djadomraz Posted May 4, 2009 Share Posted May 4, 2009 Аз го виждам така: с 2 монитора, само че с два независими курсора, и с мишката с някой бутон (моята има бутон под палеца който засега за нищо не се ползва) с който да избирам кой десктоп (монитор) да управлявам, то даже нема нужда от 2 курсора, а един, който да превключвам управлението. И така да превключвам в кой монитор да работя. Да има и клавишна комбинация за целта. Постепенно стигаме и до идеята за 2 машини с KVM switch Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 4, 2009 Share Posted May 4, 2009 Да, ама така ако някой нещо ти пише, или програма желае вниманието ти, няма да можеш да видиш какво аджаба става в прозореца ѝ, най-много да ти мига в таскбара (ако е общ). А Дядомраз именно тази екстра имаше предвид под двата монитора. MAC OSX има вградена такава функция. Нарича се Spaces. "Таскбар-а" е общ, но прозорците на различните програми се отварят там където си им казал. После с един бутон си ги сменяш. Имаш си колкото си искаш такива Spaces. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 5, 2009 Share Posted May 5, 2009 MAC OSX има вградена такава функция. Нарича се Spaces. "Таскбар-а" е общ, но прозорците на различните програми се отварят там където си им казал. После с един бутон си ги сменяш. Имаш си колкото си искаш такива Spaces. Има програмки които правят подобни неща и на Windows - примерно тази: http://virtuawin.sourceforge.net, но мисълта ми беше че е по-удобно с 2 монитора защото тогава изобщо не се налага да цъкаш докато си комуникираш с някой и работиш в същото време а просто си преместваш погледа от единия монитор на другия. И тъй и тъй 2рия монитор е за всевъзможни неща - таскбара точно там отива че да има повече пространство за работа на основния монитор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted May 5, 2009 Share Posted May 5, 2009 С някаква имитация на МАК ОС. По-добре не си я слагайте. Има бъгове + 5-6 програми дет се вкараха и стартират автоматично... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 5, 2009 Share Posted May 5, 2009 Има програмки които правят подобни неща и на Windows - примерно тази: http://virtuawin.sourceforge.net, но мисълта ми беше че е по-удобно с 2 монитора защото тогава изобщо не се налага да цъкаш докато си комуникираш с някой и работиш в същото време а просто си преместваш погледа от единия монитор на другия. И тъй и тъй 2рия монитор е за всевъзможни неща - таскбара точно там отива че да има повече пространство за работа на основния монитор. То програмки за всичко има, но колкото повече програмки слагаш, толкова по към зле върви работата и повече неща се бъркат. Не ме карай да ти обяснявам на теб. Това което казах беше отправено към Tedy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 Пак трябваше да го чиста десктопа и поне си направих нов тапет да ме радва нещо в целият пеизаж като пусна компютъра рано суттрин. Ем им прави човек папки за всичко, а те пак си правят папки, та даже не ги използват... един хаос, ужас, апокалипсис и пълно унищожение настава. Накрая ти правят забележка, че не си подреждаш работите из компютъра и не може да си намерят каквото им е нужно няколко часа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 Wallpaper е взет от тук - http://www.73lab.com/home.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 Това някакъв нетбук ли е с тоя малък екран? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 eeepc. Debian 5.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 eeepc. Debian 5.0 Това без никакъв проблем можеш да го обзаведеш с MAC OSX 10.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 И защо? Не вярвам да ми върши по-добра работа от Линукс. Напротив. Не си падам по правенето на нещо само защото може Трябва по-сериозна причина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 И защо? Не вярвам да ми върши по-добра работа от Линукс. Напротив. Не си падам по правенето на нещо само защото може Трябва по-сериозна причина. Ммммм. Не съм работил с Линукс, но определено си има своите преимущества над Уиндоус примерно. Реално е смесица между Линукс и Уиндоус. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 10, 2009 Share Posted May 10, 2009 Не си падам по правенето на нещо само защото може Трябва по-сериозна причина. А всъщност това е една от основните движещи сили във вселената - много неща стават именно защото може Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted May 10, 2009 Share Posted May 10, 2009 да, всички знаем защо кучето си ближе топките... Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted May 11, 2009 Share Posted May 11, 2009 нещо съм на дървена тема тези дни... много ме радва така Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 12, 2009 Share Posted May 12, 2009 Кефи ме батерията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted May 12, 2009 Share Posted May 12, 2009 http://picbg.net/img.php?file=e10056707820f845.jpg Ето го и моя Link to comment Share on other sites More sharing options...
peet Posted May 12, 2009 Share Posted May 12, 2009 трябва да го почистя тия дни Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted May 13, 2009 Share Posted May 13, 2009 След Star Trek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 Ето ми го последния деск... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 Моят последен е този. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Голяма подредба си извадил с тези иконки на деска ти! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.