Jump to content
BulForum.com

Признаването на Косово

Sothbiss

Recommended Posts

Може би вече за никой не е тайна, че България, заедно с Унгария и Хърватия станаха първите съседни на Сърбия страни, които признаха независимостта на Косово вчера. Днес България ще излезне със официално становище по въпроса. Та, започнах да си се питам аз, защо пак ние трябва да сме първи в нещо? Да не би като признахме първи Македония сега много да се обичаме? Аз не виждам никаква изгода от признаването, напротив, само проблеми, главно със Сърбия. За пореден път се убеждавам, че като ни натиснат малко отвън, сваляме гащите и се огъзваме, ама хубаво се огъзваме (САЩ бяха едни от първите, които признаха Косово). Испания, Словакия, Румъния и Кипър отказват да признаят милата новосъздадена държавица. Вие какво мислите по въпроса с признаването на Косово и как според вас ще се развият отношенията със Сърбия. Аз вече усетих първото негативно нещо откакто България каза "да" на Косово, краят на април ще ходя в Италия и маршрута вече е променен, няма да се минава през Сърбия, а през Гърция и после с ферибот по Средиземно море... Знам че netrootbg има взимане даване с републику Српску :), ако може малко информация от извора да снесе :).

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Скоро ще има 3-та световна война. Предсказали са го сума ти народ. Какво толкова да му мисля. Малко ми остава, поне да си поживея! Ей оня ден успях да оптимизирам скрипт от 8 часа да работи на 2 и после на 20 минути. Пука ми на шапката за по-нататък!

Еми може и да стане .

Ние нито харесваме албанци и вместо да подобрим отношенията си със Сърбия като НЕ признаем Косово (по този начин ще подобрим отношения с Македония и Русия) , ние се врем между шамарите .

Сега като признаем Косово , Македонците ще ни гледат още по-криво , защото албанците може да решат да си вземат и част от Македония ама нашите не мислят ... сега ако отиде Българин в Сърбия може да си има проблеми .

:laughing:

Точно заради Косово едва ли ще стане Трета световна война :lol:

А "точно" заради какво може да стане? Война ще има, ясно е. Въпрос на време е...

Това, което не разбирам и не одобрявам е защо, при положение, че по-голямата част от българския народ е против това признаване на тая измислена сръбска територия, това пак става факт? Защо обръщаме гръб на славянски народ и по този начин прегръщаме ония мюсюлмани? До гуша ми е вече от малоумните управници и не знам какво трябва да се случи, за да направят нещо, което НАРОДА го интересува... защото те са НАРОДНИ представители! В повечето държави тоя проблем се оправя с диктатура, аз не знам бих ли го понесъл това, обаче стига държавата да върви напред и, най-важното, да не се съобразява с чуждите интереси и да мисли единствено за своите, съм съгласен и това да стане. До гуша ми е вече!

Признаха една напълно измислена и незаконна държава глупавите ни и некадърни политици, говеда с говедата им.Узакониха и легализираха бизнеса на един престъпник, преди гонен от сръбската полиция а сега президент на Косово.Квото и да си говорим ,нищо не можем да направим, просто трябваше да има референдум за окончателното решение. Ние и по скоро нашето правителство сме си гъзолизници и по времето на Костов разрешиха въздушен коридор на USA , за да могат натовските бомбардировачи да бомбардират нашата съседка.Не обичам да се занимавам и коментирам политиката, но да се развалят съседските отношения със Сърбия по този начин е престъпление и не можем да мълчим.

Признаха една напълно измислена и незаконна държава глупавите ни и некадърни политици, говеда с говедата им.Узакониха и легализираха бизнеса на един престъпник, преди гонен от сръбската полиция а сега президент на Косово.Квото и да си говорим ,нищо не можем да направим, просто трябваше да има референдум за окончателното решение. Ние и по скоро нашето правителство сме си гъзолизници и по времето на Костов разрешиха въздушен коридор на USA , за да могат натовските бомбардировачи да бомбардират нашата съседка.Не обичам да се занимавам и коментирам политиката, но да се развалят съседските отношения със Сърбия по този начин е престъпление и не можем да мълчим.

Напълно съгласен! Гъзолизците и ибрикчиите в тази страна отново показаха какво представляват. И отново изложиха България...

Естествено, нали сме примерни американски гъзолизци, каквото те мислят и правят, това и ние "мислим" и правим.

