Teddy-King Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Аз обмислям една идея в момента. Абе не мога ли да си поливам растението с водата от климатика?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-force Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Аз искам да запитам Aquila съответно кога се очаква да достави почва за растенията, ако ще го прави? Купих си малка саксия и вече има реална нужда от преместване в по-голяма за да могат да ми се развият листата. Ако пък той няма да докарва почва, някой знае ли от къде мога да си закупя подходяща такава? Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Аз обмислям една идея в момента. Абе не мога ли да си поливам растението с водата от климатика?!? Да и аз тва питах един познат, а той само се изсмя и каза, че 1 литър дестилиране е стотинки... И след това аз слезнах до аптеката и дадах ЛЕВ И 30 за 1л. Иначе и аз го почистих от изсъхналите листа и му дадох 2 мухи, ама след поста на мидекс май ще минава на диета Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Teddy-King - не е добра идея. e-force - ще има, но както казах не бързайте с пресяването, нека мине месец поне. midas - по бензиностанциите водата е ~80 стотинки. Едно обръщение към хората, които не са си взели растенията: Чакам до събота, после растенията заминават при чакащите. Имам не прибрани 12 саксии, които до сега са ми изпили 5-6 шишета вода. Правете сметката, колко ми е файдата да ги държа още при мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 в метро също има дестилирана вода и наистина е стотинки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted March 13, 2008 Share Posted March 13, 2008 Моето се развива много добре, да чукна на дърво (чук чук ) нямам проблеми и си изкарва нови Големи джуки Ако някой не отиде да си вземе растенията от Иво, да знаете ,че пак аз ще отида , доста познати съм зарибил ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fizika01 Posted March 15, 2008 Share Posted March 15, 2008 И аз съм в клуба вече. Боцна един молец и сега ще ходя до бензиностанцията да ми купя А-95 безловен. Като казахте изворна вода тая на Девин розовата нямали да свърши работа дават я без минарализация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 15, 2008 Share Posted March 15, 2008 отивате в метро и си купувате 5 литра дестилирана вода срещу 3лв и забравяте. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted March 15, 2008 Share Posted March 15, 2008 Я кажете от къде да си закупя такова растение и колко му е цената ? Поръчки - тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 19, 2008 Share Posted March 19, 2008 Интересно ми е как се развиват росянките. Нека хората, които си взеха пишат как вървят при тях. Моята парадокса се чупи да расте, старите листа изсъхват, но постоянно излизат нови... много радва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 19, 2008 Share Posted March 19, 2008 Аз пък искам да дам малко инфо за "хита на сезона" - Venus Flytrap (тъй като повечето имаме такива). По-горе беше споменато, че "устите", които се хранят - по-бързо умират. Всъщност средният живот на хранещите се усти е към 3 хранения - след това почерняват и умират. Ако "устата" се затвори без насекомо, обикновено след няколко часа сама се отваря, но имайте предвид, че ако вие провокирате нарочно да се затваря дадена уста без насекомо, обикновено тя издържа на такива интервенции около 7 пъти, след което отново почернява и умира...тъй че не ги дразнете излишно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMbo Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 На моето растение пък постоянно му съхнат устите, малки или големи всякакви, от как съм го взел само 2 мухи съм му дал. Стои на светло място до прозореца на слънце, винаги има дестилирана вода в съдчедо отдолу сменям я на всеки 3 дена. Някой да има някакви идеи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 Съхнат или гният? Нови листа излизат ли? Сега в студените дни не му дръж постоянно вода в съда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMbo Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 Потъмняват и гният, по принцип има нови малки листенца, но миналата седмица имаше и една малка ама съвсем малка изгнила уста. Абе всякакъв размер, лоша работа. Сега ще му магна водата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 Ами аз на моята мухоловка дадох една муха преди седмици и не само че не успя да я изяде ами и почна да гние точно на мястото където е мухата.На какво се дължи това.И при мен има много умиращи "усти" - незнам дали е нормално. Ето го Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 моето беше около 2 седмици на село и понеже вуйна ми бях забравил да и кажа да го полива с дестилирана вода го е поливала с обикновенна вода , за моя учуда е станало доооста по голямо от както го взех в повечето усти има разни буболечки и има около 10тина съвсем малки поникнали усти също така няма нито 1 изгнило листо Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Аз да питам Иво , дали трябва този цвят да го режа , нали има едни цветчета, че на едната саксия само цвета му расте ? Излизат си и други малки усти ,но не се развива така както първото ми Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMbo Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Иво айде като погледнеш тука, кажи нещичко за това гниене... Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.N.T. DYNAMITE Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 да бе и при мен дори и големите листо почерняват то така няма как да стане голямо растение ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 23, 2008 Share Posted March 23, 2008 абе да не би да правите нещо нередно , аз си взех моето още на първата доставка от тогава не е исъхнало нито 1 листо нито малко нито голямо а само продължава да расте от както съм го взел имам поне 15тина нови листенца и мисля скоро да го слагам в по голяма саксия Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMbo Posted March 23, 2008 Share Posted March 23, 2008 не, абсолютно нищо нередно и не както трябва не се прави по него. Чудя се дали да не взема да го изкарам навън на терасата, може пък да тръгне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 23, 2008 Share Posted March 23, 2008 Чудя се дали да не взема да го изкарам навън на терасата, може пък да тръгне. Ами изкарай го, какво чакаш....тъй като у нас по принцип е тъмно, моето съм го изкарал на перваза на прозореца вече седмица и засега върви добре. Само дето имам едни малки 'устички', които са се отворили и май няма да пораснат никога, а ще си останат едни такива фини...чудя се дали с тези микроскопични размери могат да ядат...някоя малка мравка например...става дума за онези в средата и долу вдясно на снимката: Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilD_CaT Posted March 23, 2008 Share Posted March 23, 2008 Здравейте да питам за колко време горе-долу растенийцата изяждат едно средно голямо насекомо, защото веки ден го гледам с надежда, но съществена промяна няма и така вече седмица Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted March 23, 2008 Share Posted March 23, 2008 Спокойно , кога ще изяде насекомото зависи от това какво е то и колко е голяма устата. На мен една голяма хлебарка ми я изяде за над 10 дни , така че бъди спокоен ,ще се отвори Link to comment Share on other sites More sharing options...
WilD_CaT Posted March 23, 2008 Share Posted March 23, 2008 Спокойно , кога ще изяде насекомото зависи от това какво е то и колко е голяма устата.На мен една голяма хлебарка ми я изяде за над 10 дни , така че бъди спокоен ,ще се отвори Хах ти най-добре знаеш какво е - все пак ти ми го даде Венерена мухоловка е Иначе - спокойна съм, само дето съм малко нетърпелива Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.