Jump to content
BulForum.com

windows xp start

vann

Recommended Posts

Бъзиках се с настроиките на видеокартата GEFORCE4 MX 440 за тв аута и сега не мога да заредя windows xp.Дава ми само син екран в началото,чува се музиката че зарежда xp то а десктопа ми не се вижда.Вижда се екрана преди да зареди десктопа.Какво ли не пробвах не мога и не мога да получа достъп до десктопа си .Ако някой може да ми помогне ще сам му благодарен.

Пробвай да влезеш в Safe Mode и да си оправиш настройките на картата (или поне ги върни в положението, в което са били). Рестартираш си компа и натискаш F8 докато ти се покаже менюто с опциите за зареждане.

Ами проблема е че не влиза и в safe mode.Много лоша работа.Само в dos може..Показва ми едно и също и на монитора и на телевизора.

Бъзиках се с настроиките на видеокартата GEFORCE4 MX 440 за тв аута и сега не мога да заредя windows xp.Дава ми само син екран в началото,чува се музиката че зарежда xp то а десктопа ми не се вижда.Вижда се екрана преди да зареди десктопа.Какво ли не пробвах не мога и не мога да получа достъп до десктопа си .Ако някой може да ми помогне ще сам му благодарен.

Това видеокартата, която ти беше закачена на дъното преди инсталацията на ХР ли е, или след инсталацията си я сменял с тази? Ако е второто - просто ХР има проблем с ваденето и слагането на нов хардуер. Скоро един приятел бра ядове точно с видеокарти и ХР. Дори преинстал не помогна. Не хареса новата и това е. Лошото беще, че не се оправи и като му върнахме старата. Пак син екран. Ако съдя по неговия опит - бая ядове те чакат, ако решиш да се оправяш с тоя проблем - за това - направо пробвай с преинсталиране... първо преинстал, а ако не стане - чиста инсталация.

Тази карта беше от закупуването на компа и сега чак дава такъв проблем.

Значи просто са омазани настройките й. Пробвай от "спасителната" ;) конзола на ХР да върнеш на "last known working configurtion" или там как беше - някой с ХР да ме поправи... Би трябвало да ти върне настройките преди да си ги пипал, ако прави това, което казва че прави.... Пускането на сигнал към ТВ през ТВаут май не е много проста работа, като гледам колко много оплаквания има...

Аз никога не съм имал проблем с ваденето/слагането на хардуер с ХР, но това е отделен въпрос.

Щом не можеш да влезеш и в Сейф моуд, значи драйвера може да е прецакал нещо.

Пробва ли да извадиш и да сложиш отново картата, колкото и да е банално, може да не прави добър контакт..

ЕДИТ: Да, функцията се казва System Restore и от конзолата може да си върне системата назад към последната работеща конфигурация на системата.

А иначе да не си ползвал нещо като TV Tool напоследък? Какъв драйвер имаш за картата?

az go imax sa6tiq problem.6tom si bazikal tv-out nastroikite si napravil tv-to da ti e parvostepeno a monitora vtorostepen ili si pusnal dualwiew.i v dvata sly4aq dek6opa trqbava da ti se poqvqva na tv-to.vkly4i tv-to na vcr i trqbva da ti se poqvi dek6opa ili probvai ako si pusnal dualview da mesti6 mi6kata mhogo na lqvo ili mhogo na dqsnoo,ako tva ne stane spri pc-to izvadi si kabela ot tv-outa na tv i restartirai. ako i tva ne stane instal win nanovo.

az go imax sa6tiq problem.6tom si bazikal tv-out nastroikite si napravil tv-to da ti e parvostepeno a monitora vtorostepen ili si pusnal dualwiew.i v dvata sly4aq dek6opa trqbava da ti se poqvqva na tv-to.vkly4i  tv-to na vcr  i trqbva da ti se poqvi dek6opa  ili probvai ako si pusnal dualview da mesti6 mi6kata  mhogo na lqvo ili mhogo na dqsnoo,ako  tva ne stane  spri pc-to  izvadi si kabela ot tv-outa na tv i restartirai. ako i tva ne stane instal win nanovo.

:punk :punk :punk I az se biah omazal po tozi nachin :) Ama kakto ti veche spomena.....TV-to go dovliakoh do PC-to i opravih neshtata .Ama v nachaloto si biah iztrypnal. :lol:

Ami predi vreme kogato bah s GF2 MX64 MB vleznah v nastroikite i pochnah da bazikam iz nastroikite na advenced mode i kliknah edno det ne mu pomna imeto i mi dade kakto vinagi dali sam siguren i pochna da broi ot 15 nazad az bez da se zamislqm potbvardih i poznaite...."CHEREN EKRAN"hairraise.gif Inache zvuk ima i po vsichko si lichi che PCto raboti normalno i za sajalenie samo edna chista instalaciq mi reshi problema.Pich ne iskam da te plasha no se opasqvam che si naprail sashtoto kato men i shte se lekuvash s "formatozin"crap.gif Dano ne se naloji de,no pone na men togaa nikoi ne muja da mi pomogne....

това ме навежда на мисълта, че щом и ако ОС все още си работи нормално, начинът да се оправиш е, чрез shortcut клавиши. Т.е. някой с карта подобна на твоята или поне със същия драйвер, :P да ти укаже точно каква последователност от клавиши да натиснеш след старт на Уин, за да си оправиш кашата. Нали все пак почти всичко което може да стане с мишката, може и с клавиатурата..

ediniq variant e da napravish kakto ti kaza tedy, a drugiat e prosto da si premestish TV-to do pc-to i da popravish tam da ti predava na monitora a ne na televizora

Da no ne se znae dali ima TV out,to ako ima razbira se tova e nai lesnoto reshenie..az za sajalenie nqmah tozi kasmet :(

@matrix84, ima tv-out

Бъзиках се с настроиките на видеокартата GEFORCE4 MX 440 за тв аута

@tarbanov, mai i tvoq variant nqma da pomogne ;)

Показва ми едно и също и на монитора и на телевизора.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...