Jump to content
BulForum.com

Codecs

veseo

Recommended Posts

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply

значи имам нужда от малко помощ филмчетата си ги гледам с някъв плеър VLC -video lan незнам си кво та туй нещо отваря сичко което сваля да обаче когато действието в филма стане голямо( или иначе казано кат се раздвижат повечко фигурите ) и се получава лагване и то доста често ся ясно ми е че компа ми е бракма -amd K-6 на 400 mhz с някво тъпо видео 4 мв и съм точно на границата :( обаче няма ли някъв по прост плеър ли кодеци ли кво дето да не ми тормозят толкова тракалясника че да работи нормално :confused я дайте най-простото за което се сещате тенкю предварително

virtuozo_ said:
значи имам нужда от малко помощ филмчетата си ги гледам с някъв плеър VLC -video lan незнам си кво та туй нещо отваря сичко което сваля да обаче когато действието в филма стане голямо( или иначе казано кат се раздвижат повечко фигурите ) и се получава лагване и то доста често ся ясно ми е че компа ми е бракма -amd K-6 на 400 mhz с някво тъпо видео 4 мв  и съм точно на границата  :(  обаче няма ли някъв по прост плеър ли кодеци ли кво дето да не ми тормозят толкова тракалясника че да работи нормално  :confused  я дайте най-простото за което се сещате тенкю предварително

Избери си от ТУК

(това е раздел за плеери,там може да има нещо леко)Имаше един за ДОС

Макар,че силно се съмнявам,че ще спре да ти насича.

virtuozo_ said:
значи имам нужда от малко помощ филмчетата си ги гледам с някъв плеър VLC -video lan незнам си кво та туй нещо отваря сичко което сваля да обаче когато действието в филма стане голямо( или иначе казано кат се раздвижат повечко фигурите ) и се получава лагване и то доста често ся ясно ми е че компа ми е бракма -amd K-6 на 400 mhz с някво тъпо видео 4 мв  и съм точно на границата  :(  обаче няма ли някъв по прост плеър ли кодеци ли кво дето да не ми тормозят толкова тракалясника че да работи нормално  :confused  я дайте най-простото за което се сещате тенкю предварително

ima player za takiva kat teb

daje i za po zqn mashini :)

http://free.data.bg/gorgar/mpm2/

vzemai

i pocherpi sled tova

Moje li da poglednete part 1 ot The Gotfather II!Vsi4ko dr mi trugva bez problemi, oba4e samo kato cukna vurho nego bez da pravq opit da go puskam daje mi dava gre6ka i mi iz4ezva explorer-a!Qvno vuv file-a ima nqkuf bug!

• 2 weeks later...

Някой може ли да ми каже как да направя тея филми да ми тръгнат Онлайн ??

Всички кодеци пробвах и пак не тръгват тея филми.Квото и да направя не искат да тръгнат и не искат.Кажете как да мога да ги гледам Онлайн.Имайте в предвид ,че не ми е бавен нета.Помогнете plzzz :confused

GoDL1Ke said:
Някой може ли да ми каже как да направя тея филми да ми тръгнат Онлайн ??

Всички кодеци пробвах и пак не тръгват тея филми.Квото и да направя не искат да тръгнат и не искат.Кажете как да мога да ги гледам Онлайн.Имайте в предвид ,че не ми е бавен нета.Помогнете plzzz :confused

Ако беще пуснал един SEARCH щеше да намериш следните теми, които засягат твоят въпрос с гледането на филми онлайн. А иначе като си отвориш от каталога филмчето, което искаш да гледаш - срещу името му има две стрелки - едната е надолу - тя е за сваляне на филма и другата е на дясно - за гледане онлайн, но предлагам ти да си прочетеш долните теми, за да видиш какво е писано по този въпрос. Не че няма нищо общо с кодеците, ама не е това мястото.

Тема 1

Тема 2

Тема за субтитрите online

Проблема е точно в кодеците.Когато натисна върху тая стрелка за онлайн.Пуска ми Медиа плейъра и ми пише някакъв error. При един мой приятел със същия нет му тръгват абсолютно всички филми. А ако не е в кодеците в какво ще е проблема ??

GoDL1Ke said:
Проблема е точно в кодеците.Когато натисна върху тая стрелка за онлайн.Пуска ми Медиа плейъра и ми пише някакъв error. При един мой приятел със същия нет му тръгват абсолютно всички филми. А ако не е в кодеците в какво ще е проблема ??

Информативно ми кажи ти с каква връзка си и какви са ти кодеците, които си си сложил, също така ми кажи и кои филми си ги пробвал да ги гледаш и дали АБСОЛЮТНО същите тръгват при твоя приятел.

Проблем с ASF файл, за сефте ми се случва с тоя формат.

http://www.warez.ru:8083/anime2/Those.Who.....Elves.-.02.asf

Не вади звук и не намира кодек дето да си свали. Пише в съобщението за грешка ий тия неща:

Stream 0

Media Type 0:

--------------------------

AM_MEDIA_TYPE:

majortype: MEDIATYPE_Audio {73647561-0000-0010-8000-00AA00389B71}

subtype: Unknown GUID Name {00000075-0000-0010-8000-00AA00389B71}

formattype: FORMAT_WaveFormatEx {05589F81-C356-11CE-BF01-00AA0055595A}

bFixedSizeSamples: 1

bTemporalCompression: 0

lSampleSize: 279

cbFormat: 34

WAVEFORMATEX:

wFormatTag: 0x0075

nChannels: 2

nSamplesPerSec: 22050

nAvgBytesPerSec: 6008

nBlockAlign: 279

wBitsPerSample: 16

cbSize: 16 (extra bytes)

Идея какво трябва да кача и от къде да го дръпна?

