Midex Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Това го пускам като "новина" и след известно време като не е актуална вече, може да затрия темата, за да не пълни раздела. Става дума за долния телефон - модел ZJ268 (цена $128): На пръв поглед нищо особено - 3" (260К) дисплей, 2 сим карти, 2 камери, Bluetooth 2.0, МР3 & МР4 плеър и т.н. И сега...изненадата - батерията е с капацитет 32 800мA/ч (вижда се на третата картинка и не е печатна грешка) и по данни на производителя, телефонът има стендбай - 666 денонощия (това май се равнява на 2 години без малко ), а в режим на говорене - 3...5 денонощия. Доколко е истина...всеки сам да си прецени. (Инфото е взето от тук и от други места в нета) Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Имам един приятел с подобен телефон и такива проблеми - къде работи къде не, аз като говоря с него заглъхва постоянно... не е ТОЧНО този но изглежда подобен... но и неговия има писалка и touch screen дисплей и т.н. ... ако някой друг има впечатление от тези да сподели, моите определено са негативни... Midex: доколкото ми е известно този не е с тъч дисплей и писалка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodi Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Мисля че е време Нокиа да местят заводите си в Китай (те сигурно имат и там),от тази страна в последно време (както и в миналото)излизат революционни открития и рационализации в какви ли не области.Свалям им шапка, Колкото до този модел ако вади много дефекти то до 6 месеца Шинанайците ще ги изчистят и телефона им ще работи порадъчно добре. Все пак човек изкарва с какъвто и да е телефон максимум три години и после го сменя ,а този да откара поне 2 годинки ще е супер. Midex със сензорен дисплей е който разпознавал почерк,поне така пише в извадката на gigabit.info Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 хахахха невъзможно 32Ah impossible FAKE! т.е тая батерия трябва да може да захрани комп за 1час Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubbish Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Според мен е 3280мA/ч Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 22, 2008 Author Share Posted March 22, 2008 Midex със сензорен дисплей е който разпознавал почерк,поне така пише в извадката на gigabit.info Да, възможно е...просто не го видях в инфото... А за батерията - пуснете в гугъл модела -> ZJ268 - няма майтап, на всички места пише едно и също...не е с цифра по-малко. Явно това е батерията за телефона на Супермен ...само ми е чудно как е възможно...айде да не е 22 месеца...дори и само година да е стендба-я, ами че това е идеалният телефон за жена ми, която постоянно забравя да си зареди нейния и вечно е разреден. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karaman Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Откъде може да се закупи такова и да му направим Xtreme тест? (От Китай. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 То хубаво 32800 милиаплера ами колко ли време ще се зарежда никой не споменава! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 22, 2008 Author Share Posted March 22, 2008 Според мен това си е някакъв рекламен търговски трик на китайците... Малко преди този модел са били пуснали друг - с 1 година стендбай, и веднага пускат този с почти двоен капацитет на батерията. И навсякъде в нета пише "666 days (not tested)"...даже на едно място бяха писали "...ще вземем един да му направим тест и след 2 години ще ви кажем резултата. ". Вероятно всичко се обосновава само на теоретически изчисления и реалният резултат в практиката ще е доста по-скромен, но наистина няма да се учудя ако държи няколко месеца, тъй като знам колко нови разработки на батерии има напоследък. Ето една от тях - Тошиба е направила батерия, която се зарежда за по-малко от 5 минути, има над 5000 цикъла заряд/разряд и живот над 10 години. (инфо) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Телефона не е ли 3г , че сега като търсих за него спецификации не пише нищо . Искам да разбера точно какво поддържа тая машинка ако пише някъде . Аз не намерих някъде да е тествам ... може и да изкара няколко месеца на позиция ако си изключил всичко според мен . Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Ето една от тях - Тошиба е направила батерия, която се зарежда за по-малко от 5 минути, има над 5000 цикъла заряд/разряд и живот над 10 години. (инфо) 2.4V/4.2Ah/150g виждаш ли разликата 32Ah т.е x10 телефона може да има супер малка консумация и да издържи 1000дена но батерията не може да е 32Ah с тези размери - ако това е вярно значи това ще е изобретението на века Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Midex: доколкото ми е известно този не е с тъч дисплей и писалка. Всичките са с тъч и с писалка, най-лесно се познават по грозните бутони в основата на дисплея. А иначе тези китайчета не ми вдъхват доверие и едва ли бих рискувал със закупуването на такъв телефон Преди се бях навил, но след като пред мен в магазина един човек изгоря заради такова китайче, се отказах Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Всичките са с тъч и с писалка, най-лесно се познават по грозните бутони в основата на дисплея. А иначе тези китайчета не ми вдъхват доверие и едва ли бих рискувал със закупуването на такъв телефон Преди се бях навил, но след като пред мен в магазина един човек изгоря заради такова китайче, се отказах Как е изгорял? Я поясни? Проблемите които имам с моя приятел са че нещо заглъхва все едно той е запушил дупката на микрофона, а той твърди че нищо не прави и само с мен има проблеми освен да е това че през картата с която говори с мен не говори с никой друг а когато телефона ползва другата карта да не прави номера... но всеки път като му се оплача че пак заглъхва той не знам какво прави но "отпушва" микрофона и пак го чувам за известно време но определено е много дразнещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted March 23, 2008 Share Posted March 23, 2008 Това е същото нещо като онзи лаптоп Atom, който се появи преди време с 2-та ТЕРАбайта рам и оптичен проесор и др такива извънземни технологии. А и не може да се отрече че има символика в тия числа Телефона/батерията на дявола. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.