CyberHill Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Дайте help От известно време се опитвам да направя boot flash за да мога да инсталирам Windows от Flash-ка. Така и не успявам за сега да го направя както си е инсталацията на windows от CD. Пробвах с какво ли не .... не става. Тея BartPE щуротии работят , но не ми върши работа това. Искам да си направя инсталационнен диск но на Флаш. Дайте едно рамо .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Дайте help От известно време се опитвам да направя boot flash за да мога да инсталирам Windows от Flash-ка. Така и не успявам за сега да го направя както си е инсталацията на windows от CD. Пробвах с какво ли не .... не става. Тея BartPE щуротии работят , но не ми върши работа това. Искам да си направя инсталационнен диск но на Флаш. Дайте едно рамо .... Първо да те попитам ... сигурен ли си , че дъното буутва от usb ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted February 24, 2008 Author Share Posted February 24, 2008 Първо да те попитам ... сигурен ли си , че дъното буутва от usb ? DA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 задължително ли ти е да го направиш буутващ, защо просто не го инсталираш през USB, без да е буут? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted February 24, 2008 Author Share Posted February 24, 2008 задължително ли ти е да го направиш буутващ, защо просто не го инсталираш през USB, без да е буут? Ми хубаво е да е като обикновенно ЦД .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Запиши го на ЦД,мушни го в записвачката,направи я да буутва и от там трябва сичко да ти е ясно!Това е най сигурния начин.Дано съм ти бил полезен Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Аз имам сабсолютно същият проблем.Трябва ми от флашка да кача ХП на един лаптоп от тея новите които приличат на детски.Става въпрос за един Асус ЕСС от тея с 8 инчов дисплей май се води който няма нито ЦД,нито дискета и има сложен един Линукс.Може да бутва от флашка на 15000% понеже си го има като опция в биос.Ама сложа ли си ХП-то диска на флашката директно неще да почва сетъпа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Аз имам сабсолютно същият проблем.Трябва ми от флашка да кача ХП на един лаптоп от нея новите които приличат на детски.Става въпрос за един Асус ЕСС от тея с 8 инчов дисплей май се води който няма нито ЦД,нито дискета и има сложен един Линукс.Може да бутва от флашка на 15000% понеже си го има като опция в биос.Ама сложа ли си ХП-то диска на флашката директно неще да почва сетъпа. Четох нещо за т. нар. "слипстрийм". Идеята беше на друг комп да си направиш имидж на буутващ диск с N-Lite (и да вградиш всички драйвери, които ще ти трябват), след което флашката се форматира като дискета с друга програма, чието име не помня. Разрови малко из нета с гореспоменатия термин, няма начин да не попаднеш на тюториъл. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 2, 2008 Share Posted March 2, 2008 Поразровете се въф форума на hardwarebg.com, там в секциите за Windows има тема точно по тоя въпрос, и знаещите са казали кое и как. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted March 3, 2008 Share Posted March 3, 2008 ...Става въпрос за един Асус ЕСС от тея с 8 инчов дисплей.... Я виж ТОВА дали няма да ти помогне Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted March 7, 2008 Author Share Posted March 7, 2008 аз го направих. Има една много добра тема в hardware.bg . Но при мен даде грешка и така и не можах да завърша инсталацята на ХР Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hell-Patrol Posted March 8, 2008 Share Posted March 8, 2008 Дам кофти е като няма цд-ром. Аз използвах метод които прочетох във VR-Zone.С един софт които се казва physicdiskwrite и дискета за авариино стартиране на XP се прави буутваща флашка, тя боотва до дос, на друга флашка или на същата се копират инсталационните файлове на Win-а, след което флашката отива в ЕЕЕ ПЦ-то, копира се на хдд-то, и накрая се стартира winnt.exe и инсталацията си варви нормално. По късно като се прибера до бкъщи ще дам линк, а мога и да ви пратя самия софт със всичко необходимо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hell-Patrol Posted March 9, 2008 Share Posted March 9, 2008 Това е статията която позвах за инсталацията на Windows-а на моето ЕЕЕ. П.С. ако ползвате n-Lite не махайте winnt.exe и winnt32.exe в n-Lite се водят Legacy install ако не се лъьа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.