Alukard said:
K-lite cdec pack i AC3 Filter sas div x5 pri mene var6at perfektna rabota s vsiakakvi formati

Е, тъкмо това ме озадачи! Качени са и К-лайт и АС3...

А с трети епизод няма проблеми - звука си върви. А защо с втори прави така?! Да не е повреден файла?

~edit~

Хей, колеги, оправих работата :)

Ето как става -

http://codecs.microsoft.com/codecs/i386/voxacm.CAB

download voxacm.cab

unrar the file and rightclick on voxacm.inf and choose install or setup

Stream 0

Media Type 0:

AM_MEDIA_TYPE:

majortype: MEDIATYPE_Stream {E436EB83-524F-11CE-9F53-0020AF0BA770}

subtype: MEDIASUBTYPE_Avi {E436EB88-524F-11CE-9F53-0020AF0BA770}

formattype: TIME_FORMAT_NONE {00000000-0000-0000-0000-000000000000}

lSampleSize: 1

cbFormat: 0

Media Type 1:

AM_MEDIA_TYPE:

majortype: MEDIATYPE_Stream {E436EB83-524F-11CE-9F53-0020AF0BA770}

subtype: TIME_FORMAT_NONE {00000000-0000-0000-0000-000000000000}

formattype: TIME_FORMAT_NONE {00000000-0000-0000-0000-000000000000}

lSampleSize: 1

cbFormat: 0

Някой да има идея това как се оправя? Явно не е проблем с аудиото

Пробвай да го отвориш с Media Player 10 и той си намира кодек, поне с моя проблем така беше. Друг е въпроса, че докато не прибавиш сайта към списъка със сигурни сайтове уиндоуса упорито отказваше да го инсталира след като го свали. Но аз си намерих линка и си го дръпнах и инсталирах собственоръчно по гореописания начин.

Като гледам какво ти е дало подобно е на моето проблемче, аз поне така го оправих. Дано и при теб да стане.

Mate said:
S koi codec moga da gledam The.Polar.Express.SVCD.TELESYNC-VideoCD- tva video CD li e. Ako nqkoi znae pls da kaje.

P.S dano tuka e mqstoto na temata!!!!!!!!!!!!!!!!!

Мястото на поста ти е вече на правилното място, но щеше да е хубаво, ако ни кажеш ти с какви кодеци си, иначе аз имам инсталиран K-Lite Codec Pack (последният) и с Media Player Classic - си го гледам.

Аз по принцип като кача

ffdshow-20041003

K-Lite Codec Pack 2.26 Full

и всичко ми върви прибавям още едно хубаво AC3 работещо за звука и no problem Ако искаш пробвай тази комбинация ако не стане вече нзм.

Mate said:
I az imam K lite Codec Pack  i Media Player ama ne tragva na nito ednoto. Pishe Can't open file. Svalih nqkav Player POWER DVD i tragna ama pak na nego ne moga da pusna subtitrite.

Нали са ти .mpg файлове? Много странно, как така няма да ти тръгнат на Media Player Classic - да не би при свалянето да се е прецакало нещо?

Sp@rkY: Вземи си смени K-Lite-а, че вече има 2.34Full.

Как мога да разбера с какви кодекси съм защото не съм ги качвала аз.Знам със сигурност че има AC3,За другото незнам защото не мога да се свържа с фирмата.

И втори въпрос когато се зарежда K-Lite pak какви настройки да му направя .

1. Значи, за да видиш какви кодеци са ти инсталирани - отиди в C:\Program Files - и там търсиш папката с кодеците, също така можеш да отидеш в Control Panel - Add/Remove Programs. Стандартните кодек пакети, които се инсталират са: K-Lite Codec Pack, K-Lite Mega Codec Pack, Ace Mega Codec Pack, ffdShow, Ligos Indeo Codec, Codec Pack All in 1, DivX Total Pack, Matroska Pack, The Codecs, Tsunami Codec Pack, а също така може да са ти инсталирали и всичко по отделно - Divx (в различните си разновидтости: DivX Pro или DivX Free) и XviD ( с неговата най-популярна разновидност - Koepi's XviD Codec) + нясой Direct Show filter за субтитри от рода на VobSUB, G400 или ffdShow. В зависимост от това какво ти се появява в долният десен ъгъл, когато си пуснеш някой филм - може да се разбере кой Direct Show Filter използваш.

2. Преди да се инсталира някой кодек е хубаво старите кодеци да се махнат (uninstall-нат), защото има рискове да се получи тъй нареченото замазване на кодеците (омазване), което е изключително неприятно и води до проблеми в изображението, звука, стартирането на филма и т.н.

Като си инсталирвам K-Lite Codec Pack - аз правя настройки само на това - кой DirectShow филтър да ми зарежда, за да гледам със субтитри. Има една отметка най-долу по време на инсталацията, която е чекната и тя е за Disable G400 filter - точно този филтър аз използвам, за това си махам отметката. Ако ти използваш VobSUB - то тогава трябва да го включиш, защото иначе е изключен по default. ffdShow филтъра за субтитри е също като G400 изключен, така че ако си решила да използваш него, отново трябва да му махнеш отметката.

Май много сложно го описах, но се надявам да се оправиш - ако не - пиши ми ЛС.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...