Jump to content
BulForum.com

Лицензиран Софтуер

Crazy_Hamster

Recommended Posts

batko32 засега държи рекорда!!!  :D

пълен извратеняк! как може да направи такув грях и да даде пари за тия бози!

хехе, току що четох една тема в един друг форум точно за тия 'бози' и отворен/затворен сорс софтуер.

Много хора се изказват за 'тия бози' като за 'бози', но всичкото това отношение идва от всичките слухове и митове, които се разпространяват.

Като са бози, просто ги махнете и си сложете алтернативите, много хора са го направили вече.

Не смятам да навлизам в излишни спорове (цели войни са се водили вече), просто бъдещето може да поднесе някои изненади, за които не сме и сънували. :D

Не отричам че не бих дал толкова пари за тези ундоуси, но тоталното отричане на една идеология не е правилно.

единственото което ме спира да си сложа Linux примерно. е това че и родителите ми използват компа а те не биха са съгласили на друго освен win. съгласен съм с теб за това пълно отричане ама каъо те за нищо не струват!

че кво като сложиш линукс няма да могат да се оправат ли ? всичко което те ползват ще го има и в линукс.само трябва да им кажеш кое кво изкарваш shortcut-и на десктопа и готово ! аз така напраих на майка ми :)

groover groover groover Ако нямах собствена ПЦ фирма нямаше да ми пука дали всичко е лицензирано или не :) Но когато нещата са на твоя гръб едва ли ТИ ще правиш компромиси :)

щом имаш фирмичка тва е др въпрос аз мислех че купуваш за лично ползване. извинявай

Момчета, вие сте късметлии. На мен ми натресоха 200 лиценза за виндовс, офис и още една торба с други продукти на M$ и сега искам, не искам ще трябва да ги ползвам, в името на доброто настроение и разположение на юзърите :D

Момчета, вие сте късметлии. На мен ми натресоха 200 лиценза за виндовс, офис и още една торба с други продукти на M$ и сега искам, не искам ще трябва да ги ползвам, в името на доброто настроение и разположение на юзърите  :D

е да, ама нито са на твоя компютър, нито си ги плащал от джоба си...

така че не виждам за кво се оплакваш

user-ите доволни ли са ? доволни са ! кво повече ?

е да, ама нито са на твоя компютър, нито си ги плащал от джоба си...

Напротив! Ей тая българска логика не я разбирам.

Тези милиони, дето ги платиха на Мицромек за тия лицензи са точно от моя и твоя (ако плащаш данъци) джоб - т.е. бюджетни парици :evil

aaa, за тези лицензи ли ставало дума !?!

чак сега загрях

ОК, тогава съм съгласен с теб, и аз плащам данъци, но само в частта за безсмислието на сделката с М$

иначе не съм съгласен с идеята, поради това че на теб не ти харесва, да ограничаваш свободата на избор на потребителите на които си админ, принуждавайки ги да ползват някакви "заместители", вместо оригинала който ги прави щастливи ;)

(последното го казах не съвсем сериозно, просто ми прави впечатление че напоследък все Били и компания са ви в устата, нещо прекалено често, въпреки твърденията "нееее ние нямаме нищо против тях", "неее няма никакво протовопоставяне м/у някакви хипотетични лагери" и т.н. )

(последното го казах не съвсем сериозно, просто ми прави впечатление че напоследък все Били и компания са ви в устата, нещо прекалено често, въпреки твърденията "нееее ние нямаме нищо против тях", "неее няма никакво протовопоставяне м/у някакви хипотетични лагери" и т.н. )

Абсолютно не си прав.

Преди да стане далаверата с лицензите имахме два варианта:

1. Да продължим да ползваме незаконно виндовс.

2. Да преминем на решения с отворен код и да си стане всичко законно.

Къде в по-горните две възможности виждаш "насилие" от моя страна, като администратор?

Насилието дойде по-късно, когато ни натрапиха лицензите.

Моето отношение против Бил не се базира на това, че съм "фен" на нещо друго (то аз не съм фен на нищо :woot ). Тук става въпрос за методите на горецитирания пич и на подопечните му, особено в родната ни държавица.

Като данъкоплатец и гражданин на България, категорично не съм съгласен с безумното харчене на държавни пари и силовото налагане на продуктите Мицромек в държавната администрация и образованието. Това вече би трябвало да е ясно и на децата.

От бачкането ми купиха Macromedia Studio MX 2004 - всичко друго - pirated & GPL ;) Иначе аз с мойте доходи не мога да си позволя засега да си купувам лицензен софтуер.Още повече има софтуер със затворен код който за съжаление няма безплатен аналог :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...