Един ден,като нашите турци и цигани поискат да се отцепи някоя част от България,едва ли мисля че няма да ни е гот,ама сега лижем гъзове :angry1

Айде сички патриоти у шопско да протестирате, че с писане из форуми неа направите нищо :lol:

едит: и още нещо - сърбите никога не са ни харесвали и никога няма да ни харесат, така че кво толкова сте се запритеснили за тях?!

последен едит:

Защо обръщаме гръб на славянски народ и по този начин прегръщаме ония мюсюлмани?

Сръбско-българската война започва на 14 ноември (2 ноември стар стил) 1885 г., когато Сърбия, недоволна от осъщественото Съединение на Княжество България с Източна Румелия, обявява война на България.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%80%...%B9%D0%BD%D0%B0

Пореден изблик на политическо безсили от страна на София...без срещи с представители на новата държава...без проучване...ей така.Срамен акт, анти-национален, анти-балкански, анти-европейски.

сърбите никога не са ни харесвали и никога няма да ни харесат, така че кво толкова сте се запритеснили за тях?!

Не мисля ,че е така.Тук с един колега първи написахме какво е становището ни по въпроса и сърбите ни поздравиха.Що иначе кои съседи ни обичат повече ,гърците и турците ли?

Турците най-много ни обичат. Особено надупени и с лубрикант.

И нека има война и нека хората измират. Иначе американските телевизии няма от какво да печелят.

последен едит:

Сръбско-българската война започва на 14 ноември (2 ноември стар стил) 1885 г., когато Сърбия, недоволна от осъщественото Съединение на Княжество България с Източна Румелия, обявява война на България.

Това пък какво значение има? Такива са били времената, такива са били управниците...

Добре, сърбите ни били мразели. Това мисля, че е пределно ясно на всеки един българин. Аз също никога не съм обичал Сърбия, нито Гърция, нито пък Румъния... за Турция няма какво да говоря. И като е така, тогава дай да правим всичко против тях. Еми не, не съм съгласен. Мюсюлманите на Балканите, а и в Европа, просто не трябва да ги има под формата на държава. Една Албания е достатъчна... дори и тя е много. Мюсюлманите в Европа трябва да са малцинство във всяка една държава. Техните права трябва да се ограничават до толкова, колкото да не се създават подобни ситуации, които са пагубни за мира. Защото различните религии са фактора, който създава най-бруталните войни, понякога не стихващи с поколения...

И пак казвам, сърбите са си сърби, противни или не на нас, друга държава като Албания на нас не ни трябва!

Ами и сега времената са такива и управниците са такива. По-изгодно ни е да сме приятели с американците, отколкото със сърбите. И само да те питам - на теб какво са ти направили косовските албанци лично и персонално какво лошо си видял от тях(просто искам да чуя довод защо не трябва да има друга такава държава) ? И коя е последната религиозна война между християни и мюсюлмани, защото поне аз се сещам за руско-турските освободителни войни, а те са били доооста отдавна.

Ами и сега времената са такива и управниците са такива. По-изгодно ни е да сме приятели с американците, отколкото със сърбите. И само да те питам - на теб какво са ти направили косовските албанци лично и персонално какво лошо си видял от тях? И коя е последната религиозна война между християни и мюсюлмани, защото поне аз се сещам за руско-турските освободителни войни, а те са били доооста отдавна.

Говорих за религиозните по принцип, не точно християни срещу мюсюлмани. ;) Дори като го писах онзи ред си мислех за войната в Близкия изток, която съществува от време оно.

Честно, косовските албанци на мене нищо не са ми направили. Дори не съм се виждал с такъв екземпляр. Обаче виждам в моята страна как действат такива агресивно настроени хора и до какво водят техните, от тяхна гледна точка, успехи. Знаеш кой имам предвид...

Просто съм с това убеждение, и съм сигурен, че признаването на тая измислена държава и нейното евентуално, не се знае какво ще стане, появяване на картата, няма да доведе до нищо добро.

България НЕ взе решение... САЩ и повечето стран ив ЕС го взеха вместо нас. Нашите просто се присъединиха към по-силните. Не че ме боли толкова за Косово, просто това си е игра с огън, а точно на Балканите е най-опасно да се играе с огън.

Според мен Косово не трябва да бъде признавано по 2 причини:

1. Заради сигурността на Балканите

2. Защото все пак сърбите са ни по-близки отколкото албанците. Освен това сега си влошихме отношенията със Сърбия, не станахме по-мили нито на ЕС, нито на САЩ.

Междувременно САЩ вече изпратиха доставка на оръжие за Косово. Както някой каза по-горе, въпрос на време е преди да избухне война. САЩ с тази доставка вече си наредиха нещата, сега само ще гледат сеир.

