Jump to content
BulForum.com

Два компютъра и един монитор

Recommended Posts

Имам лаптоп и компютър в мрежа, но нямам втори монитор. Възможнж ли е по някакъв начин да изкарам картината от PC-то на лаптопа по мрежата?

VNC, RDP, XDMCP и др.

Препоръчвам ти VNC - добра поддръжка за всякакви платформи и доста наличен свободен софтуер. Например RealVNC. Пусни едно търсене из форума и ще намериш още информация.

А за да работят, предполагам, че трябва да са качени и на двата компютъра... нали?

На единия (тоя без монитор) се качва сървърната част, а на тоя от който ще гледаш десктопа - клиентската част. Т.е. всеки такъв совфтуер има две части.

Да ... , но няма как да инстална нищо като съм без монитор :(

Без грам предварителна конфигурация е трудна работа. Mоже да пробваш разни гимнастики с linux live cd с пуснато по подразбиране ssh и от там да конфигурираш нещата, ама това ще си е висш пилотаж без да си го правил не "на сляпо".

VKM switch 15лв без кабелите

2пц-та -> 1 монитор, клавиаура, мишка

Само дето наличния монитор е този на лаптопа...

Да ... , но няма как да инстална нищо като съм без монитор :(

Е добре де - иди при приятел, инсталирай го и после през VNC или Remote Desktop се логвай в него.

Ако е Windows аз предпочитам Remote Desktop - доста по-адекватно се държи според мен а и по-бързо. Субективно чувство...... имам приятел с точно обратните впечатления...... пробвай кое ще ти хареса на теб и него ползвай.

От друга страна една клавиатура е без пари почти, а един употребяван 15" LCD монитор за към 50лв всякак ще можеш да намериш а вероятно и по-евтино. Не разбирам защо изобщо имаш такава дилема.

Толкова ако искаш ела ще ти подаря една клавиатура и мишка, остава монитор да си намериш

Ами то ми трябва временно иначе ще си взема монитор... Сега един приятел ми услужи. Благодара много все пак за помощта!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...