carmagedon Posted April 8, 2008 Share Posted April 8, 2008 Изскочи ми много странен проблем. До сега не съм се сблъсквал с нещо подобно. Цялата работа е там, че когато гледам някой клип on-line от Vbox или YouTube звукът ми прави номера. Въртя плъзгача на 'волумето', но никакъв резултат. Решавам да си пусна някоя песен на Winamp и го увеличавам и ЧУДО: увеличава ми се звука и на клипа. Почвам да си играя с волумето на Winamp-а защото просто не вярвам на очите и ушите си, но факт - звука на клипа ми се регулира от Winamp-а. Може песента да е на пауза или на стоп, но мърдам ли плъзгача ми се регулира звука. Искам да отбележа, че този феномен не се случва всеки път, когато искам да гледам някой клип, а само от време на време. Съмнява ме че е свързано с Java скрипта на страницата, но не мога да си обясня как точно, защото ми изглеждат абсолютно несвързуеми двете неща. Ако някой има някъква идея моля да даде малко акъл как мога да го оправя, защото колкото е чудно, толкова и ме дразни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 8, 2008 Share Posted April 8, 2008 Провери Winamp-a изхода му къде отива. Най-вероятно не е на DirectSound, а е на WaveOut. При directsound всички програми си имат свои параметри за нивото на звука, защото системния компонент миксира изходите от програмите. Ctrl+P -> Plugins -> Output. Освен ако нямаш специална причина за обратното, трябва да е на DirectSound. А волумето на Wave в Volume Control контролира глобално този канал на звуковата карта, към който се подава сигнала от directsound-a. Pri waveOut уинампа регулира директно канала на звуковата карта. Това е връзката. Ти между другото чувал ли си за Windows Volume Control? (sndvol32.exe) Link to comment Share on other sites More sharing options...
carmagedon Posted April 8, 2008 Author Share Posted April 8, 2008 Volume Control? Май споменаха онзи ден нещо по новините... Иначе всичко беше от plug-in-а на Winampa. Мерси много Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.