xypuh Posted March 29, 2008 Share Posted March 29, 2008 Купих си рам 1вите 3-4 дни нямах никви забележки но след това започва да изкарва син екран оставих само новата рам в слота и пак се рестартира някой да има идей как да го оправя старата рам ми е DDR PC2100 128 а новата DDR(400)3 256 дъното ми е Gigabyte GA-8IEX Благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted March 30, 2008 Share Posted March 30, 2008 Какво ти е захранването (и на колко време) и цялата конфигурация. Рама да не е PQI или V/A-DATA? Провери си дъното/захранването за подути или направо изтекли кондензатори. Ако всичко в системата ти е у ред значи връщай рама и гледай да не е от марките който съм посочил Можеш да пуснеш един мемтест за да си сигурен, че е рама. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xypuh Posted March 30, 2008 Author Share Posted March 30, 2008 Какво ти е захранването (и на колко време) и цялата конфигурация. Рама да не е PQI или V/A-DATA? Провери си дъното/захранването за подути или направо изтекли кондензатори. Ако всичко в системата ти е у ред значи връщай рама и гледай да не е от марките който съм посочил Цялата конфигурация е на 4-5-6 години вмомента съм със 128-осмицата и ядове нямам ама като сложа 256-шестицата започват проблемите На рама пише Blitz Value Plus Захранването съм го сменял с мошно защото ми изгоря на няколко пъти Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted March 30, 2008 Share Posted March 30, 2008 Цялата конфигурация е на 4-5-6 години вмомента съм със 128-осмицата и ядове нямам ама като сложа 256-шестицата започват проблемитеНа рама пише Blitz Value Plus Захранването съм го сменял с мошно защото ми изгоря на няколко пъти Ми щом ти е ново и "нощно" значи е рама, блитц ако се не лъжа бяха A-DATA. Пусни му един мемтест и ще разбереш ако се дъни паметта, също не пропускам и несъвместимост на дъното с рама. Но по-добре направо връщай ако е гаранционна Не случайно те питах за рама дали е PQI, A/V-DATA, кото цяло не са много лоши паметите, но имат адски много дефектни и "куци" бройки Link to comment Share on other sites More sharing options...
xypuh Posted March 30, 2008 Author Share Posted March 30, 2008 Ми щом ти е ново и "нощно" значи е рама, блитц ако се не лъжа бяха A-DATA. Пусни му един мемтест и ще разбереш ако се дъни паметта, също не пропускам и несъвместимост на дъното с рама. Но по-добре направо връщай ако е гаранционна Не случайно те питах за рама дали е PQI, A/V-DATA, кото цяло не са много лоши паметите, но имат адски много дефектни и "куци" бройки Точно това е че не мога да стигна до Мемтеста като сложа рама и просто не ми позволява само се рестартира.. ако има друг начин "давай" го да видя дали ще стане Рама е купен преди 3-4 месеца има гаранция оставаща или 1 год и 7-8 месеца или само 7-8 месеца Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted March 30, 2008 Share Posted March 30, 2008 Точно това е че не мога да стигна до Мемтеста като сложа рама и просто не ми позволява само се рестартира.. ако има друг начин "давай" го да видя дали ще станеРама е купен преди 3-4 месеца има гаранция оставаща или 1 год и 7-8 месеца или само 7-8 месеца Как така, в смисъл не ти зарежда Windows ли? Не ти трябва Win сваляш си Hiren's BootCD записваш го като бърн имейдж, след това буутваш от него и там има мемтест. Ами аз си бях изтеглил ама като стигне Welcome се рестартира или в по добрия случай като почне да зарежда програмите Е нали със стария рам си работи, какъв е проблема да направиш операцията със свалянето и записването с него и след това да сложиш новия и тест... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xypuh Posted March 30, 2008 Author Share Posted March 30, 2008 Как така, в смисъл не ти зарежда Windows ли? Не ти трябва Win сваляш си Hiren's BootCD записваш го като бърн имейдж, след това буутваш от него и там има мемтест. Ами аз си бях изтеглил ама като стигне Welcome се рестартира или в по добрия случай като почне да зарежда програмите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 30, 2008 Share Posted March 30, 2008 Направи таймингите от BIOS на Auto, в случай, че са зададени други. Aко положението е същото, отивай и я сменяй. Няма смисъл да си блъскаш главата, при положение, че паметта е гаранционна Link to comment Share on other sites More sharing options...
xypuh Posted April 1, 2008 Author Share Posted April 1, 2008 Неска получавам съобщение в 1 друг форум че може да се намали честотата на рама демек да ми върви на 266 mhz възможно ли е това ? и ако да от каде да го направя Благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted April 1, 2008 Share Posted April 1, 2008 Неска получавам съобщение в 1 друг форум че може да се намали честотата на рама демек да ми върви на 266 mhz възможно ли е това ? и ако да от каде да го направяБлагодаря Тя трябва точно на толкова да си върви освен ако не си я пуснал ръчно от биоос на 400 и 128цата издиша... Ами аз вмомента съм с 128цата и нямам проблеми ама като сложа 256 пц-то издава багажа почва да издава едни странни звуци Ми върни я в магазина вече тая глупава рам! Като гледам си се захванал с нещо което не разбираш... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xypuh Posted April 2, 2008 Author Share Posted April 2, 2008 Тя трябва точно на толкова да си върви освен ако не си я пуснал ръчно от биоос на 400 и 128цата издиша... Ами аз вмомента съм с 128цата и нямам проблеми ама като сложа 256 пц-то издава багажа почва да издава едни странни звуци Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.