Jump to content
BulForum.com

Малко помощ относно закупуване на Лаптоп

Recommended Posts

Искам да си купувам Лаптоп, и бих искал да ви попитам каква цена ще ми излезне един мощен лаптоп, който да става и за работа и за игри. става въпрос за нещо от рода на следната конфигурация - 3.5 GHz, двуядрен процесор, 2 GB Ram, 250 GB Hard Disk, както и някоя мощна видео карта. :)

Искам да си купувам Лаптоп, и бих искал да ви попитам каква цена ще ми излезне един мощен лаптоп, който да става и за работа и за игри. става въпрос за нещо от рода на следната конфигурация - 3.5 GHz, двуядрен процесор, 2 GB Ram, 250 GB Hard Disk, както и някоя мощна видео карта. :)

Ако въобще има лаптоп с честота на процесора 3.5 Ghz, то цената му ще е такава, че няма да ти се иска да си го позволиш. За щастие, баш работната честота не е чак толкова важна, колкото други негови характеристики. По същество -

http://pc.promoardes.com/notebook/laptop/3850 - Ако търсиш 17" за работа, това е много добра оферта.

Между другото до 1-2 седмици ще излиза нов ноутбук на Acer - Gemstone Blue, който е супер красив и много нагласен лаптоп в две версии - 16.4-инчов и 18.4-инчов. Потърси информация за него в нета - има много и ако искаш - изчакай да видим първите му ревюта. Като негов минус (на хартия), мога да отбележа това, че никъде не видях да има конфигурация с различен от 1.5 Ghz Penryn процесор, което вече е малко слабичко за работа и нови игри. Цената им ще е от 700-900 долара за 16.4-инчовия до 1700-2000 долара за по-големия. :) Чети, разглеждай, търси...

EDIT:

http://pc.promoardes.com/notebook/laptop/4236

Ето ти един изгоден 15.4 с 6 МВ L2 кеш, мощно видео, Blu Ray и сравнително голям хард.

Хахахаха на 3.5GHz процесор... хахахаха кога ги измислиха тия??? Най-здравото core2 duo за което съм чувал е на 3.2Ghz и струва скромните $1600 (и то от не-дотам реномиран магазин, в сериозните магазини е към $1800 въпросния "професор") при това изобщо не е за лаптоп а за десктоп машини.

Тая тема като я гледам как е почната ще се превърне в "я да видим за $10,000 ще успеем ли да намерим лаптоп отговарящ на изискванията или ще ги подминем" :) След това автора ще се извини и ще каже че всъщност дава максимум 1700лева и разбиранията му за мощ са celeron/2ghz и че си е мислил за двупроцесорните Pentium-D а това че Core2Duo са по-бързи но работят на по-ниска честота не го е знаел и че всъщност ще е доволен на нещо 2ра ръка ако може по-тънко че да му останат за почерпка после след като купи лаптопа... кой залага на обратното? Аз се хващам на 1 бира на бас че точно така ще стане с темата :P :P :P

Не знам каква е причината да търсиш лаптоп но ако няма да го разнасяш постоянно по-добре нормална машина си вземи, най-малкото защото мониторите на лаптопите имат по-малък ъгъл на видимост. Настрана че за тези изисквания нормална машина ще ти излезе към $1500, лаптоп поне 2но ако изобщо се намери.

И все пак ето ти линк към сайта на dell.com избери си лаптоп какъвто ти харесва най-много и се обади после на ЦАПК Прогрес да се разберете за конкретна цена и срок на доставка.

