zlobil Posted March 30, 2008 Share Posted March 30, 2008 както някои хора знаят си имам заведение и съм решил да продавам сега такива фрапета мрапета , значи знам че най-лесно ще е да попитам някой барман в заведение как се прави ама все се забравям та реших тука да попитам . как се прави това ванилово фрапе д..ба неговата м..а днеска сигурно съм изхабил 5 литра мляко и не успях да го разпена както трябва , нескафе фрапето го усетихме как се прави ама ваниловото и какаовото нещо яко ни куцат та ако някой знае получава 1 уиски Link to comment Share on other sites More sharing options...
slay Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 Не знам как се прави, но щом както черното фрапе не става с еспресо, а с нес, така и бялото фрапе би трябвало да се получава със сухо мляко, а не с течно Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted April 2, 2008 Share Posted April 2, 2008 Vanilla Frappé Recipe Ingredients: 1 cup low-fat vanilla frozen yogurt 2 cups skim milk 1 teaspoon vanilla extract Cooking Instructions 1. Place all the ingredients in a blender and blend on high speed to combine. 2. Serve in tall glasses. Това намери Гугъл, иначе мисля, че това, което предлагат по разните заведения, е нещо на принципа на разтворимото какао, но с различни аромати - разтваряш го във вода и мляко и разбиваш с миксер за пяна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DR_JELEFF Posted April 2, 2008 Share Posted April 2, 2008 Къде ти се намира заведението... да минем на кафенце...! Може и да ти помогнем с въпросите..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted April 17, 2008 Share Posted April 17, 2008 Ами аз където да съм работил барман,всяко заведение си го прави по свой начин,но най-удачно ми се вижда: 1.Мляко 2/5 от чашата. 2.ванилия(1-2 пакетчета)...май го има вариант и с ампули ама незнам колко се слага. 3.Хопла 1/5 -тая където е течна(където е в кутийка(картонена)-като от мляко една розава е май).Идеята е да згъсти фрапето. 4.Пудра захар или захарен сироп. това цялото се разбива през фрапе(отначало на пулсове да не олее после се згъстява) машината и се слага отгоре бита сметана(от флакон примерно). П.П. виждал съм да слагат и една топка ванилов сладолед(вместо ванилия) и да се разбива с него,ама то се поучава шейк,така че както си прецениш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DR_JELEFF Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Ами аз където да съм работил барман,всяко заведение си го прави по свой начин,но най-удачно ми се вижда: 1.Мляко 2/5 от чашата. 2.ванилия(1-2 пакетчета)...май го има вариант и с ампули ама незнам колко се слага. 3.Хопла 1/5 -тая където е течна(където е в кутийка(картонена)-като от мляко една розава е май).Идеята е да згъсти фрапето. 4.Пудра захар или захарен сироп. това цялото се разбива през фрапе(отначало на пулсове да не олее после се згъстява) машината и се слага отгоре бита сметана(от флакон примерно). П.П. виждал съм да слагат и една топка ванилов сладолед(вместо ванилия) и да се разбива с него,ама то се поучава шейк,така че както си прецениш. Братле, не знам къде си работил като барман, но фрапе ( черно и бяло ), се приготвя с основна съставка нес-кафе! От там нататък, всички видове фрапета ( ванилови или плодови ), се приготвят с основна съставка - сироп ( със съответния вкус ), като изключим какаово фрапе, което се приготвя с основна съставка - какао ( сладко )! Със съставките които си написал, може да си направиш само домашно фрапе ( не и в заведение ), но като разместим малко последователността...! Слагаш в чашата ванилия, в който вид я намериш, ако е на пакетче, слагаш и малко вода... захарен сироп, хопла ( сладка сметана за готвене..! Разбъркваш на уред наречен хамилтън, колкото повече бъркаш, толкова по-гъсто ще стане... после добавяш лед и мляко... Сметана се слага само на какаово фрапе ( по желание на клиента )! Всичките пропорции, ще ги пробваш на вкус, в зависимост от материалите които използваш! Ако Zlobil има въпроси, нека ме пита на ЛС! Gadniqt, не се обиждай братле, просто от години не съм чувал за заведения където още да ползват ванилия на пакетчета или пудра захар...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted April 18, 2008 Author Share Posted April 18, 2008 мерси но се оправих един приятел ме светна как става Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.