Мнението ми?

Българското правителство подкрепи едно престъпно потъпкване на международното право, подкрепи едностранното признаване на независимостта на една изкуствено създадена държава. Българските политици легнаха пред американците, отново показвайки политическото си безсилие и липса на собствена позиция. Пълно политическо беззъбие.

Огорчен съм от станалото, от дистанцирането със съседите ни и с Русия. Не одобрявам. Лично аз, като българин, като славянин, като балканец подкрепям изцяло позицията на Сърбия и съчувствам на сръбския народ. И уважавам гордата им позиция, сами срещу всички.

Онези в Близкия изток са фанатици и да ти кажа честно съм щастлив, че общо-взето сме съседи с най-цивилизованата страна Турция, щото по на юг са Иран, Ирак, Афганистан, които са наистина луди.

Досещам се за кой ми говориш :lol: Но каквото и да става тук ще сме си виновни само и единствено ние. Не можем да обвиняваме нито сърби, нито турци, нито която и да било наша съседка. По тази логика си правя извода, че сърбите са си виновни сами за това, което стана с тяхната страна.

Малко се отклонихме от темата, така че аз спирам с нашия малък спор :)

България никога нищо добро не е видяла от Сърбия,даже напротив ! Но признаването на поредната цървулска държавица (визирам и Македония) е голяма глупост ! Поредната бездънна яма за помощи и средства, за част от които и нашата "цъфнала" държава ще трябва да плаща. Все пак за Сърбия,Косово е това което за България са Търново,Велики Преслав и Плевен.Можете ли да си представите ако на едно от тези места изведнъж се пръкне една държава "Мангалистан" ?!

QUOTE(WriteR4e @ Mar 20 2008, 18:49) *

Защо обръщаме гръб на славянски народ и по този начин прегръщаме ония мюсюлмани?

Единственния славянски народ накойто не трябва да обръщме гръб е руският! Единствено от Русия сме видяли нещо добро,но да не забравяме че,и то после ни излезе през носа !

Смяташ ли, че от това, че ближем гъза на САЩ ще видим нещо хубаво? И те ще паднат, пак ще има нов световен ред... и така... пак ще ни излезе през носа. Ама България нали трябва да е със силните, може да мислим обратно на силните ама нали трябва да ги подкрепим... Иначе влизаме в опозиция.

А както казва Бай Ганьо: "Ти видял ли си някой да прокопса с опозиция?"

....

Пич, мислех да приключа с писането по тая тема, но ще драсна още няколко реда. Не веднъж съм плюел и Америка и ЕС, даже ако се разровиш можеш да намериш такива постове във форума. НО, тука има едно голямо НО, като се замислиш нито ЕС, нито НАТО ги е еня за нас. Защо ли? Защото ние сме една малка държавица, която няма почти никакъв ресурс, а и малкото, което имаме не можем да го развием. Затова искаме да влезнем в клуба на големите (ЕС), но този клуб си има собствени условия. Разбираш ли ме какво искам да кажа, те има условия и ние трябва да се съобразяваме с тези условия, защото ние се бутаме да влезем в този клуб. Те ни казват вие трябва да направите това и онова, за да ви дадем право да влезете в нашия клуб и ние щом искаме да сме там го правим. Тва е положението колкото и да не ни се иска, и затова се дупим и ще продължаваме да се дупим :( на мен също не ми харесва, ама....

Аз никога не съм искал да влизам в клубове , тук идваме на въпроса дали има смисъл от присъединяването на България към този съюз ... има много смисъл ама никой не ни е бил да признаваме която и да е новосъздадена държава .

има много смисъл ама никой не ни е бил да признаваме която и да е новосъздадена държава .

Някои съфорумници са на обратното мнение и се опитах през моята гледна точка да обясня защо се съобразяваме с ЕС и НАТО - или както те се изказват се дупим :)

Проблемът е ,че ние ВИНАГИ сме се дупили... На Германия, на СССР, на САЩ.

И все пак смятам, че под шапката на Русия щеше да ни е по-добре отколкото в ЕС.

ЕС, четох наскоро, до 2050г просто ще фалира и ще се срине, те затова набират нови членки, за да отложат неизбежното, ще се опитам да намеря статията, беше интересна.

Няма да има Велика АЛбания, ще направим съюзна република от Албания, Македония и България, ще я кръстим Балабания и за столица ще сложим Чирпан. Идилийка xD. Хаха!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...