PiTT BuLL Posted March 24, 2008 Share Posted March 24, 2008 OFFFF ами аз от къде да те усетя ,че си ти а ? Спокойно ще се отвори "устата" и докато спиш ще те заръфа , накрая ще си сипе цветето едно червено вино и ще каже "Ай Наздравеее" да се похваля и на моето от едно насекомо докато си го разлагаше ми изсъхна устичката, но за сметка на това идват още 5 нови Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaToNik Posted March 25, 2008 Share Posted March 25, 2008 да се похваля и на моето от едно насекомо докато си го разлагаше ми изсъхна устичката, но за сметка на това идват още 5 нови Това е като ламята от приказките дето и секат една глава, а оттам излизат три нови... Накрая да не вземе и огън да бълва, ей Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 Към всички със съхнещи "усти". Явно не поливате растенията правилно. Сега ги сложете на топло и слънчево място и никаква вода, докато не изсъхне почвата и ще видите как ще спрат да почерняват. След това прочетете отново какво съм писал за поливането, какво е това "постоянно има вода в чинийката". PiTT BuLL ако искаш го махни, така ще засилиш растението. Онези "пънчета" в саксиите са отрязани предишни цветове. Но нищо няма да му стане ако го оставиш да цъфне, хем ще си начешеш крастата и да снимаш цвета. Midex във всички саксии има 2-3 корена. Понякога и трите са добре развити, но в повечето случаи един завзема пространството и подтиска другите. Това е точно един от малките(очевидно расте много добре, дори е цъфтял, просто няма възможност да достигне максималните си размери). Нека поседи още малко при теб и ще го пресеем. Тогава двата малки корена ще тръгнат с такава скорост, че в чудо ще се видиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 на мене са ми пораснали 2 дълги такива и аз незнам как точно да ги опиша това какво значи че ще цъфти ли ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 29, 2008 Share Posted March 29, 2008 на мене са ми пораснали 2 дълги такива и аз незнам как точно да ги опиша това какво значи че ще цъфти ли ?Пуска цветове. Махни поне едното, тъй като растението хвърля много енергия и хранителни вещества в създаването на цвят и семена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devil's Posted March 30, 2008 Share Posted March 30, 2008 здравейте на мен ми се струва, че мойте зверчета саксийките им окъсяха вече за всеки случай съм ги снимал да изкажете мнение. ако да каква почва трябваше да купя, от къде и имали някакви особености за който трябва да знам? иначе според мен се равиват супер от бая време чакам това с челюстите да цъфне. http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5484356 http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5484373 http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5484360 http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5484375 а и още нещо, все си мислех че устичките им ще почервенеят отвътре, но няма такива симптоми. дали ще се случи или просто мойто си е чисто зелено Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilD_CaT Posted April 4, 2008 Share Posted April 4, 2008 Ще съм благодарна ако някой може да ми каже защо една венерена мухоловка може да не иска да яде. Моята две божи кравички към 10 дена ги държа и днес си отвори устичките, но насекомите са си напълно цели. Почвам да се притеснявам за цветенцето Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted April 4, 2008 Share Posted April 4, 2008 Ще съм благодарна ако някой може да ми каже защо една венерена мухоловка може да не иска да яде. Моята две божи кравички към 10 дена ги държа и днес си отвори устичките, но насекомите са си напълно цели. Почвам да се притеснявам за цветенцето ти кво искаш да е, здъвкано? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilD_CaT Posted April 4, 2008 Share Posted April 4, 2008 ти кво искаш да е, здъвкано? Ами де да знам, очаквах поне да е деформирано... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted April 4, 2008 Share Posted April 4, 2008 По-твърдите насекоми нямам как да смачка. Стисни буболечката и ще видиш, че е останал само екзоскелета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakyr Posted April 5, 2008 Share Posted April 5, 2008 Здравейте, както виждам колегата Devil's е попитал за преместване на растенията в по-голяма саксия, но няма отговори та и аз да си задам въпросчетата. Значи имам от Dionaea muscipula малка саксиика с 3-4 корена та искам да я разсадя доста добре си расте но искам да запазя всичките коренчета като ги разсадя в отделни саксиики. На въпроса: Каква смеска за почва да използвам (70% пясък, 20% торфен мъх и 10% дървен въглен) това го видях в един сайт, или има готова смеска която да ползвам. Ако някои го е правил вече да даде малко насоки в смисъл какво им е коренището и дали няма да са оплетени та вместо да ги разделям и да имам 3 отделни да не ги умора тотално. И евентуално откаде да си закупя смеска. Кога е най-добре да се присажда (големина, сезон). Мерси предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted April 5, 2008 Share Posted April 5, 2008 Както казах на всички, изчакайте минимум един месец преди да почнете каквото и да е пресяване, особено ако пуска цветове. Торфен мъх и чист торф са доста трудни за намиране. Почва ще има. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted April 10, 2008 Share Posted April 10, 2008 проведох тест , растението ми от около 3 седмици се храни само с минерална вода , тоест обикновенна от магазина и се развира перфектно , даже в момента е изкарало едни мнооого дълги работи май ще цъфти Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMbo Posted April 10, 2008 Share Posted April 10, 2008 моето от как съм го взел само дестилирана вода съм му сипвал, давал съм му и 5 мухи досега и не е спряло да гние... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted April 10, 2008 Share Posted April 10, 2008 моето от как съм го взел само дестилирана вода съм му сипвал, давал съм му и 5 мухи досега и не е спряло да гние... Към всички със съхнещи "усти". Явно не поливате растенията правилно. Сега ги сложете на топло и слънчево място и никаква вода, докато не изсъхне почвата и ще видите как ще спрат да почерняват. След това прочетете отново какво съм писал за поливането, какво е това "постоянно има вода в чинийката". Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 На моето цвете му излиза нещо.Явно ще цъфти или незнам Хубавото е че от мн време вече нямам съхнещи усти.Явно съм разбрал как точно да го поливам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Днес и аз си взех едно цвете.Много му се кефя.ся преди малко налапа един паяк и ко стиска здраво.Ще видим ко ша става от тук нататък Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 На моето цвете му излиза нещо.Явно ще цъфти или незнам Хубавото е че от мн време вече нямам съхнещи усти.Явно съм разбрал как точно да го поливам. и моето е искарало такива вече са 5 броя и продължават да растат на горе вече са сигурно по 10-12см Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Режете ги, така ще засилите цялото растение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Режете ги, така ще засилите цялото растение. Ами да ама остава едно грозно такова.А иначе не разбрах какво е това всъщност и така ли ще си остане Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Ами да ама остава едно грозно такова.А иначе не разбрах какво е това всъщност и така ли ще си останеПрочети по-напред, казал съм много пъти какво е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakyr Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Абе какво стана с почвата ще има ли? Мойто е с три корена и вече е ужасно пренаселено в малката саксиика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-force Posted April 27, 2008 Share Posted April 27, 2008 Де да знам. И аз чакам от месец и нещо почва. Моето като твоето е доста пренаселено вече. Расте като гъба, а в тая саксия няма на къде. Кога точно ще има почва? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted April 27, 2008 Share Posted April 27, 2008 До скоро се размотавах по болници и не ми остана време. Тази седмица вече ще има, само да направя един курс до търговиите да взема найлонови пликове, за да направя разфасовки. Насекомоядните растения използват почвата само за придържане към земята и извличане на вода, не консумират от нея хранителни вещества, така че отеснелите саксии не са фатален проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 27, 2008 Share Posted April 27, 2008 Насекомоядните растения използват почвата само за придържане към земята и извличане на вода, не консумират от нея хранителни вещества... Стига бе, не думай....аз защо си мислех, че са като всички нормални растения и насекомите са допълнителна екстра към нормалното за едно растение хранене... Към това ме насочи прочетеното в някакъв сайт, че е достатъчно веднъж месечно да се нахрани с нещо, а през другото време си расте от почвата...ако трябва моите да ги храня по-начесто с гадинки? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.