lil_stenly Posted February 25, 2008 Share Posted February 25, 2008 Примерно имам едно число , 5563434656 от него става 564456 и аз тези числа ги знам ама как да разбера какъв е начинът . Трябва ми някоя подобна програма , имам два кода и два изходни кода и искам да разбера къде е скапаната връзка между числата . И програмист не може да ми помогне , аз съм сигурен че има нещо от сорта на brute-force дето да пробва комбинации и да разбере как стават тея кодове ... ако трябва цял месец да чакам и това ще стане . п.п. Сещате ли се за нещо такова ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted February 25, 2008 Share Posted February 25, 2008 Ами правилно ти е казал човека. От едното число, може да се получи другото по сумати начини, при това дори и с една и съща хешираща функция от 2 различни числа може да се получи един и същ резултат. Последното като цяло обезсмисля brute force-а дори и да приемем, че е възможно да завърши в рамките на един месец....което лично мен много ме съмнява просто, защото времето за brute force расте експоненциално и освен, ако не е нещо много просто си е задача за 100ци години Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 25, 2008 Share Posted February 25, 2008 JDFU е прав. Предполагам, че искаш от Installation code да получиш някой activation code, за да кракнеш програма , някои по-сериозни програми са така. Няма начин, бро освен ако не се ползва някой известен алгоритъм с който да направиш brute force, или направиш reverse engineering. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 25, 2008 Author Share Posted February 25, 2008 Питам , защото почти нацаках кода , но ми остават още 10000 варианти за цифрите , които не са открити . Това е огромна трудност да се намерят , но вече го правят . Програмата изчислява кода за няколко дни , но искат 20 евро и това е гадно ... направо е невъзможно да се открие . п.п. Да открия тези числа пак може да стават грешки при изчисленията и 10 процента е шанса да открия грешките . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.