jimmyb Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 Имам следния проблем с Виста на лаптоп. Бях с 1Гб (2 по 512Мб ) памет. Вистата си е разпознаваше и бачкаше без проблем. Преди няколко дни и сложих 2Гб (2 по 1Гб), но Вистата продължава да си ползава 1 Гб. В Евереста показва, че имам на двата слота за памет по 1Гб памети, т.е. 2Гб. Дава че ряботят в Dual Channel. Биоса си показва че има 2Гб. Имам инсталиран XP нa същия лаптоп и си ги разпознава 2Гб без проблем и си бачка с тях, но Вистата не ще. Паметта е Samsung, DDR2-667 Някой имал ли е подобен проблем? Не мога да си го обясня на какво се дължи това Може би се задава някъде на Вистата с колко памет да работи или нещо подобно Някви идеи? Интересното е, че task manegera показва 1 Гб, а System properties 2Gb Ето два скрееншота: (от Вистата и Евереста) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 В биос нямаш ли reset configuration info. И колко ти показва че имаш когато прави qiuck test в биоса? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmyb Posted April 10, 2008 Author Share Posted April 10, 2008 в биоса си показва 2гб. XP-то също си показва 2 гб, само тъпата Виста се бъгва нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Можеш в името на експеримента да си качиш някакъв 3D Mark (PC Mark) и да го пуснеш под вистата и под ХР и да сравниш резултатите. Ако не са драстични разликите - означава, че вистата все пак си ползва паметта, а проблема е "козметичен"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 Ако ти се занимава я преинстални и виж дали ще има резултат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.