gado Posted April 10, 2008 Share Posted April 10, 2008 Здравейте ! Днес си инсталирах нова видео карта. Когато дойде време да качвам драйверите, се оказа че, DVDто не може да прочете инсталационният диск. Повторих процедурата с друг диск - същата работа.Когато обаче поставих диск който съм записвал с Неро преди няколко дни го отвори. Последователно пробвах с няколко купешки дискове които със сигурност са работещи, отново не ги отваря (няма и съобщения за грешки). След това пробвах с записвани дискове, никакъв проблем - отваря си ги с овации. Някой има ли идея какво се случва ? Ще съм много благодарен ако можете да ми помогнете с решаването на този проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted April 10, 2008 Share Posted April 10, 2008 Дръпни си драйверите от сайта на производителя, докато разбереш какво става с дисковете Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted April 10, 2008 Share Posted April 10, 2008 какво ти е двд-то аз си имам подобни проблеми с CDRW и моето нещо не се разбират а със старата писачка си е ок пробвай да си флашнеш с най новия Firmware ... може и да се оправи Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 10, 2008 Author Share Posted April 10, 2008 ДВДто е TEAC DVD-RW DV - W518GD и в нета го има като стока, но нищо повече. Само в някакъв руски сайт ми позволяват срещу едно СМСче да си дръпна Firmware , но тази няма да я бъде ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted April 10, 2008 Share Posted April 10, 2008 ДВДто е TEAC DVD-RW DV - W518GD и в нета го има като стока, но нищо повече. Само в някакъв руски сайт ми позволяват срещу едно СМСче да си дръпна Firmware , но тази няма да я бъде ! моето е lite on има сумати Firmwares някви хакнати нз си какви ... луда работа явно днешните DVD-RW не са мн мн съвместими Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted April 10, 2008 Share Posted April 10, 2008 Не започвай с тежката артилерия наречена firmware update. Първо провери настройките за transfer mode на IDE контролера. Ако е на PIO, промени го на DMA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 10, 2008 Author Share Posted April 10, 2008 Не започвай с тежката артилерия наречена firmware update. Първо провери настройките за transfer mode на IDE контролера. Ако е на PIO, промени го на DMA. Ами първи канал си е на : DMA if avaiable current transfer mode : Ultra DMA mode 5 Втори канал е на : DMA if avaiable current transfer mode : PIO mode Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted April 11, 2008 Share Posted April 11, 2008 Ами това е проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted April 11, 2008 Share Posted April 11, 2008 Еми аз имах същият проблем с BTC записвачка (много страр модел) от 2001 година , обаче четеше само оригинални дискове , а записваните с неро , не ... вече не я използвам ама пак ли там трябва да е проблема ? Не знам изобщо от какво може да е ! На мен ми казаха да не е мъча и да си взема нова . п.п. И при мен се получи след смяна на видео карта или гадно съвпадение просто . Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 11, 2008 Author Share Posted April 11, 2008 Ами това е проблема. Да де ама по никакъв начин не мога да променя тази стойност на секондари канал. Поне не и от дивайс мениджъра (прозорчето не позволява промяна) Някакви идеи от къде другаде мога да го променя ? Едит : Секондари стана ултра ДМА 4 мод. Но провлемът си остава !! На мен ми казаха да не е мъча и да си взема нова .п.п. И при мен се получи след смяна на видео карта или гадно съвпадение просто . Записвачката ми е на една година. И да, гадно съвпадение е . Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted April 11, 2008 Share Posted April 11, 2008 Що не я занесеш на проба у някой приятел? Поне ще знаеш дали записвачката работи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 11, 2008 Share Posted April 11, 2008 Щом е паднала на PIO и сега се е оправила до DMA, провери и смени кабела на писачката. 80-пинов ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted April 11, 2008 Share Posted April 11, 2008 много ме съмнява това да ти е проблема сложи си я на отделно иде с обикновенно кабелче - ако случайно се оправи ще е мн странно де Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 11, 2008 Author Share Posted April 11, 2008 Щом е паднала на PIO и сега се е оправила до DMA, провери и смени кабела на писачката. 80-пинов ли е? Да 80 пина . Но не мога да се светна кои котлон е включен маа му ! Как така чете записани дискове а матричните неще ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vastril4o Posted April 11, 2008 Share Posted April 11, 2008 Аз прозвеждам дискове и от личен опит ти казвам че проблема идва от стампера (матрицата) от която се излива диска, понякога дори професионални писачки не могат да отварят определена информация, а иначе ако сложиш диска на някое куче марка плеърче няма да имаш проблем... Проблема се решава по следния начин: дърпаш от нета и гориш на цд/двд , ако диска е правен на твоето цд/двд, проблеми няма В офиса сме пробвали да инсталираме фирмлери и сякакви други софтове за определения плеър ама не можем да го отстраним този проблем (SONY и PLEXTOR са проблемни, LG и плоча да му сложиж ще я прочете ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 12, 2008 Author Share Posted April 12, 2008 Щом е паднала на PIO и сега се е оправила до DMA, провери и смени кабела на писачката. 80-пинов ли е? Явно от кабелът е !! Включих комбото на другият куплунг който е монтиран на жицата и нещата се оправиха до някъде. В смисъл че сега вече отваря и чете ,само някои дискове които са на CDFS не ги харесва и упорито отказва да чете mikro CD. Значи в Понеделник сменям жицата и качвам допълнително един дърт ДВД четец с кристална леща, който може и керемида да прочете. И дано с това ядовете да свършат !!! Thank you people ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 12, 2008 Share Posted April 12, 2008 Някои устройства (вкл. моя Asus) четат записани дискове до 12х, докато заводските ги четат на 16х. Разликата в скоростта от около 6 МБ/с може и да се е оказала достатъчна ако кабелът е кофти, да не може да чете заводските. Па макар тия 16х да се постигат едва в края на диска. И Windows-а намалява режимите от DMA до PIO при проблеми при работата с устройството от лош кабел примерно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.