Jump to content
BulForum.com

Проблем с четенето на заводски дискове

gado

Recommended Posts

Здравейте ! Днес си инсталирах нова видео карта. Когато дойде време да качвам драйверите, се оказа че, DVDто не може да прочете инсталационният диск. Повторих процедурата с друг диск - същата работа.Когато обаче поставих диск който съм записвал с Неро преди няколко дни го отвори. Последователно пробвах с няколко купешки дискове които със сигурност са работещи, отново не ги отваря (няма и съобщения за грешки). След това пробвах с записвани дискове, никакъв проблем - отваря си ги с овации. Някой има ли идея какво се случва ? Ще съм много благодарен ако можете да ми помогнете с решаването на този проблем. :bgrin:

какво ти е двд-то :unsure:

аз си имам подобни проблеми с CDRW и моето нещо не се разбират а със старата писачка си е ок :wacko:

пробвай да си флашнеш с най новия Firmware ... може и да се оправи ;)

ДВДто е TEAC DVD-RW DV - W518GD и в нета го има като стока, но нищо повече. Само в някакъв руски сайт ми позволяват срещу едно СМСче да си дръпна Firmware ;) , но тази няма да я бъде !

ДВДто е TEAC DVD-RW DV - W518GD и в нета го има като стока, но нищо повече. Само в някакъв руски сайт ми позволяват срещу едно СМСче да си дръпна Firmware ;) , но тази няма да я бъде !

моето е lite on има сумати Firmwares

някви хакнати нз си какви ... луда работа

явно днешните DVD-RW не са мн мн съвместими

Не започвай с тежката артилерия наречена firmware update. Първо провери настройките за transfer mode на IDE контролера. Ако е на PIO, промени го на DMA.

Не започвай с тежката артилерия наречена firmware update. Първо провери настройките за transfer mode на IDE контролера. Ако е на PIO, промени го на DMA.

Ами първи канал си е на : DMA if avaiable

current transfer mode : Ultra DMA mode 5

Втори канал е на : DMA if avaiable

current transfer mode : PIO mode

Еми аз имах същият проблем с BTC записвачка (много страр модел) от 2001 година , обаче четеше само оригинални дискове , а записваните с неро , не ... вече не я използвам ама пак ли там трябва да е проблема ?

Не знам изобщо от какво може да е !

На мен ми казаха да не е мъча и да си взема нова .

п.п. И при мен се получи след смяна на видео карта или гадно съвпадение просто .

:laughing:

Ами това е проблема.

Да де ама по никакъв начин не мога да променя тази стойност на секондари канал.

Поне не и от дивайс мениджъра (прозорчето не позволява промяна) :wir Някакви идеи от къде другаде

мога да го променя ?

Едит : Секондари стана ултра ДМА 4 мод. Но провлемът си остава !!

На мен ми казаха да не е мъча и да си взема нова .

п.п. И при мен се получи след смяна на видео карта или гадно съвпадение просто .

:laughing:

Записвачката ми е на една година. И да, гадно съвпадение е .

много ме съмнява това да ти е проблема ;)

сложи си я на отделно иде с обикновенно кабелче - ако случайно се оправи ще е мн странно де :woot

Щом е паднала на PIO и сега се е оправила до DMA, провери и смени кабела на писачката. 80-пинов ли е?

Да 80 пина . Но не мога да се светна кои котлон е включен маа му ! Как така чете записани дискове а матричните неще ?

Аз прозвеждам дискове и от личен опит ти казвам че проблема идва от стампера (матрицата) от която се излива диска, понякога дори професионални писачки не могат да отварят определена информация, а иначе ако сложиш диска на някое куче марка плеърче няма да имаш проблем... Проблема се решава по следния начин: дърпаш от нета и гориш на цд/двд , ако диска е правен на твоето цд/двд, проблеми няма :) В офиса сме пробвали да инсталираме фирмлери и сякакви други софтове за определения плеър ама не можем да го отстраним този проблем (SONY и PLEXTOR са проблемни, LG и плоча да му сложиж ще я прочете :D )

Щом е паднала на PIO и сега се е оправила до DMA, провери и смени кабела на писачката. 80-пинов ли е?

Явно от кабелът е !! Включих комбото на другият куплунг който е монтиран на жицата и нещата се оправиха до някъде. В смисъл че сега вече отваря и чете ,само някои дискове които са на CDFS не ги харесва и упорито отказва да чете mikro CD. Значи в Понеделник сменям жицата и качвам допълнително един дърт ДВД четец с кристална леща, който може и керемида да прочете. И дано с това ядовете да свършат !!! :lol: :punk

Thank you people !

Някои устройства (вкл. моя Asus) четат записани дискове до 12х, докато заводските ги четат на 16х.

Разликата в скоростта от около 6 МБ/с може и да се е оказала достатъчна ако кабелът е кофти, да не може да чете заводските. Па макар тия 16х да се постигат едва в края на диска. И Windows-а намалява режимите от DMA до PIO при проблеми при работата с устройството от лош кабел примерно.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...