aUR0Ra Posted April 4, 2008 Share Posted April 4, 2008 И така, мисля, че темата е на точното място. Имам молба към хората, които са на "ти" с този тип музика.Аз самия слушам някои от по-комерсиалните изпълнители, но никога не съм си давал сметка колко много стилове, подстилове и разновидности е имало Та имам да правя проект по музика за техното и ми трябва по 1-2 известни изпълнители в стиловете : 1.Hardcore Techno 2.Detroit Techno 3.Techno-Funk 4.Hard Techno 5.Minimal Techno 6.Acid techno 7.Tribal Techno 8.Pumping Techno 9.Experimental Techno Целта ми е да пусна по 1 песен на 1 изпълнител от всеки стил.Дано някой се притече на помощ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deflax Posted April 4, 2008 Share Posted April 4, 2008 1.Hardcore Techno - Caustic Window - Humanoid Must Not Escape 2.Detroit Techno - Drexciya - You Don't Know 3.. тоя стил не ми е особено познат 4.Hard Techno - нещо на Mario Ranieri примерно 5.Minimal Techno - задължително Plastikman - Lost и след това Plastikman - Disconnect - двете парчета са микснати в албума и общо са към 8 минути 6.Acid techno - Squarepusher - Venus No.17 (Acid Mix) - най великото acid парче на чичко Squarepusher 7. и 8. също... нямам идея 9.Experimental Techno - AFX - .215061 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted April 4, 2008 Share Posted April 4, 2008 Hardcore Tehcno - Lenny Dee, Paul Elstak Detroit Techno - Juan Atkins, Kevin Saunderson, Richie Hawtin, Derrick May, Jeff Mills Techno Funk/Acid Techno - В повечето случай хората занимаващи се с такав стил сега са били фънк ориентирани преди и е прието "уж" funk, ама не е баш за тва ги слагам под един занменател с Acid'a: Chris, Aaron and Julian, Lawrie Immersion, Luke Vibert, Aphex Twin Hard Techno - Chris Liebing, Adam Beyer, DJ Rush Minimal Techno - Robert Hood, Sleeparchive, Luca Bacchetti С последните три не съм запознат и може би под Pumpin имаш предвид Gabber, Schranz? Gabber - Lady Dana, The Prophet, Rotterdam Terror Corps Schranz - Mario Ranieri, Luke Slater, Chris McCormack. В този ред на мисли мога да кажа че сигурно повече от три години пиша и правя листа описваща голяма част от стиловете в електронната сцена със аудио примери, био и прочие, но има още бая за писане, но някой ден се надявам да го видим тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deflax Posted April 4, 2008 Share Posted April 4, 2008 Techno Funk/Acid Techno - В повечето случай хората занимаващи се с такав стил сега са били фънк ориентирани преди и е прието "уж" funk, ама не е баш за тва ги слагам под един занменател с Acid'a:Chris, Aaron and Julian, Lawrie Immersion, Luke Vibert, Aphex Twin Абе.. не са много за общ знаменател.. но Luke Vibert и/или Aphex Twin са си добър избор Link to comment Share on other sites More sharing options...
aUR0Ra Posted April 4, 2008 Author Share Posted April 4, 2008 Благодаря много за отговорите!Кой знае, може и да се запаля по тая музика!В Уикипедия видях споменатите стилове и избрах "най-чистите", защото нямам време за всички подстилове.Ако се сещате за някой знаменит изпълнител, бил той и от друг стил ми го препоръчайте, барем изкарам нещо на тоя проект Относно пъмпинг техното, видях го още като Jump-up techno ,ако това е от полза, но след като се затруднявате, може и да го прескоча, щото явно не е болка за умиране. Ще съм ви безкрайно благодарен, ако, както deflax, ми предложите и съответните песни на изпълнителите, че да пусна най-яркото им представяне! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deflax Posted April 4, 2008 Share Posted April 4, 2008 Ранните неща на Aphex Twin са си ... techno Задължително чуй албума Polygon Window - Surfing on Sine Waves! Емблематично е За minimal techno - Plastikman (Richie Hawtin) е задължителен - осбено албума Consumed от 1998-а Все пак.. не мога да не пропусна да отблежа че класическото техно като такова.. е .. леко в историята. Ако искаш да чуеш нещо по-модерно можеш да се насочиш към лейбъла Offkey където изродите Raiden... Proket.. Vengeanze.. и Cooh (prowd to be bulgarian ) доста успешно смесват идеите на техното със скоростта на drum and bass музиката във един technoid drum and bass стил.. който мен лично много ме радва... и .. в скоро време даже мисля да се пробвам да довърша и моите technoid проектчета.. за едно technoid лято 2008 Ето го и set-a който ти трябва: http://feeds.feedburner.com/~r/OffKey/~5/1...l1_-_Raiden.mp3 Tracklist: Vangelis - Wounded Animals Jeff Mills - Cloak Cooh - Noisy Sneaker Resound - Ghetto Funk Raiden - Alter Ego Piano Kemal - Cluster Proket - Breakage Aphex Twin - Inkey Luke Slater - Score One Raiden - Chernobyl 4) Elevate Break Raiden - Bite It You Scum Limewax - Golden Path AFX - Elephant Song Proket - Locomotive Raiden - Verb Bleeps Cym 07 Raiden - OK010b Vengeance - Puto Psycho Cym37 AFX - Dub Ø - Hornitus Surgeon - Discipline Raiden - Techno beat 04 Aphex Twin - D Scape Trace - Sniper (re edit) Tech Itch - Alone Jeff Mills - Above Waiting Worlds Lethal - Dirty Pint Shaker Asp Calver Bongos Current Value - Double Pack Raiden - RM Bleeps Raiden - Helium Proket - Show Me Nepta Bleep X101 - Sonic Destroyer (Raiden Mash Up) Limewax - Onkey Aphex Twin - Cock 10 (re edit) Link to comment Share on other sites More sharing options...
aUR0Ra Posted April 8, 2008 Author Share Posted April 8, 2008 Хах, изкарах 5-ца, не е зле.Благодаря за помощта на всички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deflax Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 Хах, изкарах 5-ца, не е зле.Благодаря за помощта на всички. Само 5? Явно преподавателите ти не са и чували повечето от емблематичните изпълнители които изброихме. Не можем да ги обвиняваме... на фона на цялата поп-фолк култура заляла обществото ни... под техно се разбира само... прогресив трайбъл чалгата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 Наистина... 5 е малко за това, което хората ти предложиха. Сигурен съм, че учителят ни е е чувал за нито един от горепосочените, но за съжаление хардкор чалгата владее. Иначе, ако наистина те интересува нещо - това е най-великият сайт за електронна музика за мене. Теоретично. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.