ите, съм доволен. Явно наистина са майстори тия другари от Cleveland, OH. Сега само има да си чакам да им пробвам porter-a, който им е най-известната бира, а и аз лично по си падам по porter. В един бар в махалата го има наливно и мисля да полея хокейния мач тая вечер...ама да видим... Ще има ново ревю, ако се наканя.

от загорката в момента няма по голяма спиртовка , последния път 3 бири и незнам кво става и после 3 дена мириша на бъчва......

Aбсолютно ще споделя твоето мнение за Загорката.

А за мен лично бирата е STELA. Добра на вкус не е спиртосана и е нормално газирана.

guiness.

.

в метро я дават от бая време по 4 бутилчици 33cl, отскоро вече и в едно магазинче за сандвичи до нас :rolleyes:

п.с. сега виждам - по-нагоре в темата някой е коментирал, че е тежка... аз лично такова нещо не съм забелязал, но от друга страна и не съм пил повече от две наведнъж. все пак в никакъв случай не е като уиски :blink:

от българските - наскоро пих леденика за първи път от много време и ми хареса :huh:

напоследък каменица, бекс, загорка не ме кефят въобще. едно време пиех такива бири, сега само туборг ми понася без да боли много главата после.

Преди време имаше реклама на Krombacher (все по време на формулата я хващах), че с всяка изпита/купена каса Krombacher се спасява един квадратен метър дъждовна гора. Каквото можах, направих ... :) Иначе.. Krombacher - бира като бира...

УНИКАЛНА БИРА!

НО - да не забравяме и бялата Weihenstephan

туборг, шшшшшуменско и кайзер. па кат са прежала и ми са пие бира за кеф хейникен и лефе :beer: :shy:

относно горните коментари: каменицата я осраха яко, па последния път кат пих загорка от една бира ми са замота главата което определено нямам за цел кат седна да пия биричка

ето и нещо съчинено на по биричка в топло лято през август:

хор от мъже, всеки с халба бира. отпред дебелак с 3 литрова халба :) (соло)

соло: вчера пих си ариана

хора: с ариана празно няма

соло: днеска пия ариана

хора: с ариана лошо няма

соло: утре пак ще пия ариана

хора ариана с дъх на пяна

напоследък каменица, бекс, загорка не ме кефят въобще. едно време пиех такива бири, сега само туборг ми понася без да боли много главата после.

Тя твойта глава е ясна...

Иначе Леденика изглежда супер долнопробна, но вади вкус точно като оранжев Wiener lager и като за проста българска бира много я тача. Krombacher така и не съм пил, а на Weihenstephan съм пил pilsner-а. Жената ходи там миналата година в самата бирария, която е най-старата в света, и донесе. И беше хубава де...то бивало...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...