бат Ицо Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 Никой не се дупи е. Сега като направят Велика Албания са ни обещали половината Македония ние да я вземем Кво си чел? 2050-та ще сме европейската провинция на Китайската империя Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 Лошо, Лошо... Какъв пример даваме на родопите, защото там сега е сигурно е подобно положението на това в Косово преди 15-тина години. Тая нова държава само им дава смелост и ги нахъсва повече резултата рано или късно ще е същото положение както там. Поне сърбите имат много националисти и още се държат ако стане такава война в България държава България няма да има. Преди по време на войната се нагъзихме на турците/мюсюлманите в европа, а пък с тоя акт направо им подадохме възелина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 И все пак смятам, че под шапката на Русия щеше да ни е по-добре отколкото в ЕС.ЕС, четох наскоро, до 2050г просто ще фалира и ще се срине, те затова набират нови членки, за да отложат неизбежното, ще се опитам да намеря статията, беше интересна. Теб те мислих за некъв хлапак, но от това изказване виждам че си умно и прозорливо момче и мислиш точно като мен, евала Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 Абе след 3тата световна война предсказана от караман през 2050 я ни има, я не Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 Абе след 3тата световна война предсказана от караман през 2050 я ни има, я не Да наистина да намираш за забавно признаването от България на държава създадена на етнически принцип чрез едническа война на балканите при условие, че и ние сме на Балканите а стане нешо а сме го отнесли явно вече е нормално. Не те знам какъв си обаче или не живееш в България а някъде в чужбина и идваш тук само като на почивка и ти е все тая или нещо не си добре с главата. Тук войни на етническа основа е имало и ще има, но според теб докато големия брат зад голямата вода подкрепя войната и нас всичко е ок, ама не е така защото за тях сме в момента от полза и сме приятелчета ама ако стане нещо и те имат полза от това първо те ще ни нападнат "Да покрепят младата демокрация". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 Не съм добре с главата едит: бтв забравих да ви напомня, че и на Русия се надупхме наскоро, така че явно не са само хамериканците едит2: Godfather, най-накрая един човек да мисли като мен. Почнах да си мисля, че само аз смятам, че сърбите сами са си виновни за положението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 Чудя се как така някои от вас не се напъват изобщо да мислят с главите си. Измислената държава Косово е резултат най-вече на малоумната сръбска политика през последните 15 години. Всичките тези трепаници с босненци, албанци, хървати и кой ли не още да не би марсианците да ги причиниха? Когато се изсереш в собствената си къща, няма кой друг да ти обира лайната. Много ми е интересна също така "логиката" на цитираното от някои "отцепване" на Родопите, което щяло да последва Косовските събития. Има една политическа личност в държавата, която е най-силно привързана към Еврофондовете и би направила всичко възможно подобна глупост да не се случи, ако изобщо на някой му минава през акъла. Казва се Ахмед Доган, ако не се сещате. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Добре де а според теб държавите поначало как са създадени? По географски принцип? По това къде какъв климат има или според това откъде духа вятъра? Всеки народ/етнос се е борил и преди и ще продължава да се бори за собствена държава. А за подкрепянето на младата демокрация не виждам какво те притеснява. От край време Българите си патим заради това че мислим Сърбите за "братя" а те само дебнат изгоден момент да ни "надупят" - я си припомни малко историята ни - не е един не са 2 пъти. Аз пък се кефя за това не толкова че нещо друго ами че сърбите отнесаха шамарите... знам че не е особено правилно да се кефи човек на чуждото нещастие, но моля те припомни ми какво хубаво сме видяли от западните ни съседи за да ги подкрепяме? Защото това че говорят много подобен на нас език някак не ми се струва особено добър аргумент. Хубаво го каза Godfather И между другото другите ни "братя" Македонците които толкова се правеха че нямат нищо общо с нас, сега като "влезнахме" в Европа видя ли какъв наплив има да се правят на Българи - що преди няколко години не се сетиха ами точно сега ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Гледайте Каракачанов по бТВ... и спрете да дрънкате глупости и да повтаряте след сръбската пропаганда като папагали... Сърболюбците да си спомнят ако обичат за сръбската политика в Македония... за Западните покрайнини... Като са толкова славянофили и за справедливост - защо не ни върнат Босилеград?! Нали са "братя"-славяни?!? Братя - когато им оттърва и когато искат да ни ползват... Косово е било сръбско за около сто години около 19 век - през ВЕКОВЕТЕ преди турското робство на Балканите, Косово е било българско! Четете си учебниците... Претенциите на сърбите са смешни и неоснователни. Както каза Каракачанов - на Шипка са се били 34 българи, родом от Косово. Какво се е случило с тия българи след войната? Защо не знаем за тях нищо и никой от вас не е чувал дори за българи в Косово? Защото "братята" сърби добре са се погрижили да посърбят всичко до което са се докопали... А да - големите славянофили и братя на всички славяни, сърбите - мноого братски само преди няколко години нападнаха славяните от Хърватска и Словения... по славянски така, по братски... аре у лево... С Косово сами си го забиха- Косово си имаше автономия и беше доволно от положението си в Югославската Федерация.. до момента в който тъпите сърби решиха да им вземат автономията и да ги присъединят към Сърбия. Тъпо. Ето го резултата. С Черна Гора се усетиха (и най-вече - вече бяха яли пердаха) и не се хвърлиха с рогата напред, само дето беше късно вече - черногорците си взеха поука и скъсаха със Сърбия... преди да дочакат и те лозунги от типа "Черна Гора е сърцето на Сърбия"... Само комунистите у нас страдат по трагедията на "братята" сърби - вижте кой пише писма и дава интервюта... половината тук плюете по комунистите, но се държите като такива като ви дъпнат конците - щото точно като кукли на конец се държите... дръпваме конеца "турци,цигани,сапун" и хоп - скачате... дърпаме конеца "братята-славяни" - хоп скачате... и забравяте, че в братска Сърбия бият българи, защото са българи, затварят ги в затвори и ги наричат татари... Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Не то в тоя филм добри няма, но поне да бяхме избрали по-малкото зло. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Да не говорим, че всичко си оправихме тука в скапаната държава, та взехме да признаваме и да не признаваме някви други държави. Ама нали трябва да има с какво да се пълни главата на тълпата, че да не гледа какво се случва на другата пресечка. Щото нас това ни е сега НАЙ-ГОЛЕМИЯ проблем. Дали да го признаем това Косово или да не го признаваме. Щото на Косово им е през оная кой ги признава и кой не. Смешно е чак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Първо , защо търчим като слуги на някой да признаваме това което ни се каже . Аз не виждам смисъл да разваляме отношения със Сърбия , не че те са си добри ама сега хората ги е страх да минат от там . Просто смятам за по-добре ако Косово не беше признато от България и това е . п.с. Като ни предложат нож в гърба или два ние избираме повечето . Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Да не говорим, че всичко си оправихме тука в скапаната държава, та взехме да признаваме и да не признаваме някви други държави. Ама нали трябва да има с какво да се пълни главата на тълпата, че да не гледа какво се случва на другата пресечка. Щото нас това ни е сега НАЙ-ГОЛЕМИЯ проблем. Дали да го признаем това Косово или да не го признаваме. Щото на Косово им е през оная кой ги признава и кой не. Смешно е чак. Малко като този виц: От едно списание правят анкета - кой командва вкъщи, мъжът или жената? Разпитват една жена: - Кой взима важните решения у вас? - Ами как, мъжът ми... Всичко важно той го решава, аз се занимавам само с дреболиите. - Например? - Ами той решава най-глобалните неща, а аз се занимавам така... с ежедневието, с бита - подробностите, един вид. - По-конкретно? - Ами по-конкретно... Аз например решавам какво ще има за обед, къде да излезем вечерта, каква рокля да си купя, какви тапети да сложим в спалнята, къде да си купим къща, мъжът ми каква работа да си търси... - А какви са важните неща, които той решава? - О, ами нали ви казах - глобалните неща... Дали подкрепяме разширяването на Европейския съюз, дали сме за ядрено разоръжаване Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Какво мисля ли?Мисля,че никой не го еб**а за народа!Секи от парламента праи кото си знае!Ония си крадат там и пак ще има някоя сделка,а ние ще сърбаме попара през това време!И си мисля,че от ден на ден се прецакваме по-жестоко и по-жестоко! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 ЛилСтенли ясно го каза-по-добре да си бяхме запазили леко лошите отношения със Сърбия (баси как звучи ) отколкото да признаваме някъква измислена държава,която няма нищо общо с нашата страна.Със Сърбия все пак сме съседи-сега "мечка ще ни гази" (казал сръбския митничар на минаващ през сърбия) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 ЛилСтенли ясно го каза-по-добре да си бяхме запазили леко лошите отношения със Сърбия (баси как звучи ) отколкото да признаваме някъква измислена държава,която с нищо не може да ни помогне.Със Сърбия все пак сме съседи-сега "мечка ще ни гази" (казал сръбския митничар на минаващ през сърбия) Абсолютно съм съгласен!Само наливаме масло в огъня!Ся ако тръгнат да блокират граници и ени простотии да се заточат "ши стани мазало"!Ще ни пре**ват докато сме живи! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Знаете ли защо всички ни таковат отзад? Сещам се за една мисъл "защо кучето си лиже оная работа - ами защото може!" Та така и нас ни таковат защото могат, само да кажат нещо чичковците с парите и наще от парламента елегантно си подават пъпчасалите дупенца... Но те не са виновни все пак ние сме ги избрали "на кривата ракета и космаса и е крив"... Не че нещо но на Америка и стана навик да "създава" изкуственни държавици на ляво и на дясно и целия свят като овчици слушат какво казва падаря на стадото и изпълняват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Абе, можете ли да ми дефинирате по-точно "любов между народите"? Защото очевидно доста хора обичат сръбския народ по някакъв начин, пледират да обичаме много и руския народ, ама аз не схващам как точно се прави