Jump to content
BulForum.com

Лицензиран Софтуер

Crazy_Hamster

Recommended Posts

Тази тема може и да е обсъждана,но се пак аз искам да питам:Имате ли лицензиран Софтуер на вашето ПЦ?Ако да за колк лв? Аз лично имам една игра Paradise Cracked на български за 20 лв и тва ми е сичко.А оня от Мрежата може да ме цунка знаете къде "Ползвайте само лицензиран Софтуер...дрън дрън." Ние кво да не сме банки при минимална заплата от 130лв една игра за 50,60,70лв ми се струва не6то множко. А на Вас?

onq ot mrejata ima nahalstvoto da spomene i "muzika". software-OK,moje nqkoj den i da si kupq (sam ne si vqrvam), ama muzika, da me pro6tava, ama nikoga!!!!!!

:P az na onq slabotelesniq ot mrejata moga da mu kaja mnogo zdrave samo s tiq moshtni zaplati kak da izkrunkam ot nashte pari da si kupq originalen software to vijte samo edna nova originalna igra za PS2 e 150 leva s 130 leva minimalna zaplata kak da stane tova :ph34r:

аз като имам sotware на пц-то си за около 20 000$ мислиш ли че съм дал и един лев за него?! Ако се смята, че преди 2 години давах по 5 лева за микс ЦД със софтуер, значи все пак съм си купувал софваре-то, дал съм около 20-30 лева :P

имам една легална mp3-ка :evil

когато mp3.dir.bg пускаха сайта, като абонат на пощата, получих зарибително писмо с което ми даваха кредит 20 стотинки и ме призоваваха да ида да си купя mp3-ка от новия им сайт

Licenzirania softuer e za firmi, koito mogat da si pozvoliat da si go kupiat.

Dori zaplatata mi da e 1000lv (a tia ne e) pak niama da moga da si pozvolia da si kupia licenziran Windows XP i Office 2003 Pro (samo za tiah cenata moze da stigne nad $500).

Neznam zashto vaobshte niakoi se zabluzdava che moze da prinudi redovia potrebitel v BG da si plashta za softuer. Tova e neposilno za nas! :angry1

Tezi deto karat skapite vozila (neznam zashto no nai-chesto sa s nemski nomera) mogat da si pozvoliat takav razhod, no uvi na tiah PC-ta ne im triabvat.... Vse-edno na men da mi dadat 400 gramova presovka trotil........ a mi ne mi triabva..... :wacko:

имам една легална mp3-ка  :evil

когато mp3.dir.bg пускаха сайта, като абонат на пощата, получих зарибително писмо с което ми даваха кредит 20 стотинки и ме призоваваха да ида да си купя mp3-ка от новия им сайт

Кви са тея работи, бе на мен не са ми пратили такова нещо :angry: .

Vse-edno na men da mi dadat 400 gramova presovka trotil........ a mi ne mi triabva..... :wacko:

:D

Ако все пак, някой, някъде, някога ти даде 400г тротил - обади се! Аз се сещам за доста полезни употреби на материала...

Иначе лицензирания софтуер е хубаво нещо - ще получаваш безплатно или на по-ниска цена нови версии, плъгини към него, поддръжка... Но аз съм възпитаван другояче - на хубавото бързо се свиква, а после е много трудно да се справиш без него, като му свикнеш.

StarCraft, WarCraft III, Celtic Kings и още една май имах, но не знам каде е и не мога да се сетя за името :cry

Иначе тия дни ще си купувам оригинален Blade Runner за 24 кинта от П0лсар.

Dori zaplatata mi da e 1000lv (a tia ne e) pak niama da moga da si pozvolia da si kupia licenziran Windows XP i Office 2003 Pro (samo za tiah cenata moze da stigne nad $500).

fon_tomov, защо трябва да плащаш за Виндовс и офис, има си прекрасни алтернативи - Linux, Openoffice, с които ще бъдещ чист пред закона като планински ручей :)

Лошото е, че хората се вкопчват за нещо, с което са свикнали и не смеят да пробват дори по-добрите алтернативи.

