Jump to content
BulForum.com

Kvo stana

Viper

Recommended Posts

Tova, 4e CD-to e pro4eteno ot drug CD ROM ne ozna4ava, 4e tvoia CD ROM ne se e precakal. Probvai da go po4istih ili da mu uveli4ish toka na lazera. Spored men tova ne moje da e virus, no vse pak, ako ima po-kompetentni ot men, neka kajat.

EDIT Opaaaa, mai ne razbrah neshto, 4e sega kato pro4itam pak, zapo4vam da se 4udia. Kakvo si vzel, koeto e rabotilo na drug komputar, disk ili CD ROM :confused mai drug CD ROM si vzel :) da ne bi da sa ti na edin kabel i cd-to i hard-a i ako dvete sa ti na master za tova da zabiva, ama to ako dvete sa ti master nadali izobshto pc-to shteshe da trugva

Mislq che tova koeto si napisal ne e dostatachno za da ti razberem i saotvetno da ti razreshim problema,az pone dosta se pocheshih po glavata,utochni se za da ne ni karash da mislim za 10 versii na problema.

EDIT:Pone kaji dali probvash s edno i sashto CD na CD ROMA,inche mai naistina problema ti idva ot kabelite..a do tova dali e virus...100 % NE E...kak moja da si pomislish we pich... :tongue

надали е от кабелите, щом досега е работил, и изведнъж е спрял да разпознава. (не вярвам да не е сложил правилно кабелите и настройката за Master/Slave).

Така че проблемът сигурно е софтуерен (ако действително изведнъж е спряло без да пипа нищо по хардуера и БИОС).

Ако е така и нищо друго не помага, пробвай да преинсталираш драйвера на сиди-то (първо Uninstall в дивайс мениджъра и после рестарт).

Някъде имаше подобна тема, където причината беше една програма - Pinnacle Studio, която слага SCSI драйвер от което сидирома въобще не работеше. Т.е. виж си Device Manager дали няма някоя питанка :)

надали е от кабелите, щом досега е работил, и изведнъж е спрял да разпознава. (не вярвам да не е сложил правилно кабелите и настройката за Master/Slave).

Така че проблемът сигурно е софтуерен (ако действително изведнъж е спряло без да пипа нищо по хардуера и БИОС).

Ако е така и нищо друго не помага, пробвай да преинсталираш драйвера на сиди-то (първо Uninstall в дивайс мениджъра и после рестарт).

Някъде имаше подобна тема, където причината беше една програма - Pinnacle Studio, която слага SCSI драйвер от което сидирома въобще не работеше. Т.е. виж си Device Manager дали няма някоя питанка :)

taka kakto ti kazva6 e . Zapo4na kato sloji edno prezapisvaemo CD A dnes neznam brat mi kvo e pravil ama pak raboti CD-ROMa . Az dokolkoto razbrah ni6to ne e napravil ama 6a vidim kvo 6a stane. :wacko:

Neka da izloja kak sa neshtata pri men-imam i az podoben problem (moje bi dori syshtiya),moje da stane po-yasno (poneje shte byda podroben).

Vzeh si CD-RW Liteon 32/12/10 nova sys 6 mes.garancia.7 mes.raboti idealno.na 8-ia pochna da pravi problemi (zapisal byah samo okolo 80 diska):

1.nyakoi diskove,vyrti po mnogo i posle kazva,che nyama disk v neya.

2.drugi diskove gi vijda,obach kato se opitam da otvorya nyakoya papka v tyah-zabiva.(a nyakoi papki i faylove v tezi diskove si gi vijda,otvarya i kopira na harda bez problemi).

drugi faylove (film-avi-315MB)-trygva filma ot diska,kazvam si-dobre-shte raboti,spiram go,davam mu da se kopira na harda da si go gledam ot tam,kopiraneto stiga donyakyde i posle spira(kompa ne zabiva v tozi sluchay).

3.treti diskove pyk si vyrvyat vinagi idealno.Tuk tryabva da utochnya:NE ZAVISI ot cenata na diska (za da ne kajete "vzemi si hubavi diskove" -Verbatimi dva ne iska da mi gi vidi,Samsung i Traxdata povecheto mi trygvat,Princo nikoga ne mi trygvat,a byah vzel edni noname po 43st. na disk-ot tyah sym nay-dovolen,no poveche ne namerih syshtite.

proverih si Liteona na drugi 2 kompa-syshtata rabota-yavno ne e nito ot kompa,nito ot drayverite,nito ot jumperite i BIOS-a.(samo ne sym go probval oshte s drug kabel,zashoto mnogo trudno mu vadya i slagam kabela)

(Prim master i prim slave mi sa hardove,a CD-RW-to mi e sec.master)

Drayverite mi sa Windowskite (na 98 i na XP) , (dvata Wina si vijdat Liteona i modela mu -LTR 12101B bez nikakyv problem) , (ne sym slagal drugi,zashtoto mi go dadoha bez disk,a na sayta na Liteon vyobshte nyama pokazan takyv model,Sandrata i Aidata syshto pravilno mu vijdat modela)

Ako moje nyakoy da mi dade url za drayveri (s koito moje bi shte vyrvi po-dobre).

probvah da go pochistya sys specialen disk i technost (9 lv. dadoh)-polza nikakva.zanesoh go na MOSTa da mi go opravyat,opraviha go uj,raboti 2 sedmici idealno,i posle pak kato predi remonta(malko po-dobre-s po malko diskove pravi problemi,otkolkoto predi).