това, защото според моите разбирания можеш да обичаш конкретен човек, но не и някакъв тотално безличен колектив. Отностно това, че ЕС и САЩ са ни надупили - припомням ви, че ЕС няма обща позиция по Косово - Гърция, Испания, Словакия, Кипър са страни-членки, които категорично не признават независимостта. Така че - леко с определенията. Просто в интерес на истината го казвам. Относно сръбската политика - да ме прощават съседите, но каквото си надробиш, това ще СЪРБаш. Югославските генерали ръководеха етническо прочистване, за което и Хитлер щеше да им завиди. Ама това никой не го споменава, когато държи да обичаме Сърбия. Между другото - в този ред на мисли - какво е мнението ви за сръбската политика спрямо българите в Западните покрайнини? И пак - вметка - знаете ли, че в Косово официалната парична единица е евро, братя европейци? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Тва, че знаеш някви раоти, не ти дава право да се намесваш в спора на незнаещите! Развали цялото удоволствие от четенето на темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Абе, можете ли да ми дефинирате по-точно "любов между народите"? Защото очевидно доста хора обичат сръбския народ по някакъв начин, пледират да обичаме много и руския народ, ама аз не схващам как точно се прави това, защото според моите разбирания можеш да обичаш конкретен човек, но не и някакъв тотално безличен колектив. Отностно това, че ЕС и САЩ са ни надупили - припомням ви, че ЕС няма обща позиция по Косово - Гърция, Испания, Словакия, Кипър са страни-членки, които категорично не признават независимостта. Така че - леко с определенията. Просто в интерес на истината го казвам. Относно сръбската политика - да ме прощават съседите, но каквото си надробиш, това ще СЪРБаш. Югославските генерали ръководеха етническо прочистване, за което и Хитлер щеше да им завиди. Ама това никой не го споменава, когато държи да обичаме Сърбия. Между другото - в този ред на мисли - какво е мнението ви за сръбската политика спрямо българите в Западните покрайнини? И пак - вметка - знаете ли, че в Косово официалната парична единица е евро, братя европейци? Никой на никой не симпатизира просто непризнаването на Косово би имало по-малка вреда за България с това признаване от друга страна нищо не печелим. Ако трябва да ти ампутират едната ръка какво ще кажеш "Ами резнете и другата за да изглежат симетрини". Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Абсолютно съм съгласен!Само наливаме масло в огъня!Ся ако тръгнат да блокират граници и ени простотии да се заточат "ши стани мазало"!Ще ни пре**ват докато сме живи! Честно казано не мисля, че ще започнат да правят проблеми по границата. Икономическите последици за тях ще са изключително големи ако го направят това нещо. Ще ти дам пример с камионите които минават от там. На ден минават стотици камиони. На моменти може би и над хиляда. Не мога да говоря за точни бройки, но всеки който е пътувал през Сърбия знае за какво количество говорим. Всички тези камиони плащат такса за магистралите. От Ниш до Белград таксата за един ТИР е около 100 евро. Като добавите и всичките коли които преминават транзитно става една наистина много сериозна сума само от такси за магистралите. И пак - вметка - знаете ли, че в Косово официалната парична единица е евро, братя европейци? Паричната единица е евро понеже няма каква друга да използват . Между другото евро са приема във всички държави от западните балкани. Спокойно може да платиш дори и за едно кафе в евро. В Хърватско на места правят проблеми. В Босна и Сърбия не съм имал случай да откажат да се плати в евро. Исках да напиша мнение по темата, но отплеснах да гледам малко телевизия. Утре ще напиша мнението си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karaman Posted March 23, 2008 Share Posted March 23, 2008 http://news.ibox.bg/news/id_819965040 Българските горани в Косово са под натиск да се признаят за бошняци. Това е съобщил Георги Стаменов - председател на Културно-просветното дружество "Огнище", цитиран от „Стандарт". След признаването на Косово е имало погроми на магазини и сладкарници, собственост на горани. Именно заради това дружеството е настоявало при признаването на Косово от България да бъдат изрично упоменати българите в Косово. Така те да могат да получат статут на малцинство. Стаменов подчертава, че трябва да се промени отношението на българските институции към гораните. Според него най-важно е да се улесни достъпът на българите от Косово и Западните покрайнини до България. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 Fitilat na barutnoto bure e zapalen...Otnovo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lame_0ne Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 За тези горани съм слушал преди години. Не съм сигурен дали не са мюсолмани, но са си запазили българското в тях и го съхраняват до днес днешен. Ако не се лъжа, се намират високо в някаква планина и "махалата" е само и единствено БЪЛГАРИ. Дано няма повече проблеми с тях! Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 http://youtube.com/watch?v=dbZW3704IAI Ето едно кратко видео от Босна. В Косово е аналогично. Двата конфликта са свързани индиректно. Според вас кое е по - добре. Да се обяви независимост или кадрите като горните да продължават? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.