Jump to content
BulForum.com

Най добрите комици

Yorkie

Recommended Posts

Наскоро се разщъквах из един форум и попаднах на такава тема, там беше под формата на Poll. Тука я пускам като нормална, защото има прекалено много варианти за poll.

Та, кой според вас заслужава това призвание? Аз гласувам с 2 ръце за Еди Мърфи. Не знам дали сте попадали на шоутата му пред публика от 80-те и 90-те Delirious и Raw. Ето част от тях, гледайте ги и ще разберете защо гласувам за него: Delirious Part4 - Ако ви хареса прегледайте и останалите части от 1 до 10.

Не виждам много смисъл, след като има теми-пулове, в които освен това като постове се коментира гласуването за този и онзи....да съществува още една такава тема, пък била тя и без гласуване, но засега ще я оставя, а пък някой друг модератор може да реши друго. :bgrin:

Иначе току що пак гледах по GTV 2 серийки с Бени Хил, определено е един от най-добрите. :punk

George Carlin. С две ръце и един крак. Уникален е :)

Също и Михаил Задорнов, ама той е по-известен в Русия, а извън нея...

Не виждам много смисъл, след като има теми-пулове, в които освен това като постове се коментира гласуването за този и онзи....да съществува още една такава тема, пък била тя и без гласуване, но засега ще я оставя, а пък някой друг модератор може да реши друго. :bgrin:

Иначе току що пак гледах по GTV 2 серийки с Бени Хил, определено е един от най-добрите. :punk

Не съм видял, че има такава тема, sorry!

PS: ...и все пак, виж линка ;)

Има :) (Midex)

Ok :) (Yorkie)

Това са комедиини актьори, темата е за stand up comedy, което е съвсем, съвсем друго нещо.

Я пак...че нещо не разбрах...за коя тема говориш?

Аз имах предвид, че тази има заглавие "Най-добрите комици", а другата "Кой е най-добрият комедиен актьор", което за мен означава едно и също. ;)

За теб може, но всъщност нямат почтни нищо общо :-).

Добре де...обясни малко, че да се пообразоваме (няма да се третира като спам :P )...наистина ми е любопитно каква разлика намираш в заглавията на двете теми? А и авторът на онази тема още в първия си пост е писал:

Дайте своя глас и мнение за своя любим комедиен актьор.

Къде е уловката между термините "най-добър комик" и "най-добър комедиен актьор"? Само не ми казвай, че и клоуните спадат към комиците, защото не мисля, че Yorkie е имал друго предвид, освен комедийни актьори. ;)

От толкова едитвания ми затри обяснителния пост :-).

Понеже не ми се пише отново - http://en.wikipedia.org/wiki/Stand_up_comedy това е разликата. Заглавието на темата може да е сходно, но "смисъла" е съвсем друг.

Сори за затритото обяснение, но явно съм писал малко след теб, а и предпочитам да пиша в постовете, за да не пълня темата с мои постове. Мерси за обяснението, но изхождам главно от заглавията на темите, тъй като предполагам какво са имали предвид двамата, които са ги пуснали, а и никой от тях конкретно не е споменал, че има предвид точно това, което обясняваш ти.

Както и да е....може би точно заради някакви подозрения в собствените си разбирания оставих и тази тема. :rolleyes:

Така е - нямат общо.

Някои от станд-ъп след време се пробват в киното като комедийни актьори - Роб Шнайдър... Денис Лиъри... Billy Connolly... от негрите комедийни актьори голяма част са започнали като станд-ъп преди да продължат кариерата си в Холивуд - Крис Рок май е от тях... и оня дребния негър дето играе с Уил Смит в Лоши Момчета... и един друг по-възрастен от тях има...

Но определено станд-ъп и комедиен актьор не е едно и също. Богът на станд-ъп жанра Карлин примерно не си го представям като актьор... Той си е соло.

Макар, че и той се е снимал във филми, но с малки роли, за бъзик. Наскоро дори се снима в Jersey Girl и игра сериозна роля, но филмовите му участия са много малко, често дори няма да го забележиш във филма, докато при стенд ъп шоутата му е просто... уникален. Back in Town, Jammin' in NY, Complaints and Grievances, You're All Diseased... часове чист и неукротим смях е това.

http://en.wikipedia.org/wiki/George_Carlin#Filmography

ov3rman, май говориш за Мартин Лоурънс? Даже по БТВ даваха едно негово шоу. Robin Williams съо е страхотен комик (както и актьор).

да, точно тоя дребосък... За Робин Уилямс мога да споря колко е добър актьор... За мен той е Мег Райън с пишка... Всичките му филми са едни лимонади, едни лиготии... Като станд-ъп не го познавам, знам че е такъв, но не съм гледал. Може там да е добър... ама актьор - не, не...

Подкрепям с 6 ръце + Робин Уилямс(макар малко по специфичен хумор),Крис Рок, Уил Ферел и т.н.

А от родните Краси Радков, Нейков, Лафазанов, Гърбов..добри отзиви чувам напоследък и за Камен Донев(братовчед ми му е голям фен) :bgrin:

В крайна сметка се разбра за какво ми е темата, та да продължим по нея :) Джим Кери като че ли е по-добре като е в роля, иначе нещо не се хваща на сцена... не знам...

Абе засега Еди Мърфи ми остава фаворит :)

На мен ми харесва Jeff Dunham :)

На мен също, изкъртвам се от смях всеки път, а двете шоута, които имам съм ги гледал 3433434 пъти

Еди Мърфи също много смях вкарва.

пп благодарско на ликуид за линковете :lol: :lol: :laughing:

Тази тема ме подсети за любимия ми stand-up-комик - Michael Mittermeier. За първи път го видях някъде преди 10 години в шоуто на Томас Херманс Quatsch Comedy Club по PRO7. Да не повярва човек, че и немците можели нещо смешно да направят. :)

ХОП!

Масовото мнение е че Джери Сайнфелд е номер едно в жанра...

Също така се говори за някакъв уникален стенд-ъп на Еди Мърфи, след който са му забранили да прави повече (наприказвал ги е едни :devil ). Мисля да го потърся...

Уважавам много 4-те изяви на Крис Рок - един от най-великите за мен. Джим Кери също е уникален.

Изявите на Робин Уилямс са доста добри, той е един от малкото, който може да се похвали, че е правил стенд-ъп не къде да е, а в THE MET.

Общото между великите е че имат доста и разнообразни репертоари. Докато например един Пабло Франсиско, който също много ми допада има един и същи "сет" откъм 60-на минути, който повтаря до припадък...

COMEDY CENTRAL излъчва редовно стенд-ъп изяви на различни комици, като често сред тях има добри таланти.

Рапторе - ето ти го Еди Мърфи: Delirious (1983) и Raw (1987).

Info for Delirious:

"WARNING! You may be offended if you're black, white, male, female, rich or poor, Bill Cosby, Mr. T or Richard Pryor.

In this 70-minute stand up comedy film the word "fuck" is used 230 times"

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...