Stranno e,che mnogo diskove tu ne mi pravi problemi s tyah,tu pravi,i to v razlichna stepen,bez da sym dori vadil diska ot ustroystvoto.

Kurioz,Nero 6 ponyakoga mi vijda i zapisva diskove,koito Windows Explorera,IE i Operata ne mogat.posle puskam diska na drug komp-raboti idealno,slagam go na moya-Neroto pak go vijda i zapisva,WinExpl pak ne shte.....

Molya,obyasnete ni (na Virus i na men) kakvo stava,bez da se podigravate,che sme kupili bokluci - tolkova pari sme imali...

Nibelung, аз да ти кажа, не е виновна записвачката ти само, а самите дискове.

Имам LiteON, и записвам и чета всякакви дискове, не съм имал проблеми с четенето на дискове, и от приятели, докато един приятел не ми донесе около 200 диска с филми да си избера. Тея дискове били правени от негов приятел.

Оказа се, че имам абсолютно същия проблем като теб, при 1/3 от дисковете зацикля и мноого бавно се оправя, обикновено просто вадя диска по средата на зациклянето. После пробвам пак и става, но много бавно, с под 1 МБ/сек, третия път пак като първия. Викам бахмааму, призля ми.

Останалите дискове пък си ги четох без проблеми.

Специално след това изредих всички мои дискове (записвам ги на 16х), чете ги без проблем. Това стана преди 2 месеца. Оттогава нямам проблем.

Извода е че някои хора си записват дисковете на ръба на максималната допустима за дисковете, която нерядко е доста под означената на диска.

Ненапразно са казали хората, че на повече от 24х не трябва да се записва.

Това че пише 48 или 52 е заблуда! Дори и да стане, записа е много ненадежден.

syglasen no ima i dr varqnt ako si 4uval 4e tezi cd za4istva6tite ne vyr6at nikakva rabota ili pone nikakva nai dobre e da si otvori6 sam cd to i da go iz4isti6 probvai i sy6to taka zapisvai napo niski4ka skorost ot 32 moq syvet pyk bilo to i za data life:>

da be i az sym s Lite on i mai za edno i sy6to stava vypros . Ina4e dosega ne mi se e slu4valo takova ne6to ama s prezapisvaemiq Maxell (sled nego i drugi diskove ne6te6e da 4ete) ne6te da raboti a az ne sym go tril mn. pyti toq prezapisvaemiq i nevqrvam resursa da mu e svyr6il.

Ama ima6e i drugi simptomi puskam Nero i slagam CD-RW po4wa da go zapiswa i sled izwestno wreme pi6e RESET OCCURED i CD-ROM a iz4ezwa ot neroto ostawa samo Nero image drive-a.Sled malko izlizam ot neroto puskam go pak i CD-rom a e tam..

Abe spored men ne e ot Diskovete deto slagam (si4ko si 4eta kakto trqaa dori nadraskanite bavno ama slavno:) )Ne e i ot DC-Rom a 6toto Slojih edin 4isto now i pak e sy6toto.A Probwah i na Win98 I tam zacykli. Ne znam kwo e????

• 1 year later...

Тоя път вече наистина мисля 4е е някав вирус.

На един приятел (незнам кво е правил) 160ГБ хард диск е запълнен с папки с разли4ни номера (някаде около 200 папки сигурно) и вътре във всяка им друга папка която е била каточили на кирилица и неможе да се влезе в нея и като пусне6 дос и се опита6 да форматне6 стига до 19 процената и пи6е insivition memory или не6то такова. Сега 6а се мъ4а да го оправя.

На някой да му се е слу4вало такова не6то ?

Тоя път вече наистина мисля 4е е някав вирус.

На един приятел (незнам кво е правил) 160ГБ хард диск е запълнен с папки с разли4ни номера (някаде около 200 папки сигурно) и вътре във всяка им друга папка която е била каточили на кирилица и неможе да се влезе в нея и като пусне6 дос и се опита6 да форматне6 стига до 19 процената и пи6е insivition memory или не6то такова.  Сега 6а се мъ4а да го оправя.

На някой да му се е слу4вало такова не6то ?

Това с меморито е защото стековете са недостатъчно за размера на харддиска. Едит-ни конфиг.сис файла на дискетата, от която зареждаш ДОС-а и увеличи примерно двойно стойностите на директивата STACKS/BUFFERS

Ненапразно са казали хората, че на повече от 24х не трябва да се записва.

Това че пише 48 или 52 е заблуда! Дори и да стане, записа е много ненадежден.

malko e vstrani ot temata no

az ne sam saglasen s tva moita pisa4ka novata e asus 52x32x52x imah staro sony ama izpushi

ta ve4e pi6a samo na verbatim diskove stot prosto pisa4kata otkazva da pi6e na "eftini" diskove kato sky pone ot tqh imah i sq ot kakto s verbatim diskove pisaha samo na 52 audio diskove data video cd si4ko i

si4ko mi se 4ete ot nai starite uredbi govora za audio diskovete do nai novite i cd ta v kola i si4ko taka 4e ne sam saglasen 4e zapisa na 48 i 52 e nenadejden.

stot kolko edin disk e zapisan na po visoka skorost tolkova malkite draskotini po nego ne mu pre4at dokato ako e na 8 ili 12 nai lekata draskotina ste povliq e na pesenta primerno

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...