Аз бях подготвил едно мащабно преминаване към Linux/Openoffice (около 250 работни места), размахвайки "томахавката на закона за авторските права". Обаче Редмънци ми извъртяха кофти номер (заедно с идиотите от МОН и ДА) - заляха ни с лицензи за Виндовс и юзърите казаха: "Ето, видя ли, сега сме редовни" и категорично отказаха да си сменят средата :(

Аз бях подготвил едно мащабно преминаване към Linux/Openoffice (около 250 работни места), размахвайки "томахавката на закона за авторските права". Обаче Редмънци ми извъртяха кофти номер (заедно с идиотите от МОН и ДА) - заляха ни с лицензи за Виндовс и юзърите казаха: "Ето, видя ли, сега сме редовни" и категорично отказаха да си сменят средата :(

....е опиум за народа. Во истина ти казвам! Зомбира юзъра. Вуду. Сугестология. Залива те от всякъде - вестници, телевизии...

Аз доста хора съм успял да убедя да минат на алтернативите - и не ми беше трудно, пак благодарение на изпълненията на Сикромофт - заради привичката им да променят EULA когато им скимне, както им скимне и то със задна дата. Друг коз е съпорта. Каква ти е ползата от монопол върху съпорта като клиент?! Никаква. Ей на - 2007 спират поддръжката на 98 и щещ нещещ трябва да даваш пари за ХР - нищо, че 98 ти върши идеална работа за целите на фирмичката ти и нищо не налага смяната, освен Сикромофт. А ако това беше отворен код? Ами карай си с него докато си доволен - винаги можеш при проблем да се обърнеш към някой, който разполагайки с кода на програмата, да е в състояние да ти помогне. Да не споменаваме възможността пак някой, имайки сорса и като не е възпрепятстван от права и адвокати, да ти преработи софтуера така, че да е най-удобен за теб и да съдържа функционалност, каквато на теб лично ти трябва! Здравия разум сам ти посочва правилния избор.

ДА! Имам лицензиран софтуер - този който съм си писал сам evil2.gif. Но като отчетем факта, че е писан на нелицензирано Delphi, което струва $4-5000, значи май май не е много лицензиран w00t2.gif

....е опиум за народа. Во истина ти казвам! Зомбира юзъра. Вуду. Сугестология. Залива те от всякъде - вестници, телевизии...

Може и тва да е причината, но понеже повечето са кухи лейки, не знам дали вуду магията би им подействала :woot По-скоро ефекта идва от вездесъщата човешка глупост :bgrin:

Тази тема може и да е обсъждана,но се пак аз искам да питам:Имате ли лицензиран Софтуер на вашето ПЦ?Ако да за колк лв? Аз лично имам една игра Paradise Cracked на български за 20 лв и тва ми е сичко.А оня от Мрежата може да ме цунка знаете къде "Ползвайте само лицензиран Софтуер...дрън дрън." Ние кво да не сме банки при минимална заплата от 130лв една игра за 50,60,70лв ми се струва не6то множко. А на Вас?

Имам Уин98 закупен през зимата на 10.01.98-ма защото "демото" с което бях преди това, на 01.01,98 радостно изписка "на червен прозорец" че траял-периода му бил изтекъл и няма да може да бачка :woot Знам, че е глупост , но си купих лицензен за 165$ "промоция ОЕМ " :) Имам и лиценз за ДОС 6хх май дадох 30 Лева за него......ааааааааа......и лиценз за Уин95 купен 96-та ......150$, Офис 97 "голяма набутка" 240$ Heroes IV я имам "подарък"но никога несъм иа инсталвал........и знам ли още колко простотии дето НЯМАМ лиценз за тях се подмятат по ПЦ-то

П.С.

И FreeSCO имам лицензно :woot :woot :woot .......... ШЕГА РАЗБИРА СЕ :punk

Когато дисковете станат софтуер може и да имаме. ;)

а на дисковете няма ли софтуер ? имам една панда антивирус с 6 месечен ъпдейт :Р дойде с PC Magazine.Инъче не съм си купувал лицензирана игра или някъв уиндоус или нещо такова.Пък нямам такова намерение :tongue

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...