GS_Mitaka Posted March 9, 2008 Share Posted March 9, 2008 Тези дни ми изтече лиценза на касперски и 2 секунди след това изписка за вирус... Станаха доста неща ... Не иска да ми отваря таск мениджър (ctrl+alt+del) и Registry-тата... Както и да е, тях двете ги отворих, изтрих доста мизерии... Сложих F-Prot и засега нямам излишен процес, а преди бяха с 7-8 процеса повече... Най-дразнещите проблеми са: http://i.data.bg/08/03/10/848106.jpg В началото като цъкнеш 2 пъти на някой драйв отваряше процес, вече не отваря, но не знае с какво да отвори локал дисковете... Във Folder Options>File Tipes не знам как да си ги наглася - ако някой знае да каже. Второто нещо е, че не мога да наглася да виждам скритите файлове, явно още има нещо, което трябва да бъде скрито... От Folder Options не става... Нагласяш го на Show Hidden Files и го маха като дадеш Apply... Настройки в регистрите също не го оправят... Нещо ги променя след моята промяна... Третото нещо е, че не мога да отворя Kaspersky, с който бях преди да стане проблема... Нещо го блокира.... Това е за сега... Някой ако знае нещо по въпросите да казва ! Пазете се - вирусът е кофти... Името му беше нещо от сорта на El Dorado в скобички... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted March 10, 2008 Share Posted March 10, 2008 Сканирай с online програма за вируси . Свали си CCleaner и изчисти регистрите на системата . После се пробвай пак да запишеш Kaspersky или виж някоя друга антивирусна за да сканира обстойно компютъра . Последно му правиш един repair с диска на ос-та и си готов . п.п. Ще ти отнеме не повече от час според мен ако няма никакви проблеми с програмите . Link to comment Share on other sites More sharing options...
GS_Mitaka Posted March 11, 2008 Author Share Posted March 11, 2008 Repair въобще не може да се направи - иска ми администраторската парола, пиша си я, но не е моята... Иначе подкарах касперския, но нищо не намира завалията... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radev Posted March 14, 2008 Share Posted March 14, 2008 Свали си ZoneAlarm With antivirus и сканирай. Преди 3 дена пипнах някакъв вирус представящ се за критичен update на антивирусната ми програма ( а пък аз нямах никаква антивирусна) и докъто ида до съседа да го питам дали има някаква антивирусна, брат ми решил да Update-не и инсталира антивирусния (вирус) ... Свалих от нета поне 3 "добри" антивурусни програми но нито една нямаше лиценз... Накрая попаднах на ZoneAlarm With Antivirus, Сканирах и откри поне 13 вируса в систем32, третира ги,поправи ги и сега всичко е ок Ако е мн зле работата, предполагам знаеш какво да правиш свали си най-важните фаилове на флашки или дискове и форматирай харда Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.