fashion_m Posted April 10, 2008 Share Posted April 10, 2008 И така, дъното ми е Асус P5K/EPU, чипсет P35. "Mainboard temperature" ми е около 40 градуса idle към 45 градуса под товар (3D игри) Проц-а е Е8200, ~35 градуса idle и до около 45 под товар Видеото е Асус EN8600GT silent (с пасивно охлаждане) и е към 45 idle и до към 60 под товар (понякога до 65) Искам да попитам нормални ли са тези температури? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 10, 2008 Share Posted April 10, 2008 Да. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fashion_m Posted April 10, 2008 Author Share Posted April 10, 2008 Да. Мерси. По принцип се интересувах най-вече от температурата на дъното (чипсета), защото ми се стори малко висока, но може и да се бъркам Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDL1Ke Posted May 31, 2008 Share Posted May 31, 2008 За да не пускам нова тема ще питам в тази. Нормално ли е процесора(Athlon x2 4800+) при товар да ходи до 55-56 градуса? Някак си много ми се струва за процесор и затова питам Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted May 31, 2008 Share Posted May 31, 2008 За да не пускам нова тема ще питам в тази. Нормално ли е процесора(Athlon x2 4800+) при товар да ходи до 55-56 градуса? Някак си много ми се струва за процесор и затова питам Нормално е. С боксов охладител си нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDL1Ke Posted May 31, 2008 Share Posted May 31, 2008 Нормално е. С боксов охладител си нали? Да. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted June 22, 2008 Share Posted June 22, 2008 Процесора ми е AMD Athlon64 X2 4000+. Стандартно работи на 2.1 GHz, оверклокнат на 2.8. Използвам програмата Stress Prime 2004 Orthos за 100% натоварване. За засичане на температурата използвам Everest и SpeedFan. Докато работи програмата достига някакви невероятни температури (поне за мен) от 85-90 градуса. Интересното е обаче, че като спра програмата темп. веднага пада с 20-тина градуса. Също така не мога да достигна такава темп. при нормални условия (архивиране, компресиране, игри). Въпроса ми е тази темп. реална ли е? И как е възможен такъв рязък спад? Също така забелязах, че дори при натоварване темп. на двете ядра, които се показват поотделно, са доста по-нормални. А в темп. на видео картата има графичен процесор и диод на графичния процесор. Когато някой каже "държи ми 60 градуса" напр. за графичния процесор ли става дума? А темп., поне при мен, на паметта на графичния процесор е горе-долу колкото тази на графичния процесор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted June 22, 2008 Share Posted June 22, 2008 Еми лично при мен ги показва реално , при теб не се знае защо се получава така . Това не е възможно да спада с толкова и да се качва отново само с пускането на програма , която не натоварва изобщо процесора или се бъркам нещо . Както и да е , температурите на процесорите ги пише в биоса май . п.п. Сигурно имаш някакъв процес , който в случея обърква нещата . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted June 22, 2008 Share Posted June 22, 2008 Еми лично при мен ги показва реално , при теб не се знае защо се получава така .Това не е възможно да спада с толкова и да се качва отново само с пускането на програма , която не натоварва изобщо процесора или се бъркам нещо . Както и да е , температурите на процесорите ги пише в биоса май . п.п. Сигурно имаш някакъв процес , който в случея обърква нещата . Всъщност програмата е за стабилност на процесора и натоварва на макс. Както казах със стандартните процеси, които използвам не мога да загрея процесора до толкова, ама нали трябва да се застраховам. Например в момента опитвам с архивиране на видео файл (не че някога архивирам видео освен ако не е в игра, която архивирам, ама това прави най-голям товар при архивация): натоварване 90-95% и дъжи 68 градуса + няколко градуса, защото сега е малко по-хладно от одеве когато писах другия пост и пак е далече от 85-90. Сега обърнах внимание, че не само при пускане на тази програма се получават резките промени в темп. Като пусна нещо дето натоварва веднага мята 10 градуса отгоре и после като се спре пак рязък спад от 10-20. В биоса си показва близо до това след спада, но не знам дали това по време на товар е реално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StillOpossum Posted June 29, 2008 Share Posted June 29, 2008 Нормално е да има разлика между ненатоварен процесор и при пуснат Prime, при мен прави около 30°С разлика (Е2180 с боксовия). По-притеснително е ако няма такава разлика, значи нещо се е объркало по охлаждането. 85-90°С е доста висока температура и по-скоро бих се притеснил за нея, но ме съмнява дали е реална, пипни радиатора до основата, и виж дали пари. Ако не можеш да задържиш пръста значи е време да намалиш овърклока и да смениш охлаждането. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeon Posted June 29, 2008 Share Posted June 29, 2008 Няма да се плашиш-моя Celeron в idle си седи на 45-46...с боксовото охлаждане натоварен е удрял 70...ама сега с Arctic-a повече от 58 не качва Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.