Jump to content
BulForum.com

Отглеждане на "хищни китки"

PEO

Recommended Posts

Стига бе, не думай....аз защо си мислех, че са като всички нормални растения и насекомите са допълнителна екстра към нормалното за едно растение хранене... :confused

Към това ме насочи прочетеното в някакъв сайт, че е достатъчно веднъж месечно да се нахрани с нещо, а през другото време си расте от почвата...ако трябва моите да ги храня по-начесто с гадинки?

Казват, че 3-4-5 насекоми на месец стигали. То ако се хранеха като другите растения нямаше да е толкова зор тази почва, освен че е ~5 pH, няма органични(хранителни) вещества. Растенията живеят в постни постоянно измивани от вода почви. Извличат соли, но нищо повече. Не се и торят.

• 2 weeks later...
  • Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Оле-е-е-е , днес се прибирам от работа и какво да видя? :confused :huh:

Почти всички капанчета на двете ми китки отворили устенца и чакат да ги нахраня :wacko: :woot

Леле, колко са сладки миличките ми :rolleyes: :love :blush:

Моето мн добре се развива но като че ли съм забелязал някъква връзка че като "яде" повече и расте повече и израстват и доста нови глави.

Дали наистина е така или на мен само така ми се струва?

Моето мн добре се развива но като че ли съм забелязал някъква връзка че като "яде" повече и расте повече и израстват и доста нови глави.

Дали наистина е така или на мен само така ми се струва?

Май си прав...а и Иво нали каза, че най-вече от това расте....от почвата само си извлича влага и соли, а "калориите" си ги набавя от гадинките. :bgrin:

А аз да питам ни ли им е вече време да ги местим в големи саксии и от там следващия ми вапрос е какво става с почвата

Ами всички много ритахте за почва, а когато донесох, никой не прояви интерес (грешка, едно момче взе).

Аз сега разбирам, че е имало почва, а тази тема уж я следя редовно...

Преди малко видях, че е писано в другата тема, че е докарана почва, но пък не съм се сетила да гледам там..

Който е на зор той трябва да си следи. Аз съм взел както ми поръчахте и съм писал в темата. Не мога да пиша на всеки :P

• 2 weeks later...

Aquila когато си взех моята китка ми каза да му отрежа цвета който е пуснал. Нямаше ме една седмица и за това време е станал с доста дебело стебло и огромен като височина. Как да го отрежа. Долу до основата или да го изтръгна? Евентуално има ли начин да се присадни?

Иве гледай ги бе - ХОП :)

И новия цвят - ХОП :punk

На балкона им е много добре - слънце, въздуха е задух и влага с нож да го режеш - много се кефят.

В момента има ли почва направо да дойда до вас да си взема. Пиши на лс или да ти звънна.да попитам.
В темата съм писал, имам много. Почва почти никой не взел, въпреки че ми надуха главата, зор зор а накрая...

Aquila когато си взех моята китка ми каза да му отрежа цвета който е пуснал. Нямаше ме една седмица и за това време е станал с доста дебело стебло и огромен като височина. Как да го отрежа. Долу до основата или да го изтръгна? Евентуално има ли начин да се присадни?
Отрежи го на 5-6 сантиметра от основата. Пуска ли нови лиса и какви са на цвят?

Иве гледай ги бе - ХОП :)

И новия цвят - ХОП :punk

На балкона им е много добре - слънце, въздуха е задух и влага с нож да го режеш - много се кефят.

Браво, много добре са тръгнали. Сега остава да напълнят каните и летс дъ фиидинг бегин :D

• 4 months later...
  • 3 weeks later...

здравейте:)) вече и Аз си взех една мухоловка(иееее) ечи може ли да ми каже някои през колко време да го поливам защото то за два дни най-много и изпива водата(дестилирана) пък си наливам около 1 пръст вода . Иначе и мушички си му давам .... голяма зарибявка са тея растения :)))

мерси предварително за инфото ;]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...