Dell Gaming Series:

http://www.dell.com/content/products/categ...;l=en&s=dhs

Dell XPS Series:

http://www.dell.com/content/products/categ...;l=en&s=dhs

Базирайки се на сайта на DELL най-близкото до това което търсиш е някой gaming серията но изобщо не се доближава до изискването ти за процесор тъй като най-добрия от мобилните процесори с които DELL предлагат лаптоп е X9000 (Core2Duo Extreme процесор при това) а той е на 2.8ghz

http://configure.us.dell.com/dellstore/con...DWM93&s=dhs

леко минаваме $4000 без ДДСто и без доставката но пък е с 200гб диск, има SLI 8800 GTX.. направо си струва парите а можеш да го конфигурираш с 2 диска в RAID изобщо къртач отвсякъде е това "животно" :)

Други вариант са лаптопите (ако изобщо могат да бъдат наречени така) на Хермес които се асемблират с части по-подходящи за нормална машина отколкото за лаптоп и са по-тежки, на батерия карат по-малко и т.н. - поне последно каквото гледах преди година някъде не ми хареса изобщо - за мен лаптопа трябва да е малък и лек за да може да се носи, като ти трябва сериозна машина има компютри - асемблираш си каквото ти е кеф, слагаш 24" монитор и си гледаш кефа а не да се гърчиш на миниатюрна клавиатура или да носиш над 15кг железария - освен лаптопа в чантата трябва да имаш и зарядно и мишка и разни други неща, само с лаптопа и нищо друго в чантата никога не ми се е случвало да тръгна нанякъде. Моя е към 3кг но с другите неща и самата чанта са близо 8кг и повярвай ми като се разкарвах няколко часа по едно летище с лаптопа на рамо ми се прииска да го изхвърля в един момент...

Сега ако автора на темата изцепи някаква сума от порядъка на 1000лв (както винаги става) ще се разцепя :) Иначе по темата за наистина здрав лаптоп за игри и всичките му гъзарийки трябва да приготвиш около 5000лв

Ами значи си готов - другаде лаптоп със SLI 8800 GTX няма да се намери, камо ли пък с 2 диска в RAID :)

Ей това ти е машината, въпреки че е само на 2.8Ghz, но както вече обяснихме на 3.5 не само че няма лаптоп ами изобщо от новото поколение процесор не е измислен, затова взимай ей това и си готов :

http://configure.us.dell.com/dellstore/con...DWM93&s=dhs

е можеш да сложиш още малко RAM и да избереш по-добри дискове от първоначалните, Blue Ray и разни други глезории :punk

Не знам защо, но тая тема ми мяса на "Вижте колко кинти за лаптоп имам" :bgrin: Все пак човека не търси някакво балансирано решение, той просто иска да се похвали, че ще си вземе най-хубавия възможен :)

Игри и Лаптоп според моите разбирания са две взаимноиключващи се нещя... дори да е с 4 х 8800М GTX-а неможе да се сравнява с настолно ПЦ :lol:

И аз немога да хвана смисъла от "геймърски лаптоп" добре може да намериш такъв който става за целта но ще е първо солидно паве второ едва ли батерията ще държи повече от 2часа,което лично според мен е прекалено малко време за човек, който се нарича "геймър" и другия момент е че за същите пари ще си направи откачено пц за игрички

Не знам защо, но тая тема ми мяса на "Вижте колко кинти за лаптоп имам" :bgrin: Все пак човека не търси някакво балансирано решение, той просто иска да се похвали, че ще си вземе най-хубавия възможен :)

Не целя да се хваля и да парадирам с това колко пари имам и какъв лаптоп искам да си купя. факт е, че търся най-доброто, но това не е основната ми цел за изтъкване. исках да се допитам до по-разбиращите от мен в сферата на компютрите и по-специално лаптопите и с ваша помощ да разгледам кои са най-добрите продукти предлагащи се на пазара в момента.

За мен единственото оправдание за купуването на подобен лаптоп е че след употреба ще бъде прибиран в чекмедже и след като за човека парите са без значение а по-скоро уюта в къщи и това че може да се опъне на някой удобен диван като този:

20074910395567040.jpg

И като си сложи лаптопа на краката или на някаква гъзарска стойка да разцъка малко и после да го разкара ... между другото аз съм замислил нещо подобно но мисля да бачкам на лаптопа а не да играя, но на въпросното диванче съм му хвърлил мерака :)

А колкото до SLI 8800М GTX не смея да се препирам каква скорост ще изкарат но едва ли ще е недостатъчна за повечето игри.

И все пак, cafu'wE, имай предвид че този лаптоп ще е дотолкова мобилен, колкото че ще можеш да го пренесеш от едната стая в другата или в колата и да отидеш с него на вилата примерно обаче тръгнеш ли да се разкарваш на гръб с него повече от 10 минути ще почнеш да проклинаш избора си. Пак казвам че аз моя 14" Dell който се води от лекичте лаптопи искаш да го изхвърля след 2часа обиколки в Милано, докато 2ма идиоти ме убеждваха че самолета всъщност трябва да го търся в обратната посока и аз само кръгчета правех от единия край до другия на летището и повярвай ми тоя лаптопа накрая го чуствах като торба с камъни на гърба си...

кафу`уе, пич, влизаш в dell.com, acer.com, asus.com и още 5-6 сайта на производители, разглеждаш си, четеш си и си правиш сметката. После влизаш в някой бг сайт за лаптопи и и гледаш. Ориентировъчно, това дето си го замислил ~4k BGN.

А колкото до SLI 8800М GTX не смея да се препирам каква скорост ще изкарат но едва ли ще е недостатъчна за повечето игри.

djadomraz, стига с тва 8800 на пазара вече има нови зверове:

ASUS EN9800GX2/G/2DI/1G 918.53 1102.00 952.79 1143.50

SAPPHIRE HD3870 X2 1G GDDR3 570.91 685.00 612.78 735.50

И колкото и да звучи странно от първите ревюта АТИ-то чупи Nvidia и то не само в цената :angry:

cafu'wE, извинявай, пич, моя грешка :)

И колкото и да звучи странно от първите ревюта АТИ-то чупи Nvidia и то не само в цената :angry:

Както казах и преди - не се препирам, не съм геймър и за мен една 6600LE е напълно достатъчна, какво толкова ще се прави с другите не ми е понятно, то сигурно има игри дето ги искат, аз обаче съм далеч от темата. Просто гледах че онзи лаптоп е с ДВЕ ВИДЕОКАРТИ и се изумих.. и то не какви да е а 8800M GTX.. каква е разликата с НЕ-М версията не ми се гадае и още по-малко ми се рови, но си мисля че едва ли ще е чак толкова по-зле от една единствена 8800 а те доскоро ужким бяха върха на сладоледа... поне каквото съм чувал и нека пак да кажа - не съм го пробвал от първа ръка и слабо ме вълнува като цяло - за мен важното е да ми работи на DVI монитора и да ми показва буквичките във Visual Studio-то, а за игри или филми рядко ми е оставало време напоследък - на мен основния ми проблем е че не мога да се наспя и едвам насмогвам на бачкането...

Знам знам... само че $1000 за видеокарта ми се струват не прекалено голям разход, не гъзария ами и аз не знам какво :) Още малко видеото ще е по-скъпо от компютъра...

• 2 weeks later...

Предполагам че на cafu`we вече не му е нужна темата ... и за да не отварям нова, понеже също става дума за лаптоп ще ползвам тази. Ориентировъчно - 1500лв. :)

Знам че сте отзивчиви ... така че предварително благодаря ! :)

Това за ATI излезе вярно. Вчера ходих да си поръчвам конфигурация, и колкото да не ми се вярваше хората ми го показаха черно на бяло.

• 2 weeks later...

Някой има ли преки впечетления от Mac Book Air. Преди имаше май тема тука за този красавец, но нещо не е намерих :wacko:

И на каква цена се продава в БГ, ако го има...

• 3 weeks later...

Трябва да си купя преносим компютър, като от най-голямо значение е мобилност(малки размери и грамаж, уифи) и здрав изработка.

Единия вариант е асус ееееееееееееееееееееее.

Другият - таблет ПС. Препоръчайте ми подобна машинка <13" за трицифрена сума.

Трябва да си купя преносим компютър, като от най-голямо значение е мобилност(малки размери и грамаж, уифи) и здрав изработка.

Единия вариант е асус ееееееееееееееееееееее.

Другият таблет ПС. Препоръчайте ми подобна машинка <13" за трицифрена сума.

в твоя случай май най-добр да е ЕЕЕ. хубава 13 инчова машинка за тия пари няма. 14 инчова с клизма и трябва да е втора